ویتامین‌های A و B نیازهای اصلی کودکان در حال رشد


کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد، ویتامین‌های A و B را جزء نیازهای اصلی کودک در حال رشد دانست و گفت: این ویتامین‌ها در اکثر مواد غذایی مانند ماهی، گوشت قرمز، طیور، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود دارند.

به گزارش لقمه، علی اکبر کمالی با بیان اینکه نیاز هر کودک خردسال به پروتئین 30 گرم در روز است، اضافه کرد: هر گرم پروتئین حدود 2.4 کیلوکالری از انرژی را تامین می‌کند که در ماهی، گوشت، تخم مرغ، شیر و فرآورده‌های آن (پروتئین حیوانی) و حبوبات مثل لوبیا و نخود فرنگی (پروتئین گیاهی) موجود است.

وی در ادامه با بیان اینکه هر گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی تولید می‌کند که حدود 20 تا 35 درصد کل انرژی را تامین می کند، عنوان کرد: نیاز روزانه یک کودک خردسال 15 تا 25 گرم است، این میزان برای جذب ویتامین‌هایی مانند ویتامین آ و کاروتن اهمیت دارد که با زرده تخم مرغ، شیر، چربی گوشت، نارگیل، آجیل، مغزهای گیاهی مثل پسته و بادام و روغن‌های گیاهی تامین می شود.

این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به این که ویتامین‌ها نقش ویژه‌ای در رشد کودکان مخصوصا خردسالان دارند، تصریح کرد: ویتامین D به عنوان جذب کننده کلسیم و فسفر برای رشد استخوان‌ها محسوب می‌شود و ویتامین‌های A و B جزء نیاز اصلی کودک در حال رشد محسوب می شود که این ویتامین در اکثر مواد غذایی مانند ماهی، گوشت قرمز، طیور، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود دارند.

وی مصرف کلسیم و آهن را از مهم ترین مواد غذایی در رژیم غذایی و مناسب برای تشکیل استخوان‌ها و ساختار دندان‌ها دانست و افزود: از آنجا که دریافت ناکافی آهن موجب کم خونی می شود، خردسالان نیاز بیشتری به جذب آهن و کلسیم دارند که توسط شیر، ماهی، گوشت، جگر، تخم مرغ و سبزیجات سبز، غلات مثل گندم، سویا و نخود تامین می شود.

این کارشناس صنایع غذایی در پایان با اشاره به اینکه از پنج گروه اصلی غذاها در تغذیه کودکان باید استفاده کرد، افزود: استفاده از میان وعده‌های غذایی در ساعات 10 صبح و 5 بعدازظهر برای کودکان، به ویژه خردسالان از اهمیت خاصی برخوردار است.



نقل از :ایسنا

کد: 2528 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 2555 ساعت: 2:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
6 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
7 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
8 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
9 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
10 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
11 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش سیستم ایمنی بدن و انرژی با حذف گوشت از برنامه غذایی یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور هشدار ...

  سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟ تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از ...

  ۸ آسیب صبحانه نخوردن صرف صبحانه خیلی مهم است و چشم‌پوشی از آن در طولانی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ آشنایی با علائم فاسد شدن قارچ و روش‌ های تشخیص قارچ خراب از قارچ سالم این امکان را برای شما ایجاد می کند تا بتوانید قارچ ‌های ناسالم را از سالم تشخیص دهید و طعم و کیفیت غذا خود را بهبود بخشید.
ارتباط رنگ‌ها با غذا خوردن/ رنگ‌ها و وزن افراد رنگ‌ها روی عملکرد بدن ما تأثیرگذار هستند، به طور مثال بعضی از رنگ‌ها باعث بالا رفتن فشارخون افراد می‌شوند و ایجاد هیجان می‌کنند و بر عکس بعضی دیگر از رنگ‌ها باعث ایجاد احساس آرامش در افراد می‌شوند.
کم‌کالری‌ترین میوه‌های تابستانی کدامند؟ فصل تابستان فصل میوه‌های جورواجور و خوشمزه است. میوه‌های رنگی، آبدار، خوش‌طعم و صد البته مغذی. اما آیا می‌دانید میزان کالری هر کدام از این میوه‌ها چقدر است؟ آیا دنبال میوه‌های کم کالری هستید؟
تأثیر تکان‌دهنده سیگنالهای WiFi روی رشد گیاهان پنج دانش آموزان دبیرستانی در دانمارک با انجام یک آزمایش ثابت کردند که سیگنالهای WiFi رشد گیاهان را متوقف می کند.