ویتامین‌های A و B نیازهای اصلی کودکان در حال رشد


کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد، ویتامین‌های A و B را جزء نیازهای اصلی کودک در حال رشد دانست و گفت: این ویتامین‌ها در اکثر مواد غذایی مانند ماهی، گوشت قرمز، طیور، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود دارند.

به گزارش لقمه، علی اکبر کمالی با بیان اینکه نیاز هر کودک خردسال به پروتئین 30 گرم در روز است، اضافه کرد: هر گرم پروتئین حدود 2.4 کیلوکالری از انرژی را تامین می‌کند که در ماهی، گوشت، تخم مرغ، شیر و فرآورده‌های آن (پروتئین حیوانی) و حبوبات مثل لوبیا و نخود فرنگی (پروتئین گیاهی) موجود است.

وی در ادامه با بیان اینکه هر گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی تولید می‌کند که حدود 20 تا 35 درصد کل انرژی را تامین می کند، عنوان کرد: نیاز روزانه یک کودک خردسال 15 تا 25 گرم است، این میزان برای جذب ویتامین‌هایی مانند ویتامین آ و کاروتن اهمیت دارد که با زرده تخم مرغ، شیر، چربی گوشت، نارگیل، آجیل، مغزهای گیاهی مثل پسته و بادام و روغن‌های گیاهی تامین می شود.

این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به این که ویتامین‌ها نقش ویژه‌ای در رشد کودکان مخصوصا خردسالان دارند، تصریح کرد: ویتامین D به عنوان جذب کننده کلسیم و فسفر برای رشد استخوان‌ها محسوب می‌شود و ویتامین‌های A و B جزء نیاز اصلی کودک در حال رشد محسوب می شود که این ویتامین در اکثر مواد غذایی مانند ماهی، گوشت قرمز، طیور، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود دارند.

وی مصرف کلسیم و آهن را از مهم ترین مواد غذایی در رژیم غذایی و مناسب برای تشکیل استخوان‌ها و ساختار دندان‌ها دانست و افزود: از آنجا که دریافت ناکافی آهن موجب کم خونی می شود، خردسالان نیاز بیشتری به جذب آهن و کلسیم دارند که توسط شیر، ماهی، گوشت، جگر، تخم مرغ و سبزیجات سبز، غلات مثل گندم، سویا و نخود تامین می شود.

این کارشناس صنایع غذایی در پایان با اشاره به اینکه از پنج گروه اصلی غذاها در تغذیه کودکان باید استفاده کرد، افزود: استفاده از میان وعده‌های غذایی در ساعات 10 صبح و 5 بعدازظهر برای کودکان، به ویژه خردسالان از اهمیت خاصی برخوردار است.



نقل از :ایسنا

کد: 2528 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 2663 ساعت: 2:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
8 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
10 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  گزارشی از فعالیت‌های زیرزمینی صنایع لبنی در نیشابور فعالیت های زیرزمینی و تولیدی‌هایی که در پستوهای خا...

  تشعشعات مایکروویو در غذا باقی نمی ماند مایکروویو در مقابل سیستم های سنتی پخت ارجحیت بیشتر...

  توصیه‌های درست و غلط لاغری را تشخیص دهید لاغر شدن آن قدرها هم سخت نیست. کمی اراده می‌خواهد ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت