ویتامین‌های A و B نیازهای اصلی کودکان در حال رشد


کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد، ویتامین‌های A و B را جزء نیازهای اصلی کودک در حال رشد دانست و گفت: این ویتامین‌ها در اکثر مواد غذایی مانند ماهی، گوشت قرمز، طیور، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود دارند.

به گزارش لقمه، علی اکبر کمالی با بیان اینکه نیاز هر کودک خردسال به پروتئین 30 گرم در روز است، اضافه کرد: هر گرم پروتئین حدود 2.4 کیلوکالری از انرژی را تامین می‌کند که در ماهی، گوشت، تخم مرغ، شیر و فرآورده‌های آن (پروتئین حیوانی) و حبوبات مثل لوبیا و نخود فرنگی (پروتئین گیاهی) موجود است.

وی در ادامه با بیان اینکه هر گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی تولید می‌کند که حدود 20 تا 35 درصد کل انرژی را تامین می کند، عنوان کرد: نیاز روزانه یک کودک خردسال 15 تا 25 گرم است، این میزان برای جذب ویتامین‌هایی مانند ویتامین آ و کاروتن اهمیت دارد که با زرده تخم مرغ، شیر، چربی گوشت، نارگیل، آجیل، مغزهای گیاهی مثل پسته و بادام و روغن‌های گیاهی تامین می شود.

این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به این که ویتامین‌ها نقش ویژه‌ای در رشد کودکان مخصوصا خردسالان دارند، تصریح کرد: ویتامین D به عنوان جذب کننده کلسیم و فسفر برای رشد استخوان‌ها محسوب می‌شود و ویتامین‌های A و B جزء نیاز اصلی کودک در حال رشد محسوب می شود که این ویتامین در اکثر مواد غذایی مانند ماهی، گوشت قرمز، طیور، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود دارند.

وی مصرف کلسیم و آهن را از مهم ترین مواد غذایی در رژیم غذایی و مناسب برای تشکیل استخوان‌ها و ساختار دندان‌ها دانست و افزود: از آنجا که دریافت ناکافی آهن موجب کم خونی می شود، خردسالان نیاز بیشتری به جذب آهن و کلسیم دارند که توسط شیر، ماهی، گوشت، جگر، تخم مرغ و سبزیجات سبز، غلات مثل گندم، سویا و نخود تامین می شود.

این کارشناس صنایع غذایی در پایان با اشاره به اینکه از پنج گروه اصلی غذاها در تغذیه کودکان باید استفاده کرد، افزود: استفاده از میان وعده‌های غذایی در ساعات 10 صبح و 5 بعدازظهر برای کودکان، به ویژه خردسالان از اهمیت خاصی برخوردار است.



نقل از :ایسنا

کد: 2528 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 2609 ساعت: 2:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  كدام مواد غذایی در بروز یبوست موثرند یبوست از مشكلات شایع دستگاه گوارش است كه با مصرف ب...

  شیر را با شیره خرما میل كنید اگر این روزها به یكی از شهرها یا استان‌های جنوبی ك...

  حفظ امنیت غذایی در کشور لازمه رسیدن به جامعه شاد است پایگاه خبری لقمه: نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت