چای سبز اثر ضد ویروسی دارد


نتایج مطالعات جدید نشان دادکه عصاره‌ی چای سبز در غلظت‌های غیر توکسیک بر روی دودمان‌های یاخته‌ای اثر ضد ویروسی بسیار خوبی دارد.

به گزارش لقمه، امروزه درمان بیماری‌های ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک، با داروهای شیمیایی به دلیل پیدایش مقاومت دارویی و دوره‌ی نهفتگی ویروس با مشکلاتی روبرو شده است. به همین دلیل به داروهای ضد هرپسی نوین نیاز است. لذا پژوهشی با هدف بررسی اثر ضد هرپسی گیاه چای سبز در برابر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک در زمان‌های گوناگون توسط ملیحه فرهانی، کارشناسی ارشد گروه میکروبیولوژی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم انجام شد.

در این مطالعه، نخست عصاره‌ی آبی این گیاه فراهم شد و پس از سنجش آستانه‌ی توکسیسیته‌ی آن بر روی دودمان یاخته‌ای (Hep-2 (Human epithelial type 2 با ارزیابی (CPE (Cytopathic effect، اثر ضد هرپسی عصاره‌ی گیاهی با روش بازدارندگی CPE ویروس در زمان‌های یک، دو و سه ساعت بررسی شد.

یافته‌ها حاکی ازآن است که عصاره‌ی چای سبز در غلظت‌های غیر توکسیک به کار رفته (1000 میکروگرم در میلی‌لیتر) بر روی دودمان‌های یاخته‌ای اثر ضد ویروسی بسیار خوبی را بر روی ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک نشان داد. این گیاه یک ساعت پس از بردن ویروس بر روی یاخته‌ها بیشترین ویژگی ضد هرپسی را نشان داد.

نتایج این پژوهش نشان داد، گیاه چای سبز در بالاترین غلظت غیر توکسیک به کار رفته هیچگونه اثر کشندگی روی یاخته‌ها نداشت. بیشترین ویژگی ضد هرپسی عصاره‌ی چای سبز یک ساعت پس از بردن ویروس بر روی یاخته‌ها دیده شد. برای پیدا کردن مکانیسم اثر این دارو نیاز به پژوهش‌های بیشتر است تا در ساخت داروهای ضد ویروسی به‌کار رود.

شایان ذکر است این پژوهش در مجله علوم پزشکی دانشگاه اصفهان منتشر شده است.


نقل از :ایسنا

کد: 2532 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۶ آذر بازدید: 1884 ساعت: 11:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
2 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
3 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
4 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
5 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
6 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن
7 ثبت سفارش واردات چای متوقف شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۰ بهمن
8 پرداخت ۹۸ درصد از مطالبات چایکاران ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
9 آشنایی با مکمل های غذایی کاهش وزن و لاغری ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 گزارش تصویری برداشت چای در گیلان ۱۴۰۱ سه شنبه ۳۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فواید زیره برای افراد چاق یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از حد کالری عامل اصلی...

  موادغذایی تصفیه کننده خون سم زدایی، امری مهم برای بهبود عملکرد اعضای بدن است...

  شیرینی هایی که شما را زشت می کنند! اگر عاشق شیرینی هستید باید در خوردن آن بسیار دقت ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نوشیدن چای سبز به 25 دلیل توصیه می شود! این روزها چای سبز به طور فزاینده ای دارد در سرتاسر جهان رایج می شود.به این علت که بی اندازه برای سلامتی مفید است.
نوشیدن نوشابه گازدار و ۱۰ بلایی که سرمان می‌آید پایگاه خبری لقمه: تقریبا می‌توان گفت که اغلب افراد نوشابه مصرف می‌کنند؛ اما اگر مضرات و عوارض جبران‌ناپذیر نوشابه را بدانند شاید از نوشیدن نوشابه پشیمان شوند.
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.
لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.