مراقبت‌ها و خوراک‌های مناسب زمان سرماخوردگی


با آغاز فصل سرما و شیوع بیشتر سرماخوردگی و آنفلوآنزا، بیایید نگاهی به مراقبت‌های دوره این بیماری و تغذیه مناسب این ایام داشته باشیم.

لقمه: علایم بیماری سرماخوردگی عموما شامل گلودرد، گرفتگی یا ریزش آب بینی و چشم، سرفه، عطسه، بدن درد و خستگی است که اگر این علایم بیش از یک هفته طول بکشد و با سردرد شدید، ضعف، از دست دادن اشتها و تهوع همراه باشد، احتمال دارد که بیماری به علت ویروس آنفلوانزا باشد.

استراحت زیاد برای تجدید قوا برای درمان هر چه سریع‌تر سرماخوردگی ضروری است زیرا عدم توجه به علایم سرماخوردگی و ادامه فعالیت‌های عادی روزانه موجب طولانی شدن دوره بیماری می‌شود.

نوشیدن مایعات گرم فراوان و قرقره آب نمک ولرم در زمان سرماخوردگی بسیار توصیه می‌شود. حتی در مواقع سرماخوردگی یا آنفلوانزای شدید می‌توان سوپ یا آشی که حاوی تعادل صحیحی از انواع مواد مغذی و ضروری باشد را جایگزین وعده‌های اصلی غذا کرد.

جهت رفع گرفتگی بینی روزی سه بار و هربار به مدت ده دقیقه از بخور استفاده کنید. روش کار بدین شکل است که حوله یا پارچه‌ای را روی سر خود بیندازید و سر خود را روی یک ظرف آب جوش بگیرید به طوری که در یک سیکل بسته از هوای گرم و مرطوب تنفس کنید. اگر مقداری اکالیپتوس هم به آب اضافه کنید، باعث راحتی تنفس می‌شود.

برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین شکل ممکن به وظیفه‌اش عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را به میزان لازم دریافت کند.



پرتقال، گریپ فروت، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز مثل کلم که از جمله منابع اصلی و طبیعی ویتامین ث هستند برای سرماخوردگی بسیار مناسب‌اند زیرا باعث جلوگیری از شدت گرفتن علایم بیماری و یا طولانی شدن مدت بیماری می‌شوند.

کمبود ویتامین‌های گروه ب باعث بروز عفونت می‌شود،‌ بنا بر این غلات سبوس دار و حبوبات به عنوان منبع غنی ویتامن‌های گروه ب از جمله مواد غذایی مناسب دوران سرماخوردگی محسوب می‌شوند.

سیر که سرشار از آهن، روی و آلیسین است علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونت‌های ویروسی را نیز کم می‌کند.

ماهی‌های روغنی مثل ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و تخم کتان، تخمه کدو حلوایی و روغن شاه دانه از منابع غنی امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا 6 که برای مبارزه علیه عفونت‌ها ضرورت دارند به وفور در دانه کنجد، تخمه کدو حلوایی و آفتابگردان یافت می‌شوند.

جهت تامین ویتامین آ مورد نیاز هم می‌توان از جگر، انواع ماهی مثل قزل‌آلا- قباد و شاه ماهی، کره و تخم مرغ که منابعی غنی از ویتامین آ هستند، استفاده کرد.



کمبود دریافت پروتئین، خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد. ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات، دانه‌ها و غلات سبوس‌دار می‌توانند پروتئین مورد نیاز بدن در این ایام را تامین کنند.

از غلات صبحانه، نان و عصاره مخمر، چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع کلم می‌توان به عنوان منابع غنی اسید فولیک نام برد.

توجه داشته باشید که غذاهای کنسروی و بسته بندی از لحاظ ویتامین و مواد معدنی بسیار فقیر هستند و تا می‌توانید از مصرف آنها پرهیز کرده و انواع میوه، سبزیجات تازه ، گوشت ، ماهی ، غلات و دانه‌ها و مغزها را در برنامه غذایی خود داشته باشید.


نقل از :همشهری آنلاین - زهره بانی

کد: 420 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ چهارشنبه ۱۳ مهر بازدید: 10582 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان عفونت‌ و سینوزیت با دود «عنبر نسارا» ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
2 مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
3 آیا واقعاً آنفولانزای مردانه وجود دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
4 ترکیبی موثرتر از شربت های ضدسرفه برای کودکان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5 جایگزین طبیعی آنتی بیوتیک را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
6 چگونه با بیماری های زمستانی مقابله کنیم؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
7 پیشگیری از سرماخوردگی با مصرف خوراکی های سرشار از زینک ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
8 با مصرف 8 چای گیاهی به جنگ سرماخوردگی و آنفلوآنزا بروید ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
9 درمان طبیعی سرماخوردگی با این سبزی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر
10 روش هایی که طول دوره سرماخوردگی را کوتاه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر
11 طرز تهیه سوپ مرغ با لوبیا سفید ۱۳۹۶ جمعه ۷ مهر


نظرات


بیننده

با سلام مطالبهای مفیدی هست لطفا مطالبها رو در درمان بیماریها زیاد کنید

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چگونه پیاز بیشتری بخوریم؟ پیاز از قدیمی‌ترین سبزی‌هایی است که بشر استفاده می...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان روده با قرص ضد کلسترول محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که قرص کاهش کل...

  معرفی یک رژیم غذایی ضدسرطان چه شما سابقه‌ای از سرطان در میان اعضای خانواده‌تان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این غذاها به شدت کاهنده وزن هستند بسیاری از خوراکی ها و سبزیجات و میوه ها هستند که کالری منفی دارند و یا سوخت و ساز بدن در مواجهه با آنها کاهش دهنده انرژی بدن است.
چه کسانی مربا بخورند و چه کسانی نخورند؟ مربا یکی از دسرها و مواد غذایی خوشمزه است که با میوه ها تهیه می شود.
برای سوزاندن کالری یک قوطی نوشابه چقدر باید بدویم؟ محققان آمریکایی می گویند: برای سوزاندن کالری یک قوطی نوشابه باید چهار مایل (6.437 کیلومتر) دوید.
فواید شگفت انگیز خرما برای سلامتی خرما به این دلیل که سرشار از فیبرهای طبیعی و بسیار غنی از ویتامین‌ها و موادمعدنی است، فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این محصولات طبیعی حاوی روغن، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همه برای سلامتی بسیار مفیدند. گفته می‌شود که مصرف یک خرما در روز برای داشتن یک رژیم‌غذایی متعادل لازم است. خرما به مقابله با یبوست، اختلالات روده، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال و سرطان شکم کمک می‌کند.