مراقبت‌ها و خوراک‌های مناسب زمان سرماخوردگی


با آغاز فصل سرما و شیوع بیشتر سرماخوردگی و آنفلوآنزا، بیایید نگاهی به مراقبت‌های دوره این بیماری و تغذیه مناسب این ایام داشته باشیم.

لقمه: علایم بیماری سرماخوردگی عموما شامل گلودرد، گرفتگی یا ریزش آب بینی و چشم، سرفه، عطسه، بدن درد و خستگی است که اگر این علایم بیش از یک هفته طول بکشد و با سردرد شدید، ضعف، از دست دادن اشتها و تهوع همراه باشد، احتمال دارد که بیماری به علت ویروس آنفلوانزا باشد.

استراحت زیاد برای تجدید قوا برای درمان هر چه سریع‌تر سرماخوردگی ضروری است زیرا عدم توجه به علایم سرماخوردگی و ادامه فعالیت‌های عادی روزانه موجب طولانی شدن دوره بیماری می‌شود.

نوشیدن مایعات گرم فراوان و قرقره آب نمک ولرم در زمان سرماخوردگی بسیار توصیه می‌شود. حتی در مواقع سرماخوردگی یا آنفلوانزای شدید می‌توان سوپ یا آشی که حاوی تعادل صحیحی از انواع مواد مغذی و ضروری باشد را جایگزین وعده‌های اصلی غذا کرد.

جهت رفع گرفتگی بینی روزی سه بار و هربار به مدت ده دقیقه از بخور استفاده کنید. روش کار بدین شکل است که حوله یا پارچه‌ای را روی سر خود بیندازید و سر خود را روی یک ظرف آب جوش بگیرید به طوری که در یک سیکل بسته از هوای گرم و مرطوب تنفس کنید. اگر مقداری اکالیپتوس هم به آب اضافه کنید، باعث راحتی تنفس می‌شود.

برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین شکل ممکن به وظیفه‌اش عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را به میزان لازم دریافت کند.



پرتقال، گریپ فروت، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز مثل کلم که از جمله منابع اصلی و طبیعی ویتامین ث هستند برای سرماخوردگی بسیار مناسب‌اند زیرا باعث جلوگیری از شدت گرفتن علایم بیماری و یا طولانی شدن مدت بیماری می‌شوند.

کمبود ویتامین‌های گروه ب باعث بروز عفونت می‌شود،‌ بنا بر این غلات سبوس دار و حبوبات به عنوان منبع غنی ویتامن‌های گروه ب از جمله مواد غذایی مناسب دوران سرماخوردگی محسوب می‌شوند.

سیر که سرشار از آهن، روی و آلیسین است علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونت‌های ویروسی را نیز کم می‌کند.

ماهی‌های روغنی مثل ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و تخم کتان، تخمه کدو حلوایی و روغن شاه دانه از منابع غنی امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا 6 که برای مبارزه علیه عفونت‌ها ضرورت دارند به وفور در دانه کنجد، تخمه کدو حلوایی و آفتابگردان یافت می‌شوند.

جهت تامین ویتامین آ مورد نیاز هم می‌توان از جگر، انواع ماهی مثل قزل‌آلا- قباد و شاه ماهی، کره و تخم مرغ که منابعی غنی از ویتامین آ هستند، استفاده کرد.



کمبود دریافت پروتئین، خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد. ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات، دانه‌ها و غلات سبوس‌دار می‌توانند پروتئین مورد نیاز بدن در این ایام را تامین کنند.

از غلات صبحانه، نان و عصاره مخمر، چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع کلم می‌توان به عنوان منابع غنی اسید فولیک نام برد.

توجه داشته باشید که غذاهای کنسروی و بسته بندی از لحاظ ویتامین و مواد معدنی بسیار فقیر هستند و تا می‌توانید از مصرف آنها پرهیز کرده و انواع میوه، سبزیجات تازه ، گوشت ، ماهی ، غلات و دانه‌ها و مغزها را در برنامه غذایی خود داشته باشید.


نقل از :همشهری آنلاین - زهره بانی

کد: 420 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ چهارشنبه ۱۳ مهر بازدید: 12610 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
2 تشخیص آنفلوانزا و سرماخوردگی سخت است ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
3 کمبود آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی در فصل سرد سال ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
4 تب یونجه حساسیت شایع فصلی با علائم شبیه به آنفولانزا ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۸ آذر
5 سرماخوردگی در کرونا معنا ندارد/ بدحالی نشانه کروناست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۳ مرداد
6 در مورد تاثیر کرونا بر بویایی و چشایی بیشتر بدانید ۱۳۹۹ سه شنبه ۲۵ آذر
7 درمان عفونت‌ و سینوزیت با دود «عنبر نسارا» ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
8 مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
9 آیا واقعاً آنفولانزای مردانه وجود دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 ترکیبی موثرتر از شربت های ضدسرفه برای کودکان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
11 جایگزین طبیعی آنتی بیوتیک را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر


نظرات


بیننده

با سلام مطالبهای مفیدی هست لطفا مطالبها رو در درمان بیماریها زیاد کنید

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  گزارشی از فعالیت‌های زیرزمینی صنایع لبنی در نیشابور فعالیت های زیرزمینی و تولیدی‌هایی که در پستوهای خا...

  تب کریمه کنگو را چطور ریشه‌کن کنیم/ فصل گرما زمان شیوع بیماری پایگاه خبری لقمه: با ورود به فصل گرما، شاهد بیماری...

  لبو، دوست روزهای سرد لبو منبع سرشار از نیاسین، اسید پانتوتنیک، پیریدوکس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ترک سیگار بدون یک گرم اضافه وزن آیا تصمیم گرفته‌اید سیگار را ترک کنید اما نگران اضافه وزن بعد آن هستید. خیالتان راحت باشد، می‌توان با رعایت نکاتی ساده از صدمات احتمالی پیشگیری کرد.
ماهیان دریایی سالم‌ترند یا پرورشی؟! در جهان استقبال از مصرف ماهی پرورشی به دلیل اطمینان از رعایت اصول فنی و بهداشتی و سیستم‌های تحت کنترل انسانی بیشتر از ماهیان دریایی شده است چون با رشد اقتصادی کشورها و صنعتی شدن و آلودگی آب‌ها، امکان وجود فلزات سنگین و سموم بالاخص جیوه در گوشت ماهیان بالاتر رفته لذا گرایش مصرف‌کنندگان به ماهیان پرورشی است.
آشنایی با عادات غذایی خوب و بد در ایران ما ایرانی‌ها در گذشته عادت‌های بسیار خوب غذایی داشتیم که به مرور بسیاری از آنها را فراموش کرده‌ایم؛ عادت‌هایی مثل دور هم غذاخوردن، مصرف کمتر گوشت‌ قرمز و خوردن مواد غذایی تازه.
شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.