تولید بیش 53 هزار تن عسل/ عسل درجه یک کیلویی 25 هزار تومان


مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران از تولید حدود 53 هزار تن عسل از ابتدای سال تاکنون خبرداد و گفت: کشورهای همسایه خواهان واردات زنبور ایرانی هستند.

به گزارش لقمه، عفت رییسی سرحدی اظهار کرد: تاکنون بیش از 53 هزار تن عسل از حدود پنج میلیون و 400 هزار کندو برداشت شده که میانگین برداشت از هر کندو 10 کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه میانگین برداشت عسل در جهان حدود 20 کیلوگرم از هر کندو است افزود: با توجه به شرایط اقلیمی کشور میانگین برداشت عسل باید حدود 14 کیلوگرم باشد تا سالانه حدود 100 هزار تن عسل تولید شود اما به دلیل ضعف در زیرساخت‌های زنبورداری و عدم حمایت از صاحبان این صنایع نتوانسته‌ایم به حد مطلوبی از تولید عسل دست یابیم.


عسل درجه یک کیلویی 25 هزار تومان

مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران درباره قیمت عسل در سال جاری گفت: قیمت تمام شده هر کیلوگرم عسل طبیعی درجه یک حدود 18 هزار تومان است که در عمده فروشی‌ها از 15 تا 18 هزار تومان به فروش می‌رسد اما این محصول در خرده فروشی‌ها کیلویی 25 هزار تومان فروخته می‌شود.

رییسی سرحدی ادامه داد: قیمت هر کیلوگرم عسل درجه دو حدود 8000 تومان بوده که در عمده فروشی‌ها با همین قیمت عرضه می‌شود اما در خرده‌فروشی‌ها کیلویی 12 تا 13 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

وی عنوان کرد: زنبورداران هیچ نقشی در قیمت‌گذاری محصول پر زحمت خود ندارند و این سبب افزایش روزافزون زیان آن‌ها شده است.

به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران با توجه به مشکلات بسیار صنعت زنبورداری و بالا بودن هزینه‌های تولید و حمل و نقل آن بهترین روش برای متعادل‌سازی قیمت این محصول آزاد کردن بازار و تعیین قیمت عسل از طریق بازار عرضه و تقاضا است.


کارخانه‌داران عسل درجه یک نمی‌خرند

رییسی سرحدی با بیان اینکه دولت اجازه افزایش قیمت بالای 10 درصد را به کارخانه‌های تولید عسل نمی‌دهد گفت: به دلیل افزایش هزینه‌های تولید کارخانه‌داران عسل درجه یک نمی‌خرند و بیشتر به خرید عسل درجه دو تمایل دارند لذا عسل‌های درجه یک عمدتا در خرده‌فروشی‌ها و توسط زنبورداران عرضه می‌شود.

به گفته وی برای بهبود وضعیت تولید کمی و کیفی عسل و حل مشکلات این صنعت باید برای تولیدکنندگان یارانه درنظر گرفته شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران با اشاره به وجود پتانسیل برای صادرات عسل و فرآورده‌های آن به کشورهای متقاضی خاطرنشان کرد: سالانه بیش از 5000 تن عسل با کیفیت پایین به صورت فله‌ای به ترکیه صادر و در بسته‌بندی‌های جدید به عنوان عسل ترکیه‌ای به دیگر کشورها صادر می‌شود.


کشورهای همسایه خواهان زنبور ایرانی

رییسی سرحدی با بیان اینکه تولید زنبور و فرآورده‌های آن در حد مطلوبی قرار دارد گفت: کشورهایی مانند عراق، افغانستان و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس متقاضی واردات زنبور از ایران هستند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه واردات زنبور باعث برهم زدن ذخایر ژنتیکی زنبور عسل ایرانی می‌شود، به درستی واردات این حشره ممنوع شد.

وی نبود یارانه‌های مناسب در زمینه‌هایی همچون کوچ و تولید را از دیگر مشکلات زنبورداران برشمرد و افزود: زنبورداران جهان در کشورهایی مانند آمریکا 150 دلار، ترکیه 120 دلار و چین 150 یوآن (حدود 90 هزار تومان) یارانه بابت جابه‌جایی‌ کندوهای خود دریافت می‌کنند.


زنبورهای مقاوم و ضرورت واردات داروهای ارگانیک

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران نبود داروهای استاندارد و ارگانیک را یکی دیگر از مشکلات صنعت زنبورداری دانست و گفت: سال‌هاست داروهای یکسانی برای بیماری زنبورها به کشور وارد می‌شود که باعث شده تا زنبورها نسبت به این داروها مقاوم شوند.

رییسی سرحدی واردات داروهای استاندارد، طبیعی و ارگانیک را برای درمان بیماری‌ زنبورها خواستار شد و تصریح کرد: برای سامان‌دهی به این بازار، باید از قاچاق برخی داروها از کشورهایی مانند چین و عراق که آثار سوء برای زنبورها دارد، جلوگیری کرد در غیر این صورت مشکلات عدیده‌ای برای این صنعت به وجود می‌آید.


بیمه نشدن زنبورداران حرفه‌ای به دلیل یک آیین‌نامه داخلی

وی درباره وضعیت بیمه زنبورداران با اشاره به اینکه باید 45 هزار زنبوردار از محل هدفمندی یارانه‌ها بیمه می‌شدند و 10 درصد این مبلغ را دولت تقبل می‌کرد گفت: بر اساس یکی مواد آیین‌نامه‌ی مندرج در این طرح هر زنبورداری که از سال 88 به هر نحوی بیمه شده‌ تحت پوشش این بیمه قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: این آیین‌نامه در حالی در طرح بیمه زنبورداران گنجانده شد که قانون هدفمندی یارانه‌ها از سال گذشته به اجرا درآمد و قانون عطف به ماسبق نمی‌شود. این آیین‌نامه‌ سبب شده زنبورداران حرفه‌ای کشور تحت پوشش این بیمه قرار نگیرند.


نقل از :ایسنا

کد: 2608 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۴ دي بازدید: 2090 ساعت: 10:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
2 فعالیت زنبورداری از تولید تک محصولی خارج شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۷ مرداد
3 خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
4 کمک عسل خام به کاهش کلسترول و قندخون ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
5 علی بهشتی: شهرستان گرمی قطب تولید عسل در كشور ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۴ تير
6 نوشیدنی‌هایی برای آرامش در بحران کرونا ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
7 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
8 طرز تهیه‌ی پنکیک شکلاتی با عسل برای صبحانه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
9 عسل طبیعی با طعم پورشه ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
10 ترکیبی موثرتر از شربت های ضدسرفه برای کودکان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
11 عسل صادراتی ۱۵ هزار تومان؛ طبیعی کیلویی چند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین D و بیماری سل

  دیابت هر 6 ثانیه یک قربانی می گیرد هر 6 ثانیه یک نفر در جهان بر اثر ابتلا به قند خون ...

  معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ملاک هر کسی برای خرید میوه و سبزی متفاوت است. بزرگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.
6 راه برای لاغری بعد از باداری می‌دانیم که نورسیده حسابی وقتتان را می‌گیرد و سرتان شلوغ است. لزومی ندارد که به باشگاه بروید. فرزندتان را در کالسکه‌اش بگذارید و هر روز پیاده روی تند بکنید. هر هفته باید حداقل 150 دقیقه پیاده روی تند کرده باشید.
فلج حنجره در اثر مصرف سم تجزیه نشده در صیفی جات/ ابتلا به ام اس و دیابت نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چندی پیش عده ای از افراد به دلیل استفاده از صیفی جاتی که قبل از تمام شدن دوره کارنس به بازار عرضه شده بودند دچار فلج حنجره شده اند نسبت به عوارض خطرناک استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی هشدار داد.
پوستی سالم و بدون سرطان، با این خوراکی ها هر چیزی که می‌خوریم روی تک تک سلول‌هایمان تأثیر می‌گذارد. پوست هم به عنوان یکی از ارگان‌های بزرگ از این تأثیرات بی نصیب نیست.