دیابت نوع دوم، مشکلی که با بدغذایی‌ ایجاد می‌شود


بعضی از بیماری‌ها، ناشی از کمبود دریافت مواد غذایی است. برخی دیگر در اثر افزایش دریافت بیش از حد نوعی ماده غذایی یا عنصر اتفاق می‌افتد. در مواردی هم بیماری‌های ناشی از بدخوری‌ایجاد می‌شود؛ مثل دیابت نوع دوم. در‌این بیماری، فرد مبتلا، رژیم غذایی را به درستی رعایت نکرده و به دیابت نوع دوم یا دیابت اکتسابی دچار شده است.

به گزارش لقمه، این نوع دیابت مستقیما به اضافه‌وزن مرتبط است. بنابراین برای درمان باید الگوی تغذیه‌ای را تغییر داده، عادت‌های سالم را جایگزین عادت‌های غذایی نادرست کرد. از طرفی همراه با‌این تغییر الگوی غذایی باید تحرک بدنی افزایش یافته و شخص از نظر سلامت روان نیز وضعیت مناسبی داشته باشد. بنابراین سه عامل تغییر الگوی غذایی، تحرک بدنی و سلامت روان باعث درمان بیماری دیابت نوع دوم می‌شود. یک نکته را فراموش نکنیم؛ نوسان قند‌خون و وزن، خطرناک است. بنابراین با شروع رژیم غذایی تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک معالج سعی کنید تا پایان مسیر را ادامه دهید. در غیر‌این صورت، با نوسان میزان قند‌خون و وزن، سلامت بدن به خطر می‌افتد.

هیدرات کربنی‌ها: وقتی قند‌خون کسی بالاست، اول از همه باید مصرف مواد غذایی حاوی‌این خوراکی‌ها را قطع کرده یا به حداقل برساند.
نمونه: انواع شیرینی تر، شیرینی خشک، کیک، شکلات، بستنی، آبنبات و‌... و خوراکی‌هایی که پس از تجزیه در بدن‌ایجاد هیدرات کربن می‌کنند؛ مانند مواد غذایی نشاسته‌ای.

نشاسته‌ای‌ها: مواد غذایی حاوی‌این نوع قند مرکب از دیگر خوراکی‌هایی هستند که باید مصرف آنها به حداقل برسد. البته در اولین قدم باید مصرف‌ این خوراکی‌ها به طور موقت قطع شود اما به تدریج با نظر متخصص تغذیه دوباره به شکل مناسب به برنامه غذایی اضافه می‌شوند.
نمونه: برنج، نان، سیب‌زمینی و مواد غذایی تهیه شده از‌ این نوع مواد غذایی

چربی‌ها : ‌این گروه از مواد غذایی یا مواد غذایی حاوی ‌این ترکیب‌ها مستقیما باعث بالا رفتن قند‌خون نمی‌شوند؛ بلکه به دلیل اثری که روی بدن دارند، باعث ابتلا به دیابت نوع دوم می‌شوند. حتما می‌دانید که مهم‌ترین اثر آنها، بالارفتن وزن است. بنابراین مصرف آنها نیز باید محدود شود.
نمونه: کره، روغن حیوانی، انواع روغن جامد، غذاهای پرچرب، دسرهای پرچرب و...

چه بخوریم؟
حالا که تقریبا خوردن اغلب غذاها، تنقلات و... ممنوع است، چه کار کنیم؟
بخارپزها: سخت است به جای یک پرس چلوکباب با کره و یک کاسه ماست موسیر پرچرب و نوشابه‌، یک بشقاب سبزیجات بخارپز و یک تکه سینه مرغ یا کباب بدون چربی بخارپز یا کبابی میل کنیم اما به هر حال همین است!

فیبردارها: سبزی و میوه، به جز انواع شیرین مانند موز که باید کنترل شده مصرف شوند، باید جایگزین تنقلات نامناسب به عنوان میان‌وعده شود. مصرف سبزی خوردن، سالاد کاهو، سالاد شیرازی، ماست و خیار یا ماست بدون چربی همراه غذا مناسب است. به‌ این ترتیب حجم معده نیز پر شده و پرخوری نمی‌کنیم.

لبنیات کم‌چرب و بدون چربی:‌ این خوراکی‌ها باید جایگزین لبنیات پرچرب شده و کره و... نیز از برنامه غذایی حذف شود.
چربی‌های سالم: برخلاف گذشته که خوردن چربی‌ها به طور کامل منع می‌شد، حالا توصیه به مصرف روغن‌های سالم است اما درباره «نوع» و «میزان» مصرف روغن‌ها با متخصص تغذیه صحبت کنید.



نقل از :همشهری تندرستی

کد: 2611 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۴ دي بازدید: 2473 ساعت: 11:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
2 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
3 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
4 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
5 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
6 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
7 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 بین داروهای دیابت و ابتلا به بیماری ام اس ارتباط وجود دارد ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
10 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
11 دستاورد جدید محققان در کشف دارویی برای کاهش وزن ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۹ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تدابیر غذایی در فصل زمستان هر فصلی دارای مزاج است. مزاج فصل زمستان سرد و تر ا...

  پنج ماده غذایی که منجر به کاهش تری گلیسرید خون می‌شوند خطرات ناشی از چربی بالا که مرتبط با سنجش سلامتی و ...

  بالاخره ته دیگ بخوریم؟ سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اعلا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت