درباره سوپ های آماده چه می دانید؟


آیا تا به حال سوپ‌های آماده یا نیمه آماده‌ای را که در مغازه یا فروشگاه‌های مواد غذایی عرضه می‌شود خریده‌اید؟ طعم و مزه آن چگونه بوده است؟ در مقایسه با سوپ‌های خانگی کدامیک را می‌پسندید؟ آیا می‌دانید در این محصولات از چه موادی استفاده می‌شود و ارزش تغذیه‌ای آن چه میزان است؟

به گزارش لقمه، سوپ‌های خشک کارخانه‌ای انواع مختلفی دارد، ولی مواد اولیه اغلب آنها از آرد، نشاسته، ادویه‌جات، چربی‌های گیاهی و افزودنی‌های قوام‌دهنده و تشدید‌کننده طعم تشکیل می‌شود.

این مواد به وسیله دستگاه‌های صنعتی خشک، میکس و پودری شده و برای افزایش ماندگاری با گازی خنثی مانند «ازت» بسته‌بندی می‌شود.

البته برخی تولیدکنندگان برای کاهش بار میکروبی از فرآیند تشعشع استفاده می‌کنند که می‌تواند تا حدودی از ارزش تغذیه‌ای محصول بکاهد. این سوپ‌ها انواع فوری و نیمه‌آماده دارد. انواع نیمه آماده آن پس از مخلوط شدن با آب جوش نیاز به حرارت طبخ دارد، اما انواع فوری آن پس از ترکیب با مایعات آماده مصرف است.

اغلب تولیدکنندگان ادعا می‌کنند که بیشتر سوپ‌های صنعتی حاوی مواد نگهدارنده نبوده و در آن از مواد اولیه طبیعی استفاده می‌شود. برخی نیز معتقدند آن دسته از سوپ‌هایی که در مقایسه با سایر سوپ‌های صنعتی قیمت پایین‌تری دارد حاوی اسانس، مواد رنگی و نگهدارنده هستند.


به سوپ‌های آماده نمک نزنید

در بیشتر سوپ‌های آماده مواد کربوهیدراتی و مقادیر زیاد سدیم حرف اول را می‌زند و در مقایسه با سوپ‌های خانگی کم‌مایه‌تر و رقیق‌تر بوده و هیچگاه ارزش تغذیه‌ای آن به پای سوپ خانه نمی‌رسد. چرا؟ چون در فرآیند خشک شدن مقادیر زیادی از ریزمغذی‌های حساس به حرارت محصول تخریب می‌شود.

اما نکته مهم‌تر آن‌که اغلب سوپ‌های آماده حاوی نوعی افزودنی به نام «مونوسدیم گلوتامات» است. حال این افزودنی چیست، چرا به سوپ افزوده می‌شود و به چه دلیل متخصصان علوم غذایی مصرف زیاد و مستمر آن را محدود کرده‌اند؟

مونوسدیم گلوتامات معروف‌ترین تشدیدکننده طعم و مزه غذاهای فرآوری شده از جمله سوپ‌های آماده پودری است که علاوه بر شوری، شیرینی، تلخی و ترشی نیز از آن حس می‌شود و در واقع بهترین تشدیدکننده طعم گوشت در سوپ‌های آماده است.

اما باید بدانید طبق یافته‌های علمی پژوهشگران ژاپنی، مصرف بیش از حد و مستمر محصولات حاوی این افزودنی، در برخی افراد موجب حساسیت شده و می‌تواند به شبکیه چشم آسیب بزند و موجب بروز سردرد، تنگی نفس، تهوع و احساس سوزش در عضلات شود و احتمال تشدید آسم، حملات میگرن و اختلال در ریتم ضربان قلب را افزایش دهد.

از طرفی این افزودنی به دلیل داشتن سدیم همراه نمک افزوده شده باعث شوری بیش از حد محصول می‌شود و برای آنهایی که مبتلا به پرفشاری خون، بیماری قلبی و نارسایی کلیوی هستند و همچنین افراد سالمند و کودکان محدودیت مصرف دارد.

از این‌رو اگر سوپ‌خور قهاری هستید یا برای سرماخوردگی به مصرف سوپ نیاز دارید کمی حوصله به خرج داده و برای در امان ماندن از خطرات احتمالی افزودنی‌های صنعتی این غذا را به صورت خانگی تهیه کنید.


نقل از :جام جم

کد: 2629 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۵ دي بازدید: 4543 ساعت: 11:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با غذاهای مخصوص روزهای سرد سال ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
2 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
3 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
4 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
5 طرز پخت آش کلم باکویی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
6 سوپ پیاز فرانسوی ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 چگونه یک مغازه دار موفق باشیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
8 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
9 خوراک ران مرغ و سبزیجات ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
11 روش هایی که طول دوره سرماخوردگی را کوتاه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های غذایی برای بارداری بیشتر مردم به خاطر خوردن گوشت گاو، گوسفند یا مرغی ...

  بادام یکی از غذاهای آلرژی زا است یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی اعلام کرد: آلرژی غذایی...

  سبزیجاتی برای فصل سرما فصل سرما نزدیک است و شما باید به فکر تأمین ویتامین...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چه سبزیجاتی از آلزایمر پیشگیری می کنند پژوهشگران علوم پزشکی در کشور آلمان می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است که میوه ها و سبزی های سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند اسفناج می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر داشته باشد.
۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
فواید شگفت انگیز خرما برای سلامتی خرما به این دلیل که سرشار از فیبرهای طبیعی و بسیار غنی از ویتامین‌ها و موادمعدنی است، فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این محصولات طبیعی حاوی روغن، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همه برای سلامتی بسیار مفیدند. گفته می‌شود که مصرف یک خرما در روز برای داشتن یک رژیم‌غذایی متعادل لازم است. خرما به مقابله با یبوست، اختلالات روده، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال و سرطان شکم کمک می‌کند.
بهترین روش لاغری کدام است؟ بعضی از محصولات و خدماتی كه این كسب و كارها ارائه می‌كنند برای كاهش وزن مفید هستند و بعضی دیگر تاثیر چندانی بر لاغری و ثابت ماندن وزن ندارند.