مواد لازم:
گوشت 2بار چرخ شده نیم کیلو
لپه پخته نیم کوب شده یک فنجان
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
برنج نیم پز شده یک دوم فنجان
تخم مرغ کامل 2 عدد
پیاز رنده شده یک دوم فنجان
تره و مرزه خرد شده یک دوم فنجان
روغن 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه،نمک وفلفل به قدر کافی
مواد داخل کوفته:
پیاز سرخ شده 2قاشق سوپخوری
مغزگردو خرد شده یک دوم فنجان
زرشک 2قاشق سوپخوری
تخم مرغ آبپز 2-1 عدد
خلال بادام 2قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
در ظرف بزرگی گوشت چرخ کرده ، پیاز رنده شده، تره ، مرزه ، تخم مرغ ها ، لپه ، برنج ، نمک و فلفل و زردچوبه را مخلوط کرده و با گوشت کوب در حدود 6-5 دقیقه می کوبیم تا مایع کوفته چسبندگی پیدا کند و سپس وسط مایع گوشتی را کمی باز کرده و مواد داخل کوفته را (که میزان آنها در بالا گفته شده است)درون آن قرار داده و در حالی که دستمان را با آب آغشته می کنیم، تکه های گرد شده را خوب غلطانده و در قابلمه مناسبی روغن و رب را کمی تفت می دهیم و 3 لیوان آب اضافه کرده و بعد از جوش آمدن شعله را ملایم کرده و کوفته را به آرامی درون قابلمه قرار می دهیم و در دیک را نمی گذاریم چونکه کوفته بلافاصله ترک برمی دارد.
زمانی که یک طرف کوفته خودش را گرفت، به آرامی آن را بر می گردانیم و می گذاریم طرف دیگر آن خودش را بگیرد و پخته شود.اگر کوفته به آب بیشتری نیاز داشت، کمی آب گرم به آن اضافه کنیم تا کاملاً کوفته پخته و سس آن کمی غلیظ شود.
جلوگیری از وارفتن كوفته تبریزی
اگر اولین بارتان است که کوفته درست می کنید حتما با مشکل وارفتگی کوفته ها مواجه شده اید . سه راه حل ساده برای این مشکل وجود دارد.
1-برای اینكه كوفته های شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخم مرغ به مواد آن بیافزائید.
2_ می توانید مقداری عدس خام را چرخ کرده و در موادتان از آن استفاده کنید.
3_ پس از گلوله کردن کوفته ها و قرار دادن در قابلمه،حرارت آتش را زیاد كنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.