حمل میوه شب عید به‌زودی آغاز می‌شود


مدیرعامل شرکت حمل و نقل خلیج فارس وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: هم اکنون تامین کالاهای اساسی به وفور در کشور صورت گرفته و مشکل اصلی، حمل این کالاها به انبارها و محل‌های ذخیره کالاها است.

به گزارش لقمه، محمد قبله گفت: هم اکنون وضعیت تامین کالاهای اساسی از سوی دولت بسیار مطلوب است و تمام تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که بتواند حمل کالاهای اساسی را با سرعت انجام داده و آنها را به سردخانه‌ها و محل‌های ذخیره‌سازی منتقل کند.

رسوب کالاهای اساسی در بنادر

وی افزود: بر این اساس گندم، برنج، شکر، علوفه، ذرت، جو و کنجاله سویا به وفور در بنادر وارد شده ولی مشکل اصلی تخلیه این کالاها در بنادر کشور است.

وی تصریح کرد: هم اکنون کالاهای اساسی به میزانی در گمرکات کشور رسوب کرده است که برای حمل آنها، مشکل کمبود کامیون وجود دارد و بر این اساس، شرکت حمل و نقل خلیج فارس به تنهایی بر اساس آمارها، روزانه 12 تا 13 میلیون تن گندم و 2 تا 3 هزار تن شکر جابجا کرده است.

وی تصریح کرد: از نظر تامین کالاهای اساسی هیچگونه مشکلی وجود ندارد و تامین کالاها به اندازه کافی صورت می‌گیرد، ضمن اینکه به تازگی به دلیل سردی هوا، از شرکت‌های خصوصی راه‌آهن نیز برای حمل کالاهای اساسی کمک گرفته شده است.

حمل میوه شب عید به زودی آغاز می‌شود

قبله همچنین در ادامه در خصوص حمل میوه شب عید اظهار داشت: شرکت‌های حمل و نقل کشور برای حمل میوه شب عید اعلام آمادگی کرده‌اند و بر این اساس، قرار است مناقصه‌ای از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شود که در آن، برنده باید حمل میوه شب عید را آغاز کند.

وی اظهار داشت: هم اکنون به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، باید گلوگاههای حمل کالا را گره‌گشایی کرد، چراکه ممکن است یک کالا به وفور با برنامه ریزی تامین شود و حتی از مبادی خارجی نیز وارد کشور شود، اما به دلیل مشکلات موجود در حمل کالا، ممکن است که برنامه‌های تنظیم بازار به هم خورد.

قبله با اشاره به گلوگاههای لجستیک کالا خاطرنشان کرد: برای تامین کالاها باید تامین‌کنندگان بدانند که نیاز واقعی مصرف یک کالا در کشور چقدر است تا بتوانند برآورد دقیقی از میزان تولید داخلی صورت داده و کسری نیاز با تولید را با واردات جبران کنند.

وی اظهار داشت: به عنوان نمونه، اگر قرار است که پرتقال شب عید کشور تامین شود، باید به درستی آمار دقیقی وجود داشته باشد که استان مازندران به عنوان یکی از قطب‌های تامین کننده پرتقال شب عید، از چه زمانی محصول خود را به بازار ارایه می‌دهد و میزان محصول چقدر است، ضمن اینکه از چه زمانی محصول پرتقال استان فارس وارد بازار خواهد شد.

قبله ادامه داد: مشکل اصلی این است که در زمانی که با تکیه بر آمار تولید یک کالا، برنامه‌ریزی برای واردات یا عدم واردات آن صورت می‌گیرد، متاسفانه تولیدکنندگان عنوان می‌کنند که میزان تولید بر اساس برآورد نبوده است و بر این اساس دولت مجبور می‌شود که اقدام به واردات برای جبران کسری بازار کند.

وی افزود: در این زمان تا دولت عزم خود را جزم کند که واردات کالایی را انجام دهد، قیمت به شدت در بازار بالا رفته و از سوی دیگر، محموله‌های وارداتی زمانی به کشور می‌رسند که ممکن است با برداشت یا به ثمر نشستن تولید همان محصول همزمان شود و این کار از سوی تولیدکنندگان ضربه به تولید داخلی تلقی می‌شود.

قبله اظهار داشت: از نظر نگاه زنجیره تامین، به نقش‌آفرینان عرصه لجستیک ارتباطی ندارد که کالا از کجا تامین می‌شود؛ بلکه باید به آنها گفته شود که این کالا باید از کجا بارگیری شود، بنابراین باید برای تخلیه و بارگیری کالاها نیز برنامه داشت.

وی خواستار ایجاد شبکه منسجم لجستیکی در کشور شد و اظهار داشت: این سامانه باید مشخص کند که در یک نقطه از کشور اعم از بنادر یا گمرکات مرزی، چه میزان کالا قرار است در یک زمان خاص وارد کشور شود و چه میزان کالا باید تخلیه و به کجا برود، در حالیکه هم اکنون بی‌برنامه‌گی خروج و توزیع کالا در لجستیک کشور به چشم می‌خورد.

سرقفلی ارزشمند برای کامیون‌ها

به گفته قبله، مشکل دیگر این است که رانندگان کامیون‌ها در کشور خودمالک هستند و باید مسیر حمل کالا را خود انتخاب کنند، در حالی که باید کامیون‌ها هم سرقفلی داشته باشند و از این امتیاز به عنوان یک برند استفاده کنند؛ نه اینکه در هر زمان که خود خواستند و هر مکانی که خود انتخاب کردند، خدمات ارایه دهند؛ بلکه باید از یک ضوابط خاص سرقفلی پیروی کنند.

وی ادامه داد: در این صورت فردی که کامیون دارد نمی تواند کامیون خود را درب منزل پارک کرده و بار جابجا نکند؛ در این راستا حتی الزامی وجود ندارد که افرادی که وارد ناوگان تجاری و حمل کالا می‌شوند، از امتیاز خاصی برخوردار باشند که همچون سرقفلی، 500 میلیون تومان ارزش داشته باشد که اگر روزی بار هم جابجا نکرد، مشمول جریمه شده و در صورت تداوم، سرقفلی دیگر به او تعلق نداشته باشد.

به اعتقاد قبله، این یک امر گمشده است که باید با یک پروانه کسب برای کامیونها تحت پوشش پایانه‌های کشور صادر شود تا مشکل حمل در مورد برخی از کالاهای استراتژیک که باید در زمان مشخصی به بازار برسند، حل شود.

وی همچنین با اشاره به فرسودگی ناوگان حمل کالا در کشور گفت: میانگین سنی ناوگان حمل و نقل کشور بالا است و فرسوده است. در حالیکه ایران کشوری است که ترانزیت کالا را در اولویت خود قرار داده و در آن مزیت دارد؛ بنابراین باید هزینه‌های خود را کاهش داده و ناوگانی پویا و چابک داشته باشد.

تعرفه واردات کامیون کاهش یابد

قبله خواستار کاهش تعرفه واردات کامیون شد و گفت: قرار نیست که خودروی لوکس وارد کشور شود، بلکه قرار است کامیون برای کمک به ناوگان تجاری ایران وارد کشور شود، بنابراین باید تعرفه‌ها را به حداقل رساند.

وی تصریح کرد: البته باید برآورد دقیقی نیز از میزان توانایی تولید کامیون در کشور وجود داشته باشد که بر اساس آن، کسری تولید با میزان نیاز برای نوسازی ناوگان را از طریق واردات تامین کرد.






نقل از :مهر

کد: 2754 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۳ دي بازدید: 1936 ساعت: 4:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
2 افتتاح ۴ بازار میوه و تره بار جدید در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
3 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
5 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
7 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
8 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
9 536 همت صرفه جویی با مصرف پسماند کشاورزی در خوراک دام ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
10 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نقش ویتامین D در سلامت بدن ویتامین D از جمله ویتامین‌هایی است که دریافت آن از...

  اثر چای سبز وسیاه بر هلیکوباکترپیلوری عامل زخم های معده پایگاه خبری لقمه: گیاه کاملیا سیننسیس که چای را از...

  برگه‌ها؛ جایگزین خوب هله هوله‌ها میوه‌های خشک یا برگه‌ها همان میوه‌های تازه‌ای هستن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب آن می‌تواند اثرگذار تر باشد.
غذاهای مناسب در آلودگی هوا فصل زمستان همراه است با روزهایی که آلودگی هوا در بیشترین حد خود قرار دارد. در این روزها همه چیز در محدوده اضطرار است و از هموطنان درخواست می‌شود تا آنجا که می‌توانند از مسافرت‌های غیرضروری خود در سطح شهر خودداری کنند.
قهرمانان غذایی را بشناسید قهرمانی فقط مختص دنیای ورزش نیست. در حوزه‌ تغذیه نیز مواد غذایی متعددی وجود دارند که به راستی نقش یک قهرمان را در حفظ سلامتی ما ایفا می‌کنند. به خاطر اینکه این مواد غذایی ارزش غذایی بالایی داشته و مانند یک سپر بلا عمل می‌کنند.
خوراکی‌های ضد استرس را بشناسید پایگاه خبری لقمه: «غذای راحت»،«غذای آرام بخش»؛ آیا با این دو اصطلاح آشنا هستید؟ فکر می کنید میان این دو نوع غذا چه تفاوتی وجود دارد؟کدام یک می تواند قدری از استرس ها و تشویش های زندگی امروز را کم کند؟