خطرات نوشیدنی های انرژی زا


نوشیدنی های انرژی زا می توانند خطرناک باشند. آگاهی از محتوای این محصولات بسیار مهم است؛ به این دلیل که برچسب های این نوشیدنی ها، اغلب این حقیقت را از شما پنهان می کنند.

به گزارش لقمه، همه ساله، در اثر مصرف این نوشابه ها، مراجعه های متعددی به اورژانس صورت می گیرد؛ 11 مورد مرگ ، ناشی از نوشیدن نوع خاصی از این نوشابه ها ، هر ساله اتفاق می افتد. اما اطلاعات زیادی در این مورد وجود ندارد. 5 مورد مرگ و میر در اثر سوء مصرف یک برند تجاری دیگر نیز، در آمار سالیانه گزارش شده است.

میزان کافئین

اگرچه با نام نوشابه های انرژی زا شناخته می شوند، اما بیشتر این محصولات انرژی حقیقی را که می توانید به عنوان مثال از کربوهیدرات ها دریافت کنید، به شما نمی دهند. به جای آن، حاوی یک محرک اند، کافئین. برچسب ها دقیقا به شما نمی گویند که چه مقدار کافئین درون محصول وجود دارد. در وب سایت ConsumerLab.com میزان کافئین در 3 نوشابه انرژی زای پرطرف دار مورد بررسی قرار گرفته است.

یک بطری 142 گرمی از نوشابه انرژی زای نوع 1 محتوی 206 میلی گرم کافئین است؛ نوشابه انرژی زای نوع دوم تقریبا مقدار مشابهی کافئین -اما تنها در 57 گرم از آن- دارد. به این معنی که نوع دوم از نوع اول غلیظ تر است. در مقام مقایسه یک فنجان 227 گرمی کامل از قهوه دم کرده رایج، تنها 95 میلی گرم کافئین دارد. با در نظر گرفتن این مساله نوشابه انرژی زای نوع دوم، 9 برابر غلیظ تر از قهوه است.

در طول روز این مقادیر یا حتی بیش از 300 میلی گرم کافئین مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در طول روز اینجا و آنجا حدود 3 فنجان قهوه مصرف می کنید که سبب افزایش تدریجی در میزان کافئین می شود؛ هرچند مقداری از آن را حذف می کنید. مشکل اصلی نوشیدن نوشابه های انرژی زا اینجاست که دو سوم مقدار مصرفی روزانه خود را یک جا دریافت می کنید که می تواند یک شوک و تکان عظیم برای بدن باشد. و چون مقدار کمی مایع مصرف کرده اید، ممکن است هوس کنید تا بیش از یک بطری بنوشید. نوشیدن 2 بطری کوچک معادل 415 میلی گرم کافئین است.

ویتامین هایی که به آنها نیازی ندارید و احتمالا آنها را نمی خواهید

مقادیر بسیار زیادی از ویتامین B در برخی از نوشابه های انرژی زا وجود دارد که می تواند مضر باشد. به عنوان مثال یک بزرگسال تنها به 15 میلی گرم نیاسین روزانه نیاز دارد؛ اگرچه ممکن است برخی از افراد دچار کمبود در این زمینه باشند. یک بطری نوشابه انرژی زای نوع 2، دو برابر این مقدار نیاسین دارد که از آستانه قابل تحمل ، فراتر رفته و می تواند باعث گرگرفتگی پوست شود که ممکن است آزار دهنده یا دردناک باشد. در صورت نوشیدن 2 بطری در روز، از مقادیر مجاز و سالم فولیک اسید و ویتامین B6 مورد نیاز نیز تجاوز کرده و خطر انواع مختلف مسمویت در بدن را افزایش می دهید. مشخص شده است که مقادیر ویتامین ها در این محصولات با آنچه که بر روی برچسب نوشته شده، همخوانی ندارد.

قوانین و مقررات ضعیف

آیا می دانستید قوانین به گونه ای است که این محصولات بنا به خواسته شرکت تولید کننده می توانند محتوی هر مقدار کافئین یا ویتامین B6 باشند؟ خریداران بایستی نسبت به این مساله کاملا هوشیار باشند چون واقعا نمی دانید چه چیزی مصرف می کنید!

سخن آخر

دریافت یکباره مقدار زیادی کافئین با دوزهای فراوان از ویتامین های مضر یک راه کاملا اشتباه و بالقوه برای مورد سوء استفاده قرار گرفتن محسوب می شود. هزاران مورد در تایید این مساله گزارش شده است. علاوه بر این، افرادی که نوشابه انرژی زا و الکل را به طور همزمان مصرف می کنند، احتمال درگیری با رفتار خطرناک در آنها بیشتر است؛ این حالت باعث می شود فرد احساس هوشیاری کرده و بر اساس آن عمل کند در حالی که از نظر ذهنی در معرض خطر قرار دارد.

جذب تدریجی کافئین از طریق قهوه یا چای راه سالم تری است؛ البته تغذیه مناسب و خواب کافی بهترین راه برای تجدید قوا است .


نقل از :مجله پزشکی مادر

کد: 2762 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۱۵ دي بازدید: 4264 ساعت: 2:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقش کافئین در کاهش خطر ابتلا به سرطان و سنگ کلیه ۱۴۰۰ شنبه ۹ مرداد
2 کافئین: انرژی زا، چربی سوز یا اعتیاد آور! ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
3 آیا قهوه برای سلامتی مفید است ؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
4 ارتباط چای داغ با بیماری های چشمی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
5 ارتباط نوشابه های انرژی زا با سلامت مغز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
6 عوارض ترکیب الکل با نوشیدنی‌های انرژی‌زا چیست؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
7 پیشگیری از خستگی با 5 مواد غذایی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
8 نوشیدن قهوه قبل از خوردن صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
9 ارتباط قهوه با طول عمر بیماران کلیوی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
10 پر مصرف ترین نوشیدنی دنیا مرگ آور است ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
11 مصرف کافئین برای زنان مفید است یا مضر؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با ترسناک‌ترین دروغ‌ها و تقلب‌های رایج غذایی فهرست تقلب های رایج در مواد غذایی را بخوانید تا حواستان باشد هر خوراکی رنگ و لعاب داری را سر سفره تان راه ندهید. منظورمان از این مطلب این است که هشدار بدهیم چه کارهایی می شود برای تولید یک محصول غیراستاندارد انجام داد.
متفورمین قرص لاغری نیست/چطور کالری های اضافه را بسوزانیم؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:« رژیم های غذایی که به صورت دفترچه ها و کاغذهای چاپی در مطب ها و یا توسط پزشکانی که تخصصی غیر از تغذیه دارند یا از سوی پزشکان عمومی تجویز می شود خطرناک است.» از تجویز متفورمین به عنوان قرص لاغری از سوی برخی پزشکان عمومی انتقاد کرد.
درمان بیماری شیزوفرنی با رژیم غذایی غنی از چربی پایگاه خبری لقمه: طبق یک تحقیق جدید، رژیم غذایی غنی از چربی و دارای مقادیر پایین کربوهیدرات که معمولاً مناسب ورزشکاران بدنسازی است، در درمان بیماری شیزوفرنی موثر است.
دانه ای خوش طعم و موثر در درمان بیخوابی اگر شما هم مشکل بیخوابی دارید با این دانه خوش طعم آن را به راحتی درمان کنید.