به گزارش لقمه، مجتبی شادلو - عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی - اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب امسال برای تولید میوه، حتی اگر تعطیلات ایام عید چند برابر هم شود به میزان کافی سیب و مرکبات در انبارها وجود دارد. وی افزود: با توجه به میزان مناسب برداشت انواع میوه و مرکبات، در صورت برطرف شدن مشکل توزیع این محصولات برای شب عید هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد و میتوان میوه شب عید را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت در بازار عرضه کرد. تا خرداد سال دیگر هم مرکبات داریم رییس اتحادیه باغداران درباره وضعیت تولید و ذخیره سازی مرکبات برای شب عید گفت: امسال بیش از هفت میلیون تن انواع مرکبات از باغات برداشت میشود و براساس آخرین آمار استانها، تاکنون حدود 60 درصد از مرکبات برداشت شده و 40 درصد آن باقی مانده است. شادلو با بیان اینکه باقیماندن 40 درصد مرکبات روی درختان نشاندهنده تولید بسیار بالاست، عنوان کرد: کیفیت مرکبات ایرانی از تمامی نمونههای وارداتی اعم از مصری، ترکی و پاکستانی بسیار بالاتر است و اگر باغداران مانند سالهای گذشته نگران برخی سیاستگذاریهای نادرست و دخالتهای غیر کارشناسی نباشند، مشکلی برای ذخیرهسازی به وجود نخواهد آمد. وی گفت: شرایط ذخیرهسازی مرکبات با میوههایی مانند سیب متفاوت است و باید برای متساعد شدن گازهای آن به مدت دو ماه در انبارهای معمولی ذخیره شود تا بتوان این محصول را در اواسط اسفند ماه در سردخانه، ذخیره کرد. رییس اتحادیه باغداران افزود: با توجه به شرایط تولید، حدود سه میلیون تن از مرکبات تا پایان فصل برداشت ذخیره میشود. همچنین برخی از مرکبات شهرهای بم، جیرفت، کهنوج و دزفول تا بهار سال آینده روی درخت باقی میماند لذا میزان ذخیره انبارها برای مصرف تا پایان خردادماه نیز کفایت میکند. به گفته شادلو میزان مصرف شب عید مرکبات تا 20 فروردینماه حدود 800 هزار تن است و برای ایجاد تعادل در بازارهای داخلی و خارجی میتوان بیش از 500 هزار تن انواع مرکبات را صادر کرد. پرتقال درجه یک شب عید کیلویی 1350 تومان وی با بیان اینکه 400 تا 600 تومان بابت هزینه جمعآوری، بستهبندی، حمل و نقل و سردخانه به قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرکبات اضافه میشود، گفت: قیمت تمامشده هر کیلوگرم پرتقال روی درخت 600 تا 700 تومان است که هرکیلوگرم پرتقال درجه یک و درجه دو به صورت میانگین تا حدود 1100 تومان افزایش مییابد. رییس اتحادیه باغداران پیشبینی کرد: پرتقال درجه یک شب عید 1350 تومان و پرتقال درجه دو شب عید کیلویی 700 تومان به دست مصرف کننده میرسد و میانگین آن 1100 تومان خواهد بود. تنها 15 درصد از ذخایر سیب مصرف شده است شادلو درباره وضعیت تولید و ذخیرهسازی سیب برای ایام عید به ایسنا گفت: حدود سه میلیون و 700 هزار تن سیب برداشت شد و تاکنون حدود 15 درصد از ذخائر سیب کشور مصرف شده است. وی افزود: براساس آخرین گزارشهای رسیده حدود دو میلیون و 300 هزار تن سیب در انبارها برای شب عید ذخیره شده و از آنجا که مصرف این میوه در بین همه مردم نهادینه نشده تا 20 فروردینماه حدود یک میلیون تن از سیب ذخیرهسازی شده ، مصرف خواهد شد. سیب درجه یک شب عید کیلویی 1800 تومان عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی تاکید کرد: برای ایجاد تعادل در بازار سیب و با توجه به فرا رسیدن فصل گرما باید یک و نیم میلیون تن سیب تولیدی کشور تا پایان فروردین ماه سال آینده صادر شود. در غیر این صورت شاهد فاجعهای خواهیم بود که چالشهای متعددی را پیش روی تولید این محصول در سال آینده خواهد گذاشت. شادلو با اشاره به اینکه هر کیلوگرم سیب روی درخت 700 تا 900 تومان است گفت: هر کیلوگرم سیب درجه یک حدود 1500 تومان است که پیشبینی میشود شب عید سیب درجه یک کیلویی 1800 تومان و سیب درجه دو 1100 تومان در بازار عرضه شود و میانگین قیمت آن 1500 تومان خواهد رسید. تولید 270 هزار تن کیوی و ذخیرهسازی 90 درصدی آن برای شب عید وی همچنین با بیان اینکه اگر امسال فرصت صادرات کیوی فراهم شود، دغدغهای برای تأمین نیاز شب عید وجود ندارد اظهارکرد: امسال 250 تا 270 هزار تن کیوی تولید شده که تاکنون 90 درصد آن برای شب عید ذخیرهسازی شده است. رییس اتحادیه باغداران افزود: با توجه به عمومیت نداشتن مصرف کیوی، کمتر از 200 هزار تن از این میوه در شب عید مصرف میشود و باید برای ایجاد تعادل در بازار حدود 100 تا 150 هزار تن از این محصول صادر شود. کیوی درجه یک شب عید کیلویی 1300 تومان شادلو درباره هزینه تمام شده و قیمت شب عید کیوی گفت: هر کیلوگرم کیوی حدود 600 تا 700 تومان برای باغدار تمام میشود که با افزودن 400 تا 600 تومان پس از برداشت بابت هزینه جمعآوری، بستهبندی، حمل و نقل و سردخانه، قیمت این میوه حدود 1100 تومان برای شب عید میرسد. وی پیشبینی کرد: هرکیلوگرم کیوی درجه یک حدود 1300 و کیوی درجه دو حدود 800 تومان در ایام عید باشد.