سوپ مخصوص سرماخوردگی


عده ای بر این باورند که سوپ خوردن به خودی خود موجب درمان سرماخوردگی نمی شود و فقط در تسکین گلو درد و سرفه موثر اما پژوهش ها عکس این موضوع را ثابت می کند و سوپ مرغ از داروها و آنتی بیوتیک ها هم موثرتر عمل می کند.

به گزارش لقمه، یک تحقیق که در مجله «American Journal of Therapeutics» منتشر شده است نشان می دهد که یک مولفه موجود در سوپ مرغ به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با مراحل اولیه آنفلوانزا کمک می کند، اما این تاثیر به محض دفع سوپ از بدن از بین می رود.

این اولین مطالعه ای نیست که به بررسی این موضوع پرداخته است، بیش از یک دهه پیش دکتر «استفان رونارد» از دانشگاه مرکز پزشکی نبراسکا به بررسی این موضوع پرداخت که چرا دستور سوپ مرغ که نسل به نسل می گردد، تا این حد شفادهنده است.

وی با استفاده از نمونه خون افراد مورد مطالعه نشان داد که سوپ مرغ مانع تحرک رایج ترین شکل گلبول سفید که از بدن علیه عفونت دفاع می کند، می شود. 

این محقق توضیح داد که سوپ مرغ با ممانعت از مهاجرت این سلول های مبارزه کننده با عفونت در بدن به کاهش علائم سرماخوردگی در سیستم تنفسی فوقانی کمک می کند.

با این حال استفان روناد، موفق به کشف این که چه موادی در سوپ دقیقا با سرماخوردگی مبارزه می کند، نشد.

سوپ مورد مطالعه حاوی مرغ، پیاز، سیب زمینی، هویچ، شلغم، ساقه کرفس، جعفری، نمک و فلفل بود.

محققان همچنین متوجه شدند که بسیاری از سوپ های تجاری نیز تاثیر بازدارندگی مشابهی دارند.

این موضوع احتمالا به این دلیل است که ترکیبی از مواد مغذی این تاثیر بازدارنده را به وجود می آورند.

این مطالعه، گفته متخصصان گوش، حلق و بینی مبنی بر این را که مصرف مایعات گرم حرکت موکوس بینی را افزایش می دهد، تایید می کند.

مصرف مایعات گرم نیز به نوبه خود موجب پاکیزه سازی راه های هوایی و کاهش گرفتگی آنها می شود، اما تاثیر مصرف سوپ، بیشتر از مصرف مایعات گرم است زیرا عملکرد مژه های محافظ بینی را که از ورود عوامل واگیردار به بدن جلوگیری می کنند، افزایش می دهد.

محققان دانشگاه نبراسکا همچنین متوجه شدند که ترکیب سبزیجات و ماکیان در سوپ می تواند تورم راه های تنفسی را کاهش دهد.

از سویی دیگر اخیرا محققان یک ماده تشکیل دهنده سوپ مرغ به نام کارنسین می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند تا عوامل ایجاد سرماخوردگی از بین ببرد.
گفتنی است منظور از سوپ مرغ سوپی است که حاوی مرغ، آب مرغ جو یا رشته فرنگی، قارچ، پیاز، سیب زمینی، هویچ، ذرت، شلغم، ساقه کرفس، جعفری، نمک، فلفل، آبلیموی تازه و حتی شیر باشد.




کد: 2938 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۸ دي بازدید: 6765 ساعت: 12:07 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با غذاهای مخصوص روزهای سرد سال ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
2 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
3 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
4 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
5 طرز پخت آش کلم باکویی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
6 سوپ پیاز فرانسوی ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 چگونه یک مغازه دار موفق باشیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
8 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
9 خوراک ران مرغ و سبزیجات ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
11 روش هایی که طول دوره سرماخوردگی را کوتاه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راز سالادهای زنانه حتما برای‌تان پیش آمده كه روزی كسالت‌بار را تجربه ...

  مردان چه غذاهایی بخورند؟ برای داشتن یک رژیم غذایی سالم، بهترین راه گنجاندن ...

  عواقب تغذیه نامناسب در دوران بارداری لازم است به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آخرین نسخه برای کاهش سر درد دردهای همراه با ضربان و تهوع نشانه‌های سردردهای میگرنی است. متخصصان استفاده از درمان‌های خانگی را برای درمان دردهای میگرنی توصیه می‌کنند.
تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر صنعت غذای کشور دردو حوزه واردات و صادرات با دو مشکل در رابطه با نرخ ارز روبه‌رو است.
سه راهکار برای ‌تحول در بخش کشاورزی و رشد امنیت غذایی پایگاه خبری لقمه: برای تامین بهتر غذای مردم و رشد امنیت غذایی در کشور، باید پوست‌اندازی جدیدی در سیاست‌گذاری کشاورزی ایجاد شود و سه تحول اساسی رخ دهد.
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »