مواد لازم برای 2 نفر روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری ترهفرنگی (خلال شده): یك عدد متوسط شلغم (خرد شده): 2 عدد متوسط سیر (كوبیده شده): 3 عدد برنج (نیمپز): یك دوم پیمانه آب مرغ: یك و یكدوم پیمانه نمك و فلفل: به مقدار لازم برگ بو: یك عدد جعفری خردشده: 2 قاشق چایخوری پنیر پارمزان (خرد شده): به مقدار لازم (برای تزئین) طرز تهیه سوپ شلغم: روغن را درون تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود. در مرحله بعد ترهفرنگی را درون روغن بریزید و سرخ كنید. سپس شلغم را درون روغن بریزید و حدود 5 دقیقه تفت دهید تا كمی سرخ شود. حالا سیر را به آن اضافه كنید و بگذارید تا عطر سیر در فضا پخش شود. آب مرغ را درون ظرف بریزید. برنج را نیز به آن اضافه كنید و صبر كنید تا بجوشد. ادویه سوپ را اندازه كنید. سپس برگ بو را داخل آن بیندازید. حالا حرارت را كم كنید و 30 دقیقه منتظر باشید تا سوپ شما آماده شود. سپس آن را در ظرف دلخواه خود بریزید و با پنیر پارمزان یا با هرچیز دلخواه تزئینش كرده و سرو كنید. شلغم از خواص غذایی متنوعی برخوردار است. این ماده غذایی حاوی مقادیر زیادی كلسیم، منیزیم، اسید فولیك و فسفر است. همچنین میزان كالری آن اندك و میزان چربیاش صفر است. هر پیمانه شلغم 36 كالری دارد، به همین جهت مصرف مكرر آن باعث چاقی نمیشود. ویتامین بالای شلغم و خواص آنتیاكسیدانی آن، از بدن در مقابل رادیكالهای آزاد سرطانزا محافظت میكند. افرادی كه از رژیمهای لاغری استفاده میكنند با قرار دادن شلغم در رژیم غذایی میتوانند از كالری مصرفی روزانه خود بكاهند. بهعلاوه شلغم برای كنترل فشار خون بالا نیز مفید است. البته نباید خواص شلغم را در این موارد خلاصه كرد، چرا كه باعث كاهش خطر ابتلا به سرطانهای مثانه، پانكراس و معده میشود. همچنین این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی لوتالین است كه از آب مروارید و بیماریهای قلبی جلوگیری میكند. همچنین فلاونوئیدهای موجود در آن باعث حفظ سلامت عروق خونی میشود. هر 100 گرم شلغم حاوی 21/0 گرم اسید اگزالیك است كه در برخی از افراد باعث سنگ كلیه میشود، به همین دلیل افرادی كه سابقه سنگ كلیه از نوع اگزالات دارند بهتر است شلغم مصرف نكنند. غیر از این مصرف شلغم برای همه افراد توصیه میشود بخصوص آنهایی كه قصد كاهش وزن دارند. لادن هومند