نظر مردم درباره کیفیت نان


در حالی که شرکت بازرگانی دولتی ایران به کرات از ثبات کیفیت نان طی ماه‌های گذشته خبر داده‌، گزارش‌ها حاوی مسائل دیگری است.

به گزارش لقمه، آبان ماه سال گذشته بود که بنا به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، کارگروه ویژه کیفیت نان درتهران تشکیل شد. این کارگروه شامل نمایندگانی از شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران، سازمان حمایت مصرف کننده و تولید کننده، سازمان استاندارد، اتحادیه نانوایان استان، انجمن صنفی کارخانجات آرد سازی استان و کمیسیون تعزیرات آرد و نان است.

قرار بود در این کارگروه با نظارت و تحویل گندم مرغوب و اختلاط گندم های مناطق مختلف ایران در اولین زنجیره تولید نان کیفی، آرد مرغوب تحویل نانوایان داده و در ادامه این زنجیره نیز با همکاری وهدایت نانوایان در کیفیت نان انسجام ایجاد شود.

چندی پیش مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نمره کیفی نان را از 100 نمره 77.6 درصد اعلام کرده و تاکید کرد که کیفیت نان از ثبات برقرار است.

به گفته بهمن قبادی طرح‌های آموزش نانوایان، بهسازی و نوسازی واحدهای نانوایی و اولویت‌های نظارتی در دستور کار قرار گرفته است، به نحوی که این اقدامات سبب ارتقا و ثبات کیفی نان شده است.

در این راستا، برای تهیه گزارشی از وضعیت نان به نانوایی‌های متعددی در محدوده میدان فاطمی، میدان ولی‌عصر (عج)، میدان انقلاب، محدوده شهرک غرب، سعادت‌آباد، نیروی هوایی، تهرانپارس و میدان منیریه سر زده و وضعیت کیفی نان و میزان رضایت مردم را جویا شد.

در این میان بیشترین میزان نارضایتی‌ها از نان ماشینی به دلیل وجود سوختگی زیاد در این نان‌ها و حجم زیاد جوش‌شیرین در آن بوده‌ است. این در حالی است که اخیرا اعلام شده بود که جوش شیرین از فرآیند پخت نان حذف شده و خمیر مایه جای آن را گرفته است.

همچنین کم فروشی در نان‌های سنگک و بربری از جمله بارزترین گله‌مندی‌هایی بود که از سوی مردم مطرح می‌شد.

یکی از شهروندان ساکن در میدان ولی‌عصر (عج) اذعان می‌کرد که بارها بر سر وزن نان با نانوایان دچار مشکل شده‌ و هرچند که به سازمان تعزیرات شکایت کرده‌ ولی در روند کاری نانوایان تغییری ایجاد نشده‌ است.

البته شهروند دیگری در محدوده خیابان دانشگاه در میدان انقلاب معتقد بود که مرغوبیت این نان نسبت به قبل بهتر و جوش شیرین آن کمتر شده‌ است.

به گفته وی نان تافتون نیز هرچند کیفیتی بهتر از قبل از دارد ولی در برخی نانوایی‌هایی نقاط زیادی از نان خمیر است.

پیش از این، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، هدف از سنجش کیفیت نان را به دست آوردن اطلاعات کیفی انواع نان سنتی در سطح استانها و اعمال اقدامات کیفی‌سازی در این خصوص دانسته و گفته‌بود که پایش‌های سه ماه اخیر نشان می‌دهد که دو نان سنتی لواش و تافتون که به لحاظ کیفیت در سطح پایین‌تری از متوسط کیفی انواع نان سنتی قرار و افزایش نسبی کیفی بیشتری داشته‌ و به متوسط کیفیت نزدیک شده‌اند.

.این روزها علی‌رغم اظهارات مسئولان درباره افزایش کیفیت نان هرچند شاهد کاهش دورریز نان‌ها هستیم ولی میزان خمیر بودن، سوختگی زیاد و کم‌فروشی در نان‌ها مردم را همچنان آزار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، پیش از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها شرکت بازرگانی دولتی ایران تصمیم گرفت برای اصلاح در الگوی مصرف نان سرمایه گزاری کرده و نان‌های صنعتی را جایگزین نان‌های سنتی کند زیرا به این نتیجه رسیده‌ بود که بیشترین دور ریز نان ناشی از پخت آن به روش سنتی است.

در همان مقطع اقدامات و تسهیلاتی برای گسترش کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولید نان‌های صنعتی در نظر گرفته‌ شد که باز خروجی آن از لحاظ استقبال مردم و هزینه‌های بالای تولید و عرضه آن مطلوب نبود زیرا مردم باز هم متقاضی خرید نان‌های سنتی بودند. شاید یکی از دلایل آن قیمت بالای نان‌های صنعتی نسبت به نان‌های سنتی باشد.






نقل از :ایسنا

کد: 2961 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۳۰ دي بازدید: 1721 ساعت: 12:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
2 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 نان تهرانی ها گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
4 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
5 نیکبخت: حکم عزل 3 مقام وزارت جهاد کشاورزی لغو نشده ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
6 سامانه اپراتور ملی سلامت آغاز به کار کرد+ویژگیها ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
7 سامانه اپراتور ملی سلامت آغاز به کار کرد+ویژگیها ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
8 هنوز درباره اصلاح قیمت نان در استان تهران تصمیم‌گیری نشده است ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
9 ضربه اطلاعات سپاه به شبکه انحراف و اخلال کلان آرد در ورامین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
10 خانواده وزارت جهاد کشاورزی وزیر منتخب خود را معرفی کردند ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
11 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قارچ را داغ داغ بخورید! مهم نیست کدام نوع آن را انتخاب می‌کنید؛ صدفی یا مع...

  آشنایی با علل حساسیت غذایی محققان بر این باورند که بعد از بیماری های عفونی آن...

  تاثیر پتاسیم در جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بعد از جراحی قلب پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید نشان داده است که ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وقتی غذا به حلق کودکمان پرید چه کنیم؟ هر سال، کودکان زیادی در اثر خفگی ناشی از گیر کردن اشیا و مواد غذایی در گلو و انسداد راه هوایی، جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که با کمی دقت و ایمن‌سازی محیط اطراف کودک و وسایل‌بازی‌ او می‌توان از بروز بسیاری از این خطرات جلوگیری کرد.
چگونه از سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟ شستن دست‌ها! ویروس سرماخوردگی از طریق قطر‌ه‌های میکروسکوپی بیمار منتقل می‌شود. بیمار عطسه می‌کند و قطره‌های ریز در هوا اسپری و روی سطوح اطراف پخش می‌شوند. یا بیمار درون دست خود عطسه می‌کند و با لمس اشیاء، ویروس به همه اشیای دوروبر منتقل می‌شود.
برای پیشگیری از افزایش وزن مجدد چه كار كنیم؟ معمولا پس از اینكه موفق می‌شویم وزن خود را چند كیلویی كم كنیم، فقط این وضعیت و جلوگیری از اضافه وزن مجدد كار دشوارتری به نظر می‌رسد.
صبحانه، ناهار یا شام؟ کدام را حذف کنیم؟! وعده های غذاییبه طور کل در علم تغذیه در مورد یک وعده غذایی صحیح صحبت نمی‌شود و در مورد الگوی خوراکی صحیح صحبت می‌شود.