نظر مردم درباره کیفیت نان


در حالی که شرکت بازرگانی دولتی ایران به کرات از ثبات کیفیت نان طی ماه‌های گذشته خبر داده‌، گزارش‌ها حاوی مسائل دیگری است.

به گزارش لقمه، آبان ماه سال گذشته بود که بنا به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، کارگروه ویژه کیفیت نان درتهران تشکیل شد. این کارگروه شامل نمایندگانی از شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران، سازمان حمایت مصرف کننده و تولید کننده، سازمان استاندارد، اتحادیه نانوایان استان، انجمن صنفی کارخانجات آرد سازی استان و کمیسیون تعزیرات آرد و نان است.

قرار بود در این کارگروه با نظارت و تحویل گندم مرغوب و اختلاط گندم های مناطق مختلف ایران در اولین زنجیره تولید نان کیفی، آرد مرغوب تحویل نانوایان داده و در ادامه این زنجیره نیز با همکاری وهدایت نانوایان در کیفیت نان انسجام ایجاد شود.

چندی پیش مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نمره کیفی نان را از 100 نمره 77.6 درصد اعلام کرده و تاکید کرد که کیفیت نان از ثبات برقرار است.

به گفته بهمن قبادی طرح‌های آموزش نانوایان، بهسازی و نوسازی واحدهای نانوایی و اولویت‌های نظارتی در دستور کار قرار گرفته است، به نحوی که این اقدامات سبب ارتقا و ثبات کیفی نان شده است.

در این راستا، برای تهیه گزارشی از وضعیت نان به نانوایی‌های متعددی در محدوده میدان فاطمی، میدان ولی‌عصر (عج)، میدان انقلاب، محدوده شهرک غرب، سعادت‌آباد، نیروی هوایی، تهرانپارس و میدان منیریه سر زده و وضعیت کیفی نان و میزان رضایت مردم را جویا شد.

در این میان بیشترین میزان نارضایتی‌ها از نان ماشینی به دلیل وجود سوختگی زیاد در این نان‌ها و حجم زیاد جوش‌شیرین در آن بوده‌ است. این در حالی است که اخیرا اعلام شده بود که جوش شیرین از فرآیند پخت نان حذف شده و خمیر مایه جای آن را گرفته است.

همچنین کم فروشی در نان‌های سنگک و بربری از جمله بارزترین گله‌مندی‌هایی بود که از سوی مردم مطرح می‌شد.

یکی از شهروندان ساکن در میدان ولی‌عصر (عج) اذعان می‌کرد که بارها بر سر وزن نان با نانوایان دچار مشکل شده‌ و هرچند که به سازمان تعزیرات شکایت کرده‌ ولی در روند کاری نانوایان تغییری ایجاد نشده‌ است.

البته شهروند دیگری در محدوده خیابان دانشگاه در میدان انقلاب معتقد بود که مرغوبیت این نان نسبت به قبل بهتر و جوش شیرین آن کمتر شده‌ است.

به گفته وی نان تافتون نیز هرچند کیفیتی بهتر از قبل از دارد ولی در برخی نانوایی‌هایی نقاط زیادی از نان خمیر است.

پیش از این، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، هدف از سنجش کیفیت نان را به دست آوردن اطلاعات کیفی انواع نان سنتی در سطح استانها و اعمال اقدامات کیفی‌سازی در این خصوص دانسته و گفته‌بود که پایش‌های سه ماه اخیر نشان می‌دهد که دو نان سنتی لواش و تافتون که به لحاظ کیفیت در سطح پایین‌تری از متوسط کیفی انواع نان سنتی قرار و افزایش نسبی کیفی بیشتری داشته‌ و به متوسط کیفیت نزدیک شده‌اند.

.این روزها علی‌رغم اظهارات مسئولان درباره افزایش کیفیت نان هرچند شاهد کاهش دورریز نان‌ها هستیم ولی میزان خمیر بودن، سوختگی زیاد و کم‌فروشی در نان‌ها مردم را همچنان آزار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، پیش از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها شرکت بازرگانی دولتی ایران تصمیم گرفت برای اصلاح در الگوی مصرف نان سرمایه گزاری کرده و نان‌های صنعتی را جایگزین نان‌های سنتی کند زیرا به این نتیجه رسیده‌ بود که بیشترین دور ریز نان ناشی از پخت آن به روش سنتی است.

در همان مقطع اقدامات و تسهیلاتی برای گسترش کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولید نان‌های صنعتی در نظر گرفته‌ شد که باز خروجی آن از لحاظ استقبال مردم و هزینه‌های بالای تولید و عرضه آن مطلوب نبود زیرا مردم باز هم متقاضی خرید نان‌های سنتی بودند. شاید یکی از دلایل آن قیمت بالای نان‌های صنعتی نسبت به نان‌های سنتی باشد.






نقل از :ایسنا

کد: 2961 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۳۰ دي بازدید: 1661 ساعت: 12:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
3 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
4 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 آزادی نامحدود واردات دام برای مرزنشینان+تصویر بخشنامه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
6 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
7 صادرات نان صنعتی ممنوع است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 چگ.نه 1.5 میلیون تن‌ آرد یارانه‌ای در کشور صرفه‌جویی شد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
10 فرصت‌ها و چالش‌های تعامل شهرداری‌ها با رستوران‌داران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
11 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب میوه تازه یا آب میوه بسته بندی شده؟! هر فردی می داند که میوه ها و سبزیجات، عناصر ضروری ...

  آشنایی با نیاز تغذیه‌ای بدن در فصل سرما با توجه به شروع زمستان و روزهای کوتاه و شب‌های سر...

  داروهای تبلیغاتی، دشمن سلامتی چند سالی است که بازار کالاهایی که از طریق شبکه های...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت