بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی‌ها


شرایط مناسب برای فریز کردن، زمانی فراهم خواهد شد که فریزر، انباشته از مواد غذایی نباشد و امکان گردش هوای سرد در اطراف مواد غذایی باشد.

به گزارش لقمه، همه‌ متخصصان تغذیه معتقدند مواد غذایی و به خصوص سبزی‌ها باید تازه مصرف شوند اما در زندگی ماشینی امروزی که بیشتر زنان و مردان شاغل هستند و کمبود وقت دارند، بیشتر مواد غذایی، به صورت منجمد نگهداری می‌شوند تا علاوه بر این که به راحتی در دسترس باشند، مدت زمان کمتری هم صرف طبخ آن‌ها شود.

در این مطلب می‌خواهیم درباره‌ بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی‌ها نکاتی را یادآور شویم. با ما باشید...


سبزی را خشک کنیم یا منجمد؟

هم روش خشک کردن و هم روش فریز کردن سبزی می‌تواند معایبی را به دنبال داشته باشد و بخشی از ریزمغذی‌های موجود در سبزی را از بین ببرد. البته ممکن است نوع ماده مغذی سبزی که در هر یک از این روش‌ها از بین می‌رود، متفاوت باشد. به عبارت ساده‌تر، در روش خشک کردن بخش قابل‌توجهی از ویتامین C سبزی‌ها از بین می‌رود و در عوض مقداری از املاح آن‌ها حفظ می‌شوند. این در حالی است که وقتی شما سبزی تازه را فریز کنید و پس از مدتی آن را از حالت انجماد درمی‌آورید، حالت اکسیداسیون ضعیفی در سبزی رخ می‌دهد و این اکسیداسیون باعث می‌شود که برخی از املاح موجود در سبزی، تغییر ظرفیت بدهند و در نتیجه حجم املاح موجود در سبزی کاهش یابد.

چاقویی که برای خرد کردن سبزی به کار می‌رود، باید کاملاً تیز باشد تا باعث آسیب و له شدن بافت سبزی نشود. هرچه سبزی با چاقو و سایر وسایل تیزتری خرد شود، ارزش غذایی آن بیشتر حفظ خواهد شد

با این توصیف می‌توان گفت که خشک کردن یا فریز کردن سبزی‌های تازه برای بالا بردن مدت زمان نگهداری آن‌ها، باعث از بین رفتن حجمی از ریزمغذی‌ها و املاح موجود در سبزی‌ها می‌شود و معمولاً نمی‌توان یکی از این 2 روش را بر دیگری برتری داد. به همین دلیل توصیه می‌شود در صورت امکان و برای بهره بردن از تمام مواد مغذی و مفید موجود در سبزی‌ها، تا جایی که می‌توانید این گروه از مواد غذایی را به صورت تازه خریداری و مصرف کنید.

بد نیست این نکته را هم بدانید که مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است. از نظر علم تغذیه، حساس‌ترین ویتامینی که به سرعت در اثر حرارت دادن سبزی‌ها از بین می‌رود و تخریب می‌شود، ویتامین C است و ویتامین B3 یا نیاسین هم جزو مقاوم‌ترین ویتامین‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت و اکسیداسیون بالا محسوب می‌شود.

بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی‌ها

البته هنگام منجمد کردن مواد غذایی، به خصوص سبزی‌ها، باید به نکته‌هایی که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم، توجه شود:

1- منجمد (فریز) کردن، از بهترین روش‌های نگهداری بعد از تازه‌خواری است، اما اگر می‌خواهید سبزی‌های منجمد شده کیفیت خوبی داشته باشند، پیش از هر چیز، ابتدا به کیفیت سبزی‌هایی که می‌خرید و بعد انتخاب وسایلی که از آن‌ها استفاده می‌کنید، دقت کنید.


2- چاقویی که برای خرد کردن سبزی به کار می‌رود، باید کاملاً تیز باشد تا باعث آسیب و له شدن بافت سبزی نشود. هرچه سبزی با چاقو و سایر وسایل تیزتری خرد شود، ارزش غذایی آن بیشتر حفظ خواهد شد.


3- بهتر است قبل از فریز کردن سبزی‌ها، آن‌ها را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید. با این کار، علاوه بر اینکه حجم سبزی‌ها کم می‌شود و جای کمتری را هم در فریزر خواهند گرفت، عمل آنزیم‌بری (بلانچینگ) هم انجام می‌شود که مانع از تغییر رنگ سبزی‌ها و تیره شدن آن‌ها در فرایند انجماد خواهد شد.


4- شرایط مناسب برای فریز کردن، زمانی فراهم خواهد شد که فریزر، انباشته از مواد غذایی نباشد و امکان گردش هوای سرد در اطراف مواد غذایی باشد زیرا نوسانات دمایی باعث می‌شود مواد غذایی و به خصوص سبزی‌ها به خوبی منجمد نشوند و کیفیتشان پایین بیاید.

حتماً سبزی‌ها را در حجم کم و بسته‌های کوچک (یک وعده‌ای) منجمد کنید؛ مثلاً اگر قرار است سبزی‌پلو را در 4 وعده مصرف کنید، حتماً آن را در 4 کیسه بسته‌بندی یا در 4 ظرف مختلف قرار دهید.

5- برای نگهداری سبزی‌ها در فریزر، حتماً آن‌ها را در ظروف food Grade (ظروف مخصوص نگهداری مواد غذایی) یا کیسه فریزرهایی که روی بسته‌بندی آن درج شده مناسب فریز کردن است، قرار دهید. استفاده از این ظروف و کیسه‌ها، مانع ورود مواد شیمیایی از ظرف به مواد غذایی می‌شوند و سلامت مصرف‌کننده را به خطر نمی‌اندازند. در زیر ظروف food Grade، طرحی از قاشق و چنگال حک شده است.


6- بهتر است سبزی‌های فریز شده را در مدت زمانی کوتاه (یعنی حدود 2-1 ماه) در فریزر نگهداری کنید تا علاوه بر اینکه ارزش غذایی‌شان حفظ شود، هنگام طبخ هم طعم و مزه خود را از دست ندهند.


7- حتماً سبزی‌ها را در حجم کم و بسته‌های کوچک (یک وعده‌ای) منجمد کنید؛ مثلاً اگر قرار است سبزی‌پلو را در 4 وعده مصرف کنید، حتماً آن را در 4 کیسه بسته‌بندی یا در 4 ظرف مختلف قرار دهید. متأسفانه یکی از اشتباه‌های خانم‌ها این است که سبزی را در حجم زیاد بسته‌بندی و هنگام مصرف، آن را از فریزر خارج می‌کنند و بعد از مدت زمانی آن را به اندازه دلخواه برمی‌دارند و باقیمانده را دوباره در فریزر قرار می‌دهند.


نقل از :سلامتیران

کد: 2988 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱ بهمن بازدید: 5110 ساعت: 7:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قدردانی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از تولید ظروف پخت پز چدنی اصل ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۳ اسفند
2 ۴۴۵۰ تیم بازرسی وزارت بهداشت ناظر عملکرد رستورانها ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
3 توالت، رستوران مدرن تایپه ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
4 کارگاه ساخت ظروف مسی ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
5 قیمت ظروف یکبار مصرف افزایش یافت ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
6 ماه محرم از کدام محصولات یکبار مصرف استفاده شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور
7 جایگزین هایی برای ظروف نچسب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
8 قرار دادن «نذری» در ظروف یک بار مصرف فومی شکل، خطرناک است ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
9 مصرف نوشیدنی داغ در ظروف یکبار مصرف شیشه اى ممنوع است ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
10 کدام ماهی تابه بهتر است چدن یا سرامیکی؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ خرداد
11 آموزش ساخت کاسه های نمدی برای هفت سین ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها پایگاه خبری لقمه: دانشمندان می‌گویند خوردن برخی غذ...

  ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود...

  تقویت قوای جنسی مردان با 5 ماده غذایی مواد غذایی تابستانه برای مردان فواید بسیاری دارد. ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برخی مایکروفرها غذا را کامل نمی‌پزند کارشناسان آمریکایی در یک مطالعه جدید هشدار دادند استفاده از مایکروفرهای کم وات باعث می‌شود که مواد غذایی به اندازه کافی طبخ نشوند و همین امر می‌تواند سلامت کاربران را به خطر بیندازد.
فلج حنجره در اثر مصرف سم تجزیه نشده در صیفی جات/ ابتلا به ام اس و دیابت نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چندی پیش عده ای از افراد به دلیل استفاده از صیفی جاتی که قبل از تمام شدن دوره کارنس به بازار عرضه شده بودند دچار فلج حنجره شده اند نسبت به عوارض خطرناک استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی هشدار داد.
آشنایی با مواد خوراکی تقویت‌ کننده تمرکز با یک رژیم غذایی ساده می‌توانید حالتان را بهتر کرده و با افزایش تمرکز خود فعالیت و عملکرد بهتری در کارهای روزمره داشته باشید.
تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.