به گزارش لقمه، عنایتالله بیابانی - رییس اتحادیه مرکبکاران - اظهار کرد: واردات میوه از سوی برخی انحصارطلبان و سودجویانی صورت میگیرد که زحمات و تلاشهای تولیدکنندگان داخلی را نادیده گرفته و با گشایش اعتبار سال گذشته یا از روشهای دیگر به واردات مرکبات اقدام میکنند؛ اینها همان مافیای بازار میوه هستند.
وی افزود: باتوجه به اینکه میوههای داخلی به اندازه کافی، با کیفیت مطلوب و قیمت مناسب در دسترس مردم قرار دارد، باید پرسید چه قانون و وجدانی اجازه واردات میوه را صادر کرده است؟ چرا در شرایطی که مردم به مصرف ارزان احتیاج داشته و تولیدکنندگان داخلی باید برای ادامه چنین تولید مناسبی در سال آینده تشویق شوند، عدهای مافیا نسبت به واردات اقدام میکنند؟
نایب رییس خانه کشاورز با اشاره به اینکه این واردات میوه و مرکبات به کشور از مبادی رسمی صورت گرفته است تأکید کرد: واردکنندگان باید شناسایی و مؤاخذه شوند که چرا در شرایطی که کشور با مشکلات بسیاری برای تأمین ارز مواجه است، با چه منطقی میوه وارد میکنند؟
بیابانی تصریح کرد: اگر وزارت جهاد کشاورزی مجوز واردات میوه را صادر نکرده باید برای دفاع از حقوق از دسترفته کشاورزان علیه واردکنندگان اعلام جرم کند اما اگر اجازه واردات داده شده باید خود پاسخگوی چنین وضعیتی باشد. همچنین تشکلهای کشاورزی باید اقدامات لازم برای شناسایی مافیای میوه انجام دهند.
وی با اشاره به مطرح شدن واردات نارنگی از سوریه و لبنان برای حمایت از این دو کشور گفت: چرا از طریق خرید نارنگی کمک به این کشورها صورت میگیرد؟ ایران میتواند محصول دیگری وارد کرده یا به گونهای دیگری به آنها کمک کند که تولیدکننده داخلی آسیب نبیند.
نایب رییس خانه کشاورز تصریح کرد: اجرایی نشدن قانون دلیل واردات میوه در شرایط اشباع بازار از تولید داخلی است. اگر قانون حاکمیت داشته باشد باید واردکنندگان میوه را بازخواست کند که چرا میوههایی را که مجوز نداشتهاند وارد کردهاند و در صورت مشاهده میوههای وارداتی، آن را به عنوان حمایت از تولید ملی معدوم کنند.
وزارت کشاورزی باید پاسخگوی میوههای وارداتی باشد
بیابانی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان حامی تولیدکنندگان باید پاسخگوی میوههای وارداتی باشد؟ گفت: واردات میوههای فانتزی در شرایطی که فصل مرکبات، سیب و دیگر میوههای فصلی پرمحصول ایران است، ذائقه ملی را از بین میبرد.
براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در هفت ماهه امسال حدود 361 هزار تن انواع میوه اعم از گلابی، نارنگی، سیب و کیوی، میوههای فانتزی مانند انبه، نارگیل، آناناس و... وارد شده و سهم واردات پرتقال طی 9 ماهه امسال به 90 هزار تن رسیده است. این درحالیست که وزیر جهاد کشاورزی اخیرا علام کرده است که این وزاتخانه به جز موز به هیچ میوهای اجازه واردات نداده است.
نقل از :ایسنا