خواص و فایده های میوه خاص


این میوه ظاهری مشابه فندق دارد و درخت آن به صورت وحشی یا كشت‌شده در مناطق معتدلی چون مازندران، كردستان و لرستان رویش دارد و طرفداران پروپا قرص آن مردمان استان گیلان هستند.

به گزارش لقمه، تا به حال میوه بلوط را دیده‌اید؟ این میوه ظاهری مشابه فندق دارد و درخت آن به صورت وحشی یا كشت‌شده در مناطق معتدلی چون مازندران، كردستان و لرستان رویش دارد و طرفداران پروپا قرص آن مردمان استان گیلان هستند. این میوه در بازار كمیاب است، اما در برخی میوه‌فروشی‌ها یا مغازه‌های مدرن به صورت بسته‌بندی شده یا فله‌ای به فروش می‌رسد.

بلوط از فندق درشت‌تر و هریك یا چند عدد آن درون پیاله‌ای سبزرنگ و خاردار قرار گرفته است. بلوط را همچون فندق از پوست سبزرنگ جدا و پوسته قهوه‌ای مایل به قرمز آن را شكسته و به صورت خام، تفت داده شده و حتی آب‌پز میل می‌كنند. مزه آن مانند فندق خوشایند و دلچسب نیست، اما به دلیل غنی‌بودن از املاح و ویتامین‌ها غذاییت بالایی داشته و مانند اجزای آجیل مغذی است. امروزه در صنعت ازبلوط در كیك، بستنی و حتی از آرد آن به عنوان حجم‌دهنده در برخی از انواع نان‌ها استفاده می‌شود.


بعد از ورزش بلوط بخورید!

بلوط حاوی نشاسته، چربی، پروتئین، فیبر و املاحی چون آهن، كلسیم، منیزیم و ویتامین‌های گروه B است. میزان نشاسته بلوط در مقایسه با فندق بیشتر و چربی آن كمتر است. به دلیل فیبر بالایی كه دارد خاصیت سیركنندگی داشته و به دلیل دارابودن اسیدهای چرب غیراشباع فاقد كلسترول بوده و پتاسیم آن ادرارآور است. ویتامین‌های گروه B آن باعث عملكرد بهتر سیستم عصبی می‌شود و به دلیل نداشتن گلوتن، برای مبتلایان به سیلیاك محدودیت مصرف ندارد.

این را هم بدانید شاه بلوط درشت‌تر، روغن‌دارتر و مغذی‌تر از بلوط است. این میوه تقویت‌كننده بدن و چاق‌كننده بوده و مصرف آن برای افراد ضعیف توصیه شده است.

به گفته متخصصان مصرف بلوط بعد از فعالیت‌های ورزشی است. چرا؟ به دلیل آن‌كه منیزیم و كلسیم بالایی داشته و با تسكین عضلات از گرفتگی و كوفتگی آنها می‌كاهد.


بلوط درمان‌كننده التهابات

بلوط یكی از غنی‌ترین گیاهان از نظر میزان تانن بوده و به دلیل وجود این تركیب، مقبض‌‌كننده و ضداسهال است. به جهت دارا‌بودن تركیبات فلاونوییدی خواص ضدالتهابی داشته و با كاهش تورم عروق انتهای روده منجر به كم‌شدن التهاب همورویید (بواسیر) می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده است شاه‌بلوط و عصاره آن به عنوان درمان حمایتی در حفظ عملكرد غشای دیواره وریدها و بهبود جریان خون در نارسایی مزمن وریدی استفاده می‌شود. از التهاب عضلات و رگ‌های واریسی كاسته و موجب بهبود و بازگشت خون به قلب می‌شود.


موارد منع مصرف

علاوه بر میوه بلوط پوست، برگ و ریشه درخت آن هم خواص درمانی دارد، اما باید بدانید مصرف زیاده از حد بلوط به دلیل تانن زیاد از میزان جذب آهن بدن می‌كاهد. همچنین با برخی داروها تداخل ایجاد كرده و ساپونین آن باعث تحریك لایه مخاطی معده و برگشت اسید می‌شود. مصرف بلوط در دوران شیردهی و بارداری باید تحت نظر پزشك باشد.


نقل از :جام جم

کد: 3016 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۴ بهمن بازدید: 4935 ساعت: 11:43 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان بواسیر با داروهای گیاهی ۱۳۹۲ جمعه ۱۰ خرداد
2 روش تهیه نان عسلی شاه‌ بلوط ۱۳۹۱ يکشنبه ۶ اسفند
3 جای خالی نان بلوط در سفره ها ۱۳۹۱ دوشنبه ۴ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  كودك هنگام غذا خوردن نباید خسته باشد والدین باید كودك را در فواصل زمانی منظم تغذیه كنند...

  خطرات نوشیدنی های انرژی زا نوشیدنی های انرژی زا می توانند خطرناک باشند. آگاهی...

  دشمن وزن ایده‌آل را بشناسید درست است که چاق شدن به پرخوری و یا بد غذا خوردن مر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه از سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟ شستن دست‌ها! ویروس سرماخوردگی از طریق قطر‌ه‌های میکروسکوپی بیمار منتقل می‌شود. بیمار عطسه می‌کند و قطره‌های ریز در هوا اسپری و روی سطوح اطراف پخش می‌شوند. یا بیمار درون دست خود عطسه می‌کند و با لمس اشیاء، ویروس به همه اشیای دوروبر منتقل می‌شود.
جزئیات کاهش ساعت کار ادارات و تغییر ساعت اجرای طرح ترافیک+ فهرست مشاغل فعال در شهرهای قرمز جزئیات کاهش ساعت ادارات به استانداران سراسر کشور، ابلاغ شد و بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا تنها گروه شغلی یک در شهر‌های قرمز امکان فعالیت دارند.
اگر هنوز از چاقی شکمی رنج می برید... اغلب افرادی که به انواع رژیم های غذایی برای کاهش وزن رو آورده اند، اذعان دارند که حذف چربی شکم بسیار دشوار است.
شیرینی سوهان با گرانی‌ تلخ شد سوهان قم همواره یکی از شیرینی‌های سنتی کشور است و مانند باقلوای یزد، گز اصفهان، مسقطی شیراز و سوغات‌های خوش طعم سایر نقاط کشور دوستداران و خریداران ملیونی خود را داشت، اما مدتی است که قیمت بالای سوهان هم موجب نگرانی تولید کننده و هم نا رضایتی خریداران شده است.