سالاد میوه، سپر دفاعی در برابر آلودگی هوا


یک متخصص تغذیه گفت: مصرف میوه و سبزی‌ها می‌تواند سموم ناشی از آلودگی هوا را از بدن خارج کند.

به گزارش لقمه، سید ضیاء الدین مظهری آلودگی هوا را یکی از خطرناکترین آلودگی‌ها برای انسان عنوان کرد و افزود: در صورت آلوده بودن آب یا غذا می‌توان از مصرف آن خودداری یا جایگزینی برای آن یافت، اما با توجه به نیاز انسان به هوا و اکسیژن، آلودگی هوا را جزو خطرناک ترین آلودگی ها قلمداد کرده‌اند- زیرا حساس‌ترین ارگان بدن یعنی ریه را که وظیفه تبادل اکسیژن و گاز کربنیک را با جریان خون دارد مورد تهاجم قرار می‌دهد.

وی افزود: ذرات ریز و آلودگی‌های موجود در هوا می‌تواند وارد جریان خون شود و عوارض قلبی و عروقی و سرطان‌های مختلف را فراخوان کند. البته بدن انسان به صورتی خلق شده که با تمهیداتی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند از خطر گذر کند.

وی مصرف منابع غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان را از مهمترین عوامل دفع این آلودگی ها دانست و گفت: سبزی‌های رنگارنگ و میوه‌های متنوع موادی وارد بدن می‌کنند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع سموم کمک می‌کند.این متخصص تغذیه اظهار کرد: شیر و لبنیات کم چرب نیز بدن را تقویت می‌کند.

همچنین مغزها و دانه‌های کپک نزده مانند پسته، بادام، فندق به دلیل اینکه حاوی منابع غنی انرژی، پروتئین و مواد معدنی هستند حاوی ماده سلینوم هستند که نه تنها ضد سرطان است بلکه مانع جذب فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، جیوه و ..) در بدن شده و آنها را به بیرون هدایت می‌کند.

به گفته وی، سبزی ومیوه‌های حاوی آنتی اکسیدان حتی سموم ناشی از استرس های گوناگون را خنثی و از بدن خارج می‌کند. همچنین به علت وجود فیبر، این مواد غذایی در جذب قندها و چربی‌ها تعادل ایجاد می‌کنند به عبارتی این منابع غذایی "جاروهای بدن" تلقی می‌شود و کبد را از خمودگی بیمار گونه نجات می‌دهند.

مظهری خاطر نشان کرد: این میوه‌ها و سبزیها علاوه بر طعم و رنگ 50 نوع ریز مغزی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه گفت: درگذشته میزان مصرف گروه میوه‌ها و سبزیها را 5-7 واحد در روز تعیین کرده بودند اما اخیراً گفته شده تا 9 واحد در روز نیز می‌توان از این مواد تغذیه کرد.

وی توضیح داد: هر واحد معادل یک لیوان سبزی خام و نصف لیوان سبزیهای پخته است که می‌شود به صورت جداگانه یا مخلوط مصرف کرد و یک واحد حاوی 25 کالری است. البته به دلیل وجود قند درگروه میوه‌ها زیاد روی در مصرف آن توصیه نمی‌شود و نباید غذا را حذف و میوه را جایگزین آن کرد. بنابراین، روزانه حداقل دو واحد (معادل 200 گرم) و حداکثر پنج واحد (معادل 500 گرم) از انواع میوه باید مصرف شود.

این متخصص تغذیه توصیه کرد: بهتر است با خرد کردن میوه‌های مختلف نوعی از سالاد میوه تهیه شود و با افزودن مقداری دانه و مغز و کمی دارچین علاوه بر لذت بردن از طعم این مواد غذایی در مقابل آلودگی هوا و سرمای زمستان بدن خود را مقاوم کنند.


نقل از :همشهری آنلاین

کد: 3042 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ بهمن بازدید: 2527 ساعت: 10:42 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
2 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
3 خوردن کاهو مغز را 11 سال جوانتر می کند! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
4 استقبال از بیماری ها با مصرف سالادهای آماده ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
5 سلامت مردم؛ قربانی غذاهای ارزان‌قیمت ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
6 سالاد سبزیجات؛ مخصوص رژیمی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
7 افزایش مواد مغذی سالاد با افزودن روغن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
8 طرز تهیه سالاد لوبیا سبز، انجیر و پنیر فتا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
9 راز و رمز‌های خوشمزه شدن لوبیا پلو ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
10 سرکه سیب با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
11 سالاد نودالیت، غذایی محبوب کودکان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکات مهم در رژیم درمانی بیماران سلیاکی پایگاه خبری لقمه: با رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن ع...

  روش‌ های طبیعی برای دفع سنگ کلیه یکی از دردناک‌ترین علت‌های مراجعه به بیمارستان‌ها ...

  درمان و بهبود آفت دهان با تغذیه آفت‌های دهانی (canker sores) زخم‌های دردناکی هستند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت