تغذیه نامناسب،استعمال دخانیات و آلودگی هوا از علل بروز سرطان‌ هستند


متخصص رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: مهم‌ترین مشکل در بحث سرطان عدم آگاهی کافی مردم است که باعث می‌شود در مراحل پیشرفت طرح به مراکز درمانی مراجعه کنند.

به گزارش لقمه، دکتر سید امیر آل‌ داوود در گفت‌وگویی افزود: سرطان گوارش، معده،‌ مری و روده بزرگ در کل جمعیت ایران و سرطان پستان در خانم‌ها از جمله شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران است و هر ساله 80 هزار مورد سرطانی جدید در کشور شناسایی می‌شود که 8 درصد سرطان‌ها مربوط به استان خراسان است.

وی ادامه داد: سرطان‌ اگر در مراحل ابتدایی شناسایی شود با روش‌های ساده‌تر، کم‌عارضه‌تر و کم هزینه‌تر قابل درمان است، همچنین امکان درمان قطعی آن‌ها نیز وجود دارد اما معمولا افراد در مراحل پیشرفت‌تر است که از وجود سرطان مطلع می‌شوند.

آل‌داوود اظهار کرد: سرطان پوست نیز از جمله شایع‌ترین سرطان‌هاست اما به دلیل این که سریع‌تر از دیگر سرطان‌ها شناسایی می‌شوند لذا زودتر نیز درمان می‌شود.



تغذیه نامناسب، استعمال دخانیات و آلودگی هوا از جمله دلایل بروز سرطان‌ هستند

وی با اشاره به اینکه علل بروز سرطان‌ها مختلف است اما مهم‌ترین علت آن وضعیت تغذیه و زندگی افراد است، بیان کرد: استفاده از غذاهای آماده و نیمه‌آماده که اغلب با روغن‌های ناسالم و مواد نگهدارنده غیرطبیعی درست می‌شوند، استفاده کم از میوه‌جات و سبزیجات، استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان، آلودگی شغلی و آلودگی هوا از جمله دلایل بروز سرطان هستند.

رییس بیمارستان امید اظهار کرد: کاهش فعالیت‌های فیزیکی،‌ ورزش نکردن و چاقی از دیگر عوامل بروز سرطان هستند که اگر افراد این عوامل را شناسایی و آن‌ها را رعایت کنند درصد قابل توجهی از سرطان‌ها پیشگیری می‌شود.

وی عنوان کرد: سرطان‌ها به سه طریق جراحی، شیمی‌ درمانی و پرتو درمانی قابل درمان هستند که با توجه به قدمت دانشگاه علوم پزشکی مشهد این سه روش در مشهد انجام می‌شود و از این لحاظ مشکلی نداریم هر چند کمبودهایی داریم اما تاکنون نیازهای بیماران را توانسته‌ایم برطرف کنیم.

آل‌ داوود با بیان اینکه بروز سرطان مخصوص سن خاص نیست اما عمده‌ترین سرطان‌ها با افزایش سن بیشتر بروز می‌کنند، اضافه کرد: مهم‌ترین مشکل بیماران سرطانی تامین هزینه‌های دارویی است که خیلی گران برای آن‌ها تمام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت پوشش بیمه‌ها برای بیماران سرطانی متفاوت است اما در حالت کلی وضعیت خوب و پوشش مناسبی را شامل نمی‌شود.


نقل از :ایسنا

کد: 3044 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ بهمن بازدید: 2378 ساعت: 10:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
8 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
10 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رابطه آب سرد و سکته قلبی آب سرد سبب اسپاسم و گرفتگی رگ های قلب می شود و خط...

  شکلات را تقسیم کنید تا خوشمزه‌تر شود! پژوهش محققان دانشگاه ییل حاکی از آن است که خوردن ش...

  شش لقمه ای که جوان تان می کند! اگر می‌خواهید جوانی‌تان را حفظ کنید، این شش نوع خو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.
چگونه بدون هزینه لاغر شوید؟! آیا می دانید بابت هر کاری که انجام می دهید، هر کاری، انجام کارهای خانه، قدم زدن در سوپرمارکت برای خرید و یا حتی عوض کردن کانال های تلویزیون، کالری می سوزانید؟
افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند ممنوعیت غذایی ندارند رئیس انجمن دیابت با بیان اینکه«نوع تغذیه افراد مبتلا به دیابت 2 بستگی به سن افراد مبتلا و وزن و فعالیت های جسمی آنها دارد.» گفت:«برای افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند محدودیت غذایی داریم اما ممنوعیت غذایی نداریم.»
مصرف تخمه کدو و کاهش کلسترول خون کارشناسان تغذیه و سلامت در یک مقاله جدید تاکید کردند که مصرف تخمه کدو در کاهش سطح کلسترول خون موثر است.