چین بزرگترین مشتری پسته ایران


رییس انجمن پسته از صادرات 80 هزار تنی پسته و افزایش 15 درصدی قیمت این محصول در بازارهای جهانی خبرداد و گفت: چین با خرید 50 هزار تن، بزرگترین مشتری پسته ایران بوده است.

به گزارش لقمه، محسن جلا‌ل‌پور اظهارکرد: با توجه به شرایط اقلیمی پیش‌بینی می‌شد امسال 200 هزار تن پسته در کشور تولید شود اما میزان تولید این محصول به 180 هزار تن رسید که حدود 130 هزار تن از پسته تولیدی امسال قابلیت صادارت را دارد.

وی افزود: حدود 110 هزار تن از پسته تولیدی امسال از باغات استان کرمان و 90 هزار تن از دیگر استان‌های تولید‌کننده این محصول، برداشت شده است.

رییس انجمن پسته کوچک و پوک‌بودن پسته‌های تولید‌شده را دلیل کاهش میزان برداشت در سال جاری عنوان کرد و گفت: شرایط آب و هوایی، سرما و برخی مشکلات آبیاری سبب شد تا تولید کمی و کیفی پسته با مشکلاتی مواجه شود.

جلال‌پور با بیان اینکه پسته امسال به کشور‌های خاور دور، CIS، کشور‌های عربی، اروپا و آمریکای جنوبی صادر شده است گفت: حدود 50 هزار تن دیگر از محصول امسال می‌تواند به کشور‌های متقاضی صادر شود که در هفت ماهه باقی‌مانده از سال زراعی صادر خواهد شد.

به گفته وی چین با خرید 70 درصد از پسته ایران بزرگ‌ترین مشتری این محصول به شمار می‌رود که تا پایان دی‌ماه حدود 50 هزار تن پسته ایران به این کشور صادر شده است.

رییس انجمن پسته درباره قیمت‌های داخلی و جهانی پسته ایرانی گفت: پسته جزو معدود محصولات کشاورزی است که علیرغم نوسانات نرخ ارز با روند روبه رشد و 15 درصد افزایش قیمت در بازارهای بین‌المللی مواجه است.

جلال‌پور وسعت باغات پسته را 400 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: ‌65 درصد از باغات پسته در استان کرمان، 15 درصد در خراسان رضوی و مابقی در 17 استان دیگر از جمله یزد، فارس، سیستان‌وبلوچستان، قم، مرکزی، سمنان و ... پراکنده شده است.

وی آب‌رسانی را یکی از مشکلات تولید پسته در کشور برشمرد و افزود: این مشکل سبب شده تا عملکرد پسته در واحد سطح به ویژه در استان‌هایی مانند کرمان و خراسان رضوی کاهش یافته و کیفیت محصول تولیدی نیز کمتر شود.

رییس انجمن پسته با بیان این‌که حدود 35 درصد از پسته‌های تولید شده امسال دربسته هستند گفت: می‌توان با انتقال آب، این مشکل در باغات پسته حل کرد اما برای حل مسئله آبیاری باغات پسته در برخی از استان‌ها مانند خراسان امکان انتقال آب وجود ندارد و تنها باید مصرف بهینه را مد نظر قرار داد.






نقل از :ایسنا

کد: 3061 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۷ بهمن بازدید: 2236 ساعت: 9:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
2 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
3 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
4 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
5 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
6 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
7 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
8 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
9 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
10 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
11 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  علیرضا زالی: شهید فخری زاده از پیشگامان صحنه مبارزه با کرونا بود پایگاه خبری لقمه: فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرو...

  لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر پایگاه خبری لقمه: جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت‌ه...

  خواص سرکه بالزامیک سرکه بالزامیک چند سالی است در کشور ما محبوبیت یافت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جنجال لاغری با قهوه سبز در اکتبر 3102 شایعه جنجال برانگیزی در خصوص عصاره قهوه سبز که در جنگ با برآمدگی شکم معجزه می‌کند، همه جا پخش شد.
نکات مهم برای استفاده از لبنیات سنتی/ نظارت بر بهداشت لبنیاتی‌های سنتی چطور است پایگاه خبری لقمه: کسی نیست به این دل نگرانی‌ها پاسخی دهد و شفاف بگوید که آیا می‌توان با خیال راحت از لبنیات سنتی استفاده کرد؟
از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.
غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.