تولید یک تن خاویار پرورشی


رییس سازمان شیلات از تولید یک تن خاویار پرورشی در امسال خبرداد و تاکید کرد: با توجه به رفع مشکل پرورش‌دهندگان میگو، سال آینده هیچ یک از مزراع پرورش میگو تعطیل نخواهند بود.

به گزارش لقمه، غلامرضا رازقی - معاون وزیر جهاد کشاورزی - در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شده بود با اشاره به تولید 735 هزار تن محصولات شیلاتی در سال گذشته اظهار کرد: این میزان امسال به 800 هزار تن افزایش یافت و در صدد هستیم در سال آینده این میزان تولید را به یک میلیون و 400 هزار تن برسانیم.

به گفته رازقی سرانه‌ی مصرف محصولات شیلاتی در سال گذشته 9.1 کیلوگرم بوده که تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به 15 کیلوگرم افزایش یابد. هم‌چنین اشتغالزایی صنایع شیلاتی در سال جاری بیش از 200 هزار نفر بوده که درصدد هستیم تا پایان برنامه‌ی پنجم 292 هزار نفر شغل در این بخش ایجاد شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 134 کارخانه کنسرو‌سازی در کشور فعالیت کرده که از ابتدای انقلاب تاکنون روند رو به رشدی را داشته است.

رییس سازمان شیلات با اشاره به اینکه در سال گذشته 170 هزار تن انواع ماهیان تن برداشت شده است گفت: امسال میزان صید ماهیان تن به بیش 200 هزار تن رسید که در صدد هستیم سال آینده میزان صید این گونه را به 240 هزار تن افزایش داده و از سال 93 نیز صادر‌کننده تن ماهیان در منطقه شویم.

او درباره‌ی وضعیت تولید ماهیان زینتی عنوان کرد: در سال جاری 132 میلیون بچه ماهی زینتی تولید شده که اشتغال‌های خانگی ایجاد کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: شیلات ایران در ابتدای انقلاب رتبه‌ی 66 و در سال 2010 بر اساس رتبه‌بندی فائو در جایگاه 33 قرار گرفت. از نظر میزان تولید ماهیان سرد آبی رتبه‌ی 32 را در جهان داشتیم که در حال حاضر رتبه‌ی نخست را کسب کرده‌ایم. هم‌چنین برای تن ماهیان در دنیا رتبه‌ی 12 و در غرب اقیانوس هند رتبه نخست را داریم.

وی درباره پروژه‌های قابل اجرا در دهه فجر عنوان کرد: 170 پروژه شیلاتی به تفکیک استان‌ها با سرمایه‌گذاری حدود 25 میلیارد تومان در دهه فجر به بهره‌برداری خواهد رسید.

رییس سازمان شیلات ایران با بیان این‌که 50 درصد ماهیان خاویاری پرورشی تولید شده در سال جاری به کشور‌های متقاضی صادر شد گفت: امسال میزان تولید خاویار پرورشی به یک تن رسید و تلاش می‌شود در سال آینده میزان تولید این محصول به سه تن افزایش یابد.

رازقی درباره‌ی دیگر اقدامات انجام شده در زمینه ماهیان خاویاری اظهار کرد: در کنار ممنوعیت صید ماهیان خاویاری دریایی، بازسازی ذخائر ماهیان خاویاری دریای خزر انجام می‌شود و امسال بیش از 9 میلیون قطعه بچه‌ماهی خاویاری با وزن‌های بالا در دریای خزر رهاسازی شدند که براساس آخرین تحقیقات هشت درصد در بازسازی ماهیان خاویاری اثر‌گذار بوده است.

وی ادامه داد: بر اساس اصل 44 قانون اساسی 28 بندر در سال گذشته به بخش خصوصی واگذار شد که در سال جاری به 32 بندر رسید.

رییس سازمان شیلات گفت: یکی‌دیگر از اقدامات انجام شده برای تضمین کیفیت و سلامت محصولات شیلاتی، تصویب کد رهگیری بود که در حال حاضر دستورالعمل‌های فنی آن تهیه شده و در حال عملیاتی کردن این طرح هستیم.

رازقی افزود: امسال 683 میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد هفت درصد از محل کمک‌های فنی اعتباری در راستای توسعه‌ی بخش کشاورزی در نظر گرفته شد که درصدد هستیم تا معادل همین اعتبار را در سال آینده به عنوان تسهیلات در نظر بگیریم.

به گفته وی تمامی فعالان صنایع شیلاتی در زمینه‌های مختلف می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند و تاکنون 20 درصد از تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی بانک‌ها پرداخت شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری 30 فروند از شناور‌های کشور‌ برای صید فانوس ماهیان اعلام آمادگی کرده‌اند که امیدواریم در سال‌های آینده با در اختیار قرار دادن تسهیلات مورد نیاز، برداشت فانوس‌ماهیان به گونه‌ای افزایش یابد تا در تامین پودر ماهی نیازی به واردات نداشته باشیم.

رازقی با اشاره به اینکه در سال 89 حدود 6200 تن میگو تولید شد گفت: سال گذشته میزان تولید میگوی پرورشی به 8000 تن و در سال جاری به 10 هزار تن افزایش یافت.

رییس سازمان شیلات ایران پیش‌بینی کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه تولید میگو به سه برابر اهداف تعیین شده در این برنامه که تولید 10 هزار تن است، دست یابیم.

وی درباره جریمه معوقات بانکی پرورش‌دهندگان میگو گفت: در حال حاضر بخش اعظمی از مشکل پرورش‌دهندگان میگو حل شده و در سال آینده روند به گونه‌ای پیش خواهد رفت تا هیچ مزرعه‌ی تعطیلی در کشور نداشته باشیم.

به گفته رازقی 50 درصد میگوی تولید‌ شده در سال جاری به کشور‌های متقاضی صادر شده است.

 


نقل از :ایسنا

کد: 3177 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۸ بهمن بازدید: 1908 ساعت: 12:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد
4 اعطای تسهیلات 20 میلیارد ریالی به پرورش ماهیان خاویاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
5 صید ماهی خاویاری همچنان ممنوع است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
6 صید میگوی صورتی در شمال غرب خلیج‌فارس ممنوع شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
7 گرانترین غذای جهان چیست؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير
8 ادامه ممنوعیت صیدتجاری ماهی خاویاری/ ایران در لیست قرمز نیست ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
9 گران‌ترین غذای جهان چیست؟ ۱۳۹۳ شنبه ۲ اسفند
10 کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ بهمن
11 تولیدکنندگان ماهی خاویاری، ماهی نمی‌خورند! ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  صبحانه را جدی بگیرید ‌یک متخصص تغذیه در کردستان گفت: صبحانه وعده‌ای است...

  رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان پایگاه خبری لقمه: در ماه رمضان به علت کم شدن وعده...

  تخم مرغ را به صورت کامل مصرف کنید لقمه: افراد بسیاری از مصرف تخم مرغ به صورت کامل، پ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گفت و گو با مالک پدیده شاندیز درباره رازهای موفقیتش شاید تا الان نام «محسن پهلوان» را نشنیده باشید؛ اما قطعا کارهایی که او کرده، شما را به تحسین واداشته است! او که پیش از این درکار ساخت و ساز بوده، درسال‌های گذشته با راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای «شاندیز» درایران، امارات و افغانستان سروصدای زیادی راه انداخته. آخرین رستوران او «پدیده شاندیز» نام دارد که در 6 ماه ابتدایی سال 88 با مانور تبلیغاتی روی همزمانی تولد امام رضا(ع) با روز 8/8/88، تیزرهای تلویزیونی گوناگونی را در صداوسیما روی آنتن فرستاد.
برای لاغر شدن، شام را جدی بگیرید! خیلی از افرادی که از افزایش وزن رنج می‌برند، می‌دانند که برای کاهش وزن می‌بایست مقدار غذای دریافتی خود را محدود نمایند، ولی مشکل اینجاست که نمی‌دانند چگونه باید مقدار غذای دریافتی خود رادر طی روز تنظیم نمایند.
بیماری‌های تابستانی را دور بزنید! محققان می‌گویند در تابستان فعالیت میکروب‌ها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و...) به شدت افزایش می‌یابد. هوای گرم رشد و فعالیت آنها را تشدید کرده و همین مسئله خطر ابتلا به بیماری‌‌های مختلف در قلب، کبد، کلیه، پوست، چشم و مغز را افزایش می‌دهد.
چرا بستنی برای کودکان واجب است؟ تابستان تمام شده و بستنی، این خوراکی خوشمزه و پرطرفدار تابستانی، کم‌کم از سبد خرید خانواده‌ها کنار می‌رود اما آیا کنار گذاشتن بستنی درست است؟