قطره آهن، فقط دندانهای شیری پوسیده را سیاه می‌کند


یک دندانپزشک کودکان گفت: تغذیه شیرخواران با شیر مادر یا شیرپاستوریزه در صورتی که بعد از آن دندان تمیز نشود،موجب پوسیدگی دندان می‌شود‌ و قطره آهن نیز فقط دندانهای پوسیده را سیاه می‌کند.

به گزارش لقمه، یحیی برادران نخجوانی اظهار داشت: مهمترین عملکرد دندان‌ها در بهبود تغذیه است اگر دندان سالم باشد تغذیه مناسب و ایده‌آل صورت می‌گیرد.

این متخصص دندانپزشکی کودکان افزود: در کنار امر تغذیه، وضعیت دندانهای شیری در رویش دندان‌های دائمی نیز موثر است.اگر دندان شیری زودتر از موعد خود کشیده شود ناهنجاری‌های دندانی را در بچه‌ها به وجود می‌آورد و باعث ایجاد مشکل در جایگیری درست دندان‌های دائمی می‌شوند.

یحیی برادران گفت: از سوی دیگر دردناک شدن دندان‌شیری می‌تواند ایجاد محدودیت کند.به طور مثال بعضی از بچه‌ها بعد از خوردن موادغذایی مثل گوشت یا شیرینی دچار درد می‌شوند و به علت ایجاد درد دندانی از خوردن این مواد طفره می‌روند و متأسفانه بدن از دریافت مواد مغذی و مورد نیاز خود باز می‌ماند.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی تهران گفت: دهان سالم و دندان سالم، لازمه تغذیه سالم است. تغذیه سالم نیز رشد و نمو کافی فرد را به دنبال دارد علاوه بر آن دندان شیری سالم در زیبایی و تکلم فرد نقش به سزایی دارد.

یحیی برادران در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر اینکه آیا قطره آهن در پوسیدگی و سیاه شدن دندان‌ها تأثیر دارد، گفت: این سؤال اکثر مادران است اما باید بدانند قطره آهن عامل پوسیدگی ‌نیست بلکه این قطره می‌تواند دندان هایی را که پوسیده‌اند یا بر اثر اختلال مینایی شروع به پوسیدگی کرده‌اند با سیاه کردنشان نشاندار کند.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی تهران افزود: مادران دقت کنند بعد از مصرف قطره آهن مثلا 4 دندان سیاه می‌شود و بقیه سفید می‌مانند پس اگر مسبب سیاه شدن دندانها قطره آهن بوده باشد، می‌بایست همه دندانها سیاه می‌شدند نه آن چند دندان پوسیده که از نگاه‌ها دور مانده است.

متخصص دندانپزشکی اطفال گفت: یک نوع پوسیدگی در دندانهای جلوی بالا شایع است و آن پوسیدگی تغذیه با شیر است هم شیر مادر و هم شیر پاستوریزه، به خصوص شیرهای شبانه.

وی در این رابطه گفت: مادران باید بلافاصله بعد از تغذیه کودک باشیر، دهان بچه را بشویند یا آب به او بدهند یا با گاز و پنبه دندان بچه را پاک کنند تا قند موجود در شیر تا صبح روی دندان باقی نماند که به پوسیدگی دندان منجر شود.

این دندانپزشک کودکان گفت: بهترین زمان استفاده از مسواک از بدو رویش اولین دندان است که به وسیله مسواک انگشتی انجام می‌شود و به تدریج به استفاده از مسواک با خمیر دندان منتهی می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی تهران افزود: بهترین زمان مراجعه به دندانپزشک کودکان نیز همزمان با رویش اولین دندان است تا چگونگی رویش آن کنترل شود و بعد از آن هم 4 ماه به 4 ماه باید دندان‌ها بررسی و کنترل شوند تا پوسیدگی‌ها در وهله اول تشخیص داده شوند.

وی به مادران پیشنهاد کرد: رعایت بهداشت و مراجعه و کنترل‌های دوره‌ای به دندانپزشک متخصص برای سلامت هر چه بیشتر کودکان مفید و مثمر ثمرخواهدبود.


نقل از :فارس

کد: 3215 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۴ بهمن بازدید: 4193 ساعت: 1:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


علیرضا قنبری

با سلام ضمن احترام به نظر آقای دکتر برادران خدمت شما عرض می کنم که هر چند بروز رنگ تیره بر سطح دندانهای پوسیده پس از مصرف قطره آهن بیشتر هست ولی علت پوسیدگی نیست و تقریبا تمام دندانهای جلویی در معرض تیرگی هستند و دلیل ان تبدیل شدن یون محلول آهن به اکسید سیاه و نامحلول آهن در اثر تنفس و برخورد هوا با دندان های جلویی است. دوستانی که نگران این موضوع برای کودکانشان هستند مطمئن باشند این تیرگی بجز تغییر در شکل ظاهری عوارضی ندارد و حتی شاید دئر بسیاری از موارد مفید هم باشد.

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه‌هایی برای رفع بوی بد سیر متخصصان آمریکایی پس از انجام پژوهش‌هایی درباره خوا...

  بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور ...

  وقتی انگور می‌خورید، حتماً هسته‌اش را بجوید روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی نس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با پرتقال و خواص دارویی آن پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید، پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز است .
7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خوار رنگ و روی مایل به سبز داشته باشد و یا از کم خونی رنج ببرد. اما واقعیت این است زمانی که به طور کامل ارتباطتان را با گوشت قطع می‌کنید امکان دارد مشکلاتی برایتان رخ بدهد.
گوجه فرنگى یا سیب طلایی یا سیب عشق! گوجه‌فرنگی كه امروزه یكی از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین صیفی‌جات در جهان است، برای سالیان متمادی به نام سیب طلایی یا سیب عشق معروف بود و تنها یك گیاه زینتی مورد استفاده در باغچه‌ها بود.
نخستین موزه سیب‌زمینی‌ پدر و پسر بلژیکی به قدری به سیب‌زمینی سرخ‌کرده علاقه داشتند که پس از پژوهش‌های بسیار موفق شدند موزه‌ای برای این پیش‌غذا بسازند.