آشنایی با روش شور انداختن


شور و ترشی از جمله چاشنی های ایرانی در فصل سرد سال است که طرفداران بسیاری هم دارد.

مواد لازم برای تهیه شور:

گل کلم                         دو کیلو

هویج                            یک کیلو

خیار ریز                         یک کیلو

کرفس                          یک کیلو

سیر یا موسیر              سه تا بوته

فلفل تند                      50 گرم

آب                                ده لیوان

سرکه                           ده قاشق غذاخوری

نمک                             شش قاشق غذاخوری

نعنا، ترخون و جعفری    جمعاً 150 گرم

با این مقدار مواد لازم حدود شش ظرف شیشه ای دو لیتری از ”‌شور“ خواهیم داشت.


طرز تهیه شور:

صد و پنجاه گرم نعناع، تلخون و جعفری را پاک کرده، می‌شوییم. ساقه و برگ یک کیلو کرفس را از هم جدا کرده، خرد می‌کنیم و بعد می‌شوییم.

 

یک کیلو هویج و دو کیلو گل کلم را شسته، خرد می‌کنیم. یک کیلو خیار و 50 گرم فلفل را شسته، در آبکش می‌ریزیم تا خشک شود. دویست گرم سیر (یا موسیر) را حبه کرده، می‌شوییم.

 

گل کلم، هویج، خیار، سبزیجات، فلفل، سیر و کرفس را در ظروف شیشه ای به طور فشرده می‌ریزیم. دقت کنید که در هر ظرف از تمام مواد وجود داشته باشد.

بهتر است برای تهیه شور از ظروف شیشه ای دو الی سه لیتری (ظروف کوچک) استفاده کنیم تا بعد از به عمل آمدن شور، یکی یکی در هر ظرف را باز کرده و آن را در یخچال بگذاریم و استفاده کنیم. زیرا بعد از آنکه در ظرف باز شد و هوا کشید در یک محیط گرم، شور آماده برای کپک زدن می‌شود.

 

ده لیوان (دو کیلو) آب، ده قاشق غذاخوری سرکه (120 گرم) و شش قاشق غذاخوری نمک (150 گرم) را با هم مخلوط می‌کنیم و روی مواد شور ریخته، شیشه سبزیجات را با آن پر می‌کنیم.

در صورتی که آب نمک کم بیاید، دوباره با همین نسبت محلول آب نمک سرکه درست می‌کنیم.

در ظرف را محکم بسته تا هوا نکشد و در طول مدت عمل آمدن، کپک نزند. برای مدت ده روز شور را در دمای اتاق نگهداری می‌کنیم. وقتی رنگ آن کدر شد، شور آماده است، آن را در یخچال گذاشته، مصرف می‌کنیم.

 

اگر در ظرف شور باز نشود و هوا نکشد، می‌توان آن را تا چند ماه در جای خنک نگهداری کرد.

 


نقل از :تبیان

کد: 3280 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱ اسفند بازدید: 4767 ساعت: 12:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
2 قیمت اقلام و خدمات در ماه رمضان و شب عید/ ضوابط فعالیت رستوران ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
4 آمار صادرات کالا از مازندران اعلام شد ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
5 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
6 افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
7 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
8 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
9 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
10 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
11 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مهمترین عامل شیوع سرطان‌ یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سبک زندگی و به ...

  غذاهای آماده و كم‌خاصیت همه ما هر روز انواع و اقسام مواد غذایی آماده و نیم...

  میوه‌های پاییزی لاغرتان می‌كند بهترین روش برای جلوگیری از معضل چاقی در این فصل اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وقتی فک‌تان خرت خرت می‌کند «فکم موقع باز و بسته کردن صدا می‌دهد، نمی‌توانم درست غذا بجوم، وقتی غذا می‌خورم زود فکم خسته می‌شود و بی‌دلیل درد می‌کند ...» اینها و چندین شکایت مشابه از جمله رایج‌ترین مشکلاتی است که بیماران در کلینیک‌های دندانپزشکی به دندانپزشک ابراز می‌کنند و به‌دنبال راه درمان آن هستند؛ مشکلاتی که از آنها با عنوان اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یاد می‌شود و افراد بسیاری در سطح دنیا به آن مبتلا هستند.
کلیه‎های خود را با گل گاوزبان تقویت کنید از برگ‎های گل گاوزبان به دلیل داشتن ویتامین C در برخی از کشورها به‌عنوان سالاد استفاده می‌کنند.
چطور سایز شکم خود را کوچک کنیم؟ در دنیای پیشرفته امروز هر روز یک روش به عنوان روش لاغری شکم معرفی می‌شود و با معرفی روش‌های جدیدتر، شیوه‌های قدیمی‌تر به کل فراموش می‌شوند.
بلاهایی که سر میوه ها آورده ایم/ موزهای هسته دار، پرتقال های بی هسته! میوه های نوبر این روزها به خاطر قیمت بالایشان سر و صدا به پا کرده اند، اما شاید بد نباشد که بدانید این نوبرهای زودرس، نه تنها برای اقتصاد خانواده تهدید به حساب می آیند، بلکه ممکن است سلامت خانواده شما را هم تهدید کنند!