آشنایی با روش شور انداختن


شور و ترشی از جمله چاشنی های ایرانی در فصل سرد سال است که طرفداران بسیاری هم دارد.

مواد لازم برای تهیه شور:

گل کلم                         دو کیلو

هویج                            یک کیلو

خیار ریز                         یک کیلو

کرفس                          یک کیلو

سیر یا موسیر              سه تا بوته

فلفل تند                      50 گرم

آب                                ده لیوان

سرکه                           ده قاشق غذاخوری

نمک                             شش قاشق غذاخوری

نعنا، ترخون و جعفری    جمعاً 150 گرم

با این مقدار مواد لازم حدود شش ظرف شیشه ای دو لیتری از ”‌شور“ خواهیم داشت.


طرز تهیه شور:

صد و پنجاه گرم نعناع، تلخون و جعفری را پاک کرده، می‌شوییم. ساقه و برگ یک کیلو کرفس را از هم جدا کرده، خرد می‌کنیم و بعد می‌شوییم.

 

یک کیلو هویج و دو کیلو گل کلم را شسته، خرد می‌کنیم. یک کیلو خیار و 50 گرم فلفل را شسته، در آبکش می‌ریزیم تا خشک شود. دویست گرم سیر (یا موسیر) را حبه کرده، می‌شوییم.

 

گل کلم، هویج، خیار، سبزیجات، فلفل، سیر و کرفس را در ظروف شیشه ای به طور فشرده می‌ریزیم. دقت کنید که در هر ظرف از تمام مواد وجود داشته باشد.

بهتر است برای تهیه شور از ظروف شیشه ای دو الی سه لیتری (ظروف کوچک) استفاده کنیم تا بعد از به عمل آمدن شور، یکی یکی در هر ظرف را باز کرده و آن را در یخچال بگذاریم و استفاده کنیم. زیرا بعد از آنکه در ظرف باز شد و هوا کشید در یک محیط گرم، شور آماده برای کپک زدن می‌شود.

 

ده لیوان (دو کیلو) آب، ده قاشق غذاخوری سرکه (120 گرم) و شش قاشق غذاخوری نمک (150 گرم) را با هم مخلوط می‌کنیم و روی مواد شور ریخته، شیشه سبزیجات را با آن پر می‌کنیم.

در صورتی که آب نمک کم بیاید، دوباره با همین نسبت محلول آب نمک سرکه درست می‌کنیم.

در ظرف را محکم بسته تا هوا نکشد و در طول مدت عمل آمدن، کپک نزند. برای مدت ده روز شور را در دمای اتاق نگهداری می‌کنیم. وقتی رنگ آن کدر شد، شور آماده است، آن را در یخچال گذاشته، مصرف می‌کنیم.

 

اگر در ظرف شور باز نشود و هوا نکشد، می‌توان آن را تا چند ماه در جای خنک نگهداری کرد.

 


نقل از :تبیان

کد: 3280 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱ اسفند بازدید: 5091 ساعت: 12:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آب خنک زندان برای دو وزیر محکوم در پرونده چای دبش ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ دي
2 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
3 پرآبی ایران‌ یک توهم است؛ تهران فقیرترین استان از نظر آب ۱۴۰۴ جمعه ۲۵ مرداد
4 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
5 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
6 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
7 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
8 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
9 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
10 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
11 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نذورات داغ را در ظروف یکبار مصرف نریزید یک متخصص تغذیه با هشدار نسبت به عوارض استفاده از ظ...

  رژیم غذایی سالم چقدر هزینه دارد؟ صرفه‌جویی یکی از آن عادت‌های پسندیده‌ای است که حتی...

  طب سنتی درباره ماهی چه می‌گوید؟ در طب سنتی توصیه می‌شود همراه ماهی برخی مواد غذایی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انبه دوست دارید؟ میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
شیرین کام بدون کالری زیاد کوچک و بزرگ ندارد. همه ما کمابیش عاشق طعم شیرین هستیم و خوردن شیرینی، نوشابه، بستنی و غیره را با هیچ‌چیزی در دنیا عوض نمی‌کنیم. البته خودتان بهتر می‌دانید که مصرف زیاد قند و شیرینی‌جات و نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی خوب نیست و مصرف بیش از اندازه این قبیل خوردنی‌ها زمینه ابتلا به چاقی و خدای نکرده دیابت نوع2 را فراهم می‌کند.
خواص انار این میوه كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است.
غذاهای مناسب کودکان شما غذاهای سالم بسیاری وجود دارند که کودکان آنها را دوست دارند، اما بیشتر والدین گمان می‌کنند که کودکان هات‌داگ، پیتزا، سیب‌زمینی سرخ‌کرده و نوشابه را بیشتر دوست دارند.