به گزارش لقمه، مهندس نعمت الله معروفی مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: باید آجیلها را از محلهای مشخص، مراكز آجیلفروشی ثابت و دارای مجوز آجیلفروشی یا قنادیهای دارای مجوز تهیه كنند و برای اطمینان از سلامت آجیل، باید مدتی آن را دست نگه داشت و در صورتی كه دست رنگی شد نباید آن را خرید زیرا نشان دهنده استفاده از رنگ های غیر مجاز در فرآوری آن است.
وی خاطرنشان كرد: بطور معمول تخمه هایی كه به دست رنگ پس بدهد یا پسته هایی كه بیش از حد قرمز باشد، از مصادیق آجیل های رنگی، نامرغوب و غیربهداشتی است. نکته بسیار مهم دیگر این است که آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند. واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانههای بهداشتی، ضوابط و دستورالعملهای وزارت بهداشت، ملزم به اندازهگیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فلهای عرضه میشود، این اندازهگیریها صورت نمیگیرد و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور اظهار داشت: اگرچه آجیل خام را میشود تا یكی، دو سال در شرایط سردخانه ای نگه داری كرد، اما آجیل بوداده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف كنید،گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزایش میدهد و میتواند باعث فاسد شدن آجیل شود، به همین دلیل است كه شرایط نگه داری آجیلها اهمیت زیادی پیدا می كند.
معروفی خاطرنشان کرد: اگر آجیل نوروزی تان زیاد آمد و خواستید آن را برای استفادههای بعدی كنار بگذارید، سعی كنید آجیل را با پوست درون ظرفهای دربسته قرار بدهید.