در مصرف کشک به این نکات توجه کنید


كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنعتی و سنتی تولید می‌شود و از آن برای طبخ غذاهایی مانند آش رشته، كشك بادمجان و كال‌جوش استفاده می‌كنند...

به گزارش لقمه، هرچه بافت كشك متراكم‌تر باشد، میزان پروتئین آن در واحد وزنی بیشتر است و هر چه درصد رطوبت كشك پایین‌تر باشد و فراوری كمتری روی آن انجام شود، موادمغذی به‏خصوص كلسیم آن بیشتر خواهد بود. آنچه باعث شده كمتر به كلسیم كشك اشاره شود، نمك زیادی است كه به این فراورده افزوده می‌شود زیرا هرچه مقدار نمك محصولی بیشتر باشد با مصرف آن، كلسیم كمتری به بدن خواهدرسید. از سوی دیگر، نمك زیاد کشک می‌تواند عوارض ناشی از بیماری‌های كلیوی، قلبی ـ عروقی، پرفشاری خون یا حتی مشكلات دستگاه گوارش را تشدید و با اختلال در تعادل آب بدن، تشنگی مفرط ایجاد كند. افزودن نمک زیاد به کشک به‏جز اینکه ماندگاری‌اش را بالا می‏برد، باعث سریع‏تر خشک‌شدن آن می‏شود که از نظر اقتصادی به نفع تولیدکننده است. به این ترتیب بخشی از حجم کشک را نمک تشکیل می‏دهد. البته در حال حاضر كشك كم‌نمك هم در بازار وجود دارد.

روند تولید کشک‌های سنتی با کشک‌های صنعتی تفاوت دارد. این کشک‌ها مدت زمان زیادی نگهداری می‌شوند اما با توجه به اینكه كشك یكی از غنی‌ترین منابع پروتئین حیوانی است، محیط مناسبی برای رشد و تكثیر میكروب‌های مختلف، به‌خصوص باكتری مولد بوتولیسم محسوب می‌شود و می‌تواند باعث مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ ‌شود. خطر مسمومیت با كلستریدیوم بوتولینم با مصرف كشك‌های سنتی زیاد است بنابراین مصرف كشك‌های سنتی كه در رنگ‌های مختلف زرد، سفید و خاكستری به صورت فله‌ای و غیربهداشتی به فروش می‌رسند، كار اشتباهی است. معمولا كشك‌های تازه سنتی را از مخلوط كشك خشك ساییده‏شده با نمك و آب تهیه می‌كنند. این كشك‌ها به مدت زیادی در شرایط نامساعد نگهداری می‌شوند.

به‌طور كلی، كشك باید پاستوریزه و دارای بسته‌بندی بهداشتی باشد اما برخی سوپرماركت‌ها به این بهانه كه فسادپذیری كشك مانند شیر و ماست نیست، آن را خارج از یخچال نگهداری می‌كنند. این كار نادرست می‌تواند باعث فساد كشك می‌شود.

غلیظ یا رقیق بودن کشک‌های صنعتی تاثیری در كیفیت آنها ندارد و انتخاب آنها به سلیقه شما بستگی دارد. كشك باید در دمای 4 درجه سانتی‌گراد و در یخچال نگهداری شود و حتما قبل از مصرف 20 دقیقه آن را بجوشانید. نگهداری كشك در فریزر هم مشكلی ندارد اما معمولا پس از اینكه از حالت انجماد درمی‌آید، دوفاز می‌شود و آب می‌اندازد و کمی طعم و بافتش تغییر می‌كند.


نقل از :‌هفته نامه سلامت

کد: 3402 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۳ اسفند بازدید: 8718 ساعت: 11:44 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طلاق یک زوج جوان به خاطر کشک/زن نه سوغاتی را خواست نه 324 سکه طلا را ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ خرداد
2 آش «کشکینه» پای ثابت سفره افطار لرستان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
3 پیشگیری از ترش کردن معده با 6 مواد خوراکی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۹ ارديبهشت
4 طرز تهیه آبگوشت کشک؛ غذای محلی اراکی ۱۳۹۴ چهارشنبه ۸ مهر
5 طرز تهیه آش کلم برگ مخصوص روزهای سرد ۱۳۹۲ يکشنبه ۸ دي
6 سرمایی ها چه بخورند؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۵ آذر
7 آشنایی با غذاهای مورد علاقه گیلانی‌ها در ماه رمضان ۱۳۹۲ دوشنبه ۷ مرداد
8 خطر افزایش مسمومیتهای غذایی در فصل گرما ۱۳۹۲ يکشنبه ۲ تير
9 کشک و قره قوروت دشمن پوکی استخوان ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۳ بهمن
10 روش تهیه آش مصطفی - غذای محلی اراک ۱۳۹۱ جمعه ۱۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوردنی‌های مفید برای کبد چرب از آنجا که بیماری کبد چرب از جمله بیماری‌های خاموش...

  فواید خوردن ماهی در دوران بارداری برای کودک یک کارشناس تغذیه، برای پیشگیری از حالت تهوع در درو...

  کلسیم سازترین محصول لبنی را بشناسید! خامه و بستنی به دلیل اینکه در ساختار آنها بیشتر مو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.
جوش شیرین ویتامین های غذا را نابود می کند فرزانه صادقی قطب آبادی متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.
خواب زود و راحت‌ با دَمنوش گیاهان دَمنوش گیاهان احساس بهتری به انسان می‌دهند و به غیر از اینکه برای بدن خواص بیشماری دارند، موجب یک خواب راحت نیز می‌شوند.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.