آشنایی با غذاهای مورد علاقه گیلانی‌ها در ماه رمضان


سبک و شیوه زندگی هر قوم، از عناصر بومی، سنتی و اصیلی همچون غذاهای محلی تاثیر می‏‌پذیرد.

به گزارش لقمه، بی‏‌شک، معرفی این غذاها و ارائه نحوه پخت آنها بویژه در ماه مبارک رمضان، در میان فراگیر شدن غذاهای مضر و کم ارزش، می‏‌تواند کمک شایانی به حفظ این میراث گذشتگان، اشاعه آن در بین نسل جدید و نیز حفظ سلامت افراد کند.

مهرداد، اهل خوزستان که حدود دو سال است در رشت زندگی می‏‌کند، می‌گوید: در گیلان با شیرینی جدیدی به نام رشته خشکار آشنا شدم و رمضان امسال این شیرینی خوشمزه را برای بستگان و دوستانم در شهرم و بعضی از استان‌‏های دیگر فرستاده‏‌ام که همگی از آن استقبال کردند.

سارا، شهروند رشتی نیز به خبرنگار ایسنا می‌گوید: حدود 10 سال است که در خانه رشته خشکار، تولید و روانه بازار می‏‌کنم. در ماه رمضان، مشتری‏‌های رشته خشکار زیادند؛ روزانه حدود 150 رشته خشکار درست می‏‌کنم.

وی که در کنار کار کشاورزی با کمک مادرش نان محلی تولید می‏‌کند، افزود: پس از برداشت برنج، مقداری از آن را آسیاب و با آرد برنج، نان محلی تولید و بسته‏‌بندی می‏‌کنم و به مغازه‏‌داران می‏‌فروشم.

سارا عنوان می‌کند: ماه رمضان ماه پر برکتی است چرا که خیلی از گیلانی‏‌ها دوست دارند با نان‌‏های محلی و خرما افطار کنند، به همین علت تعداد مشتری‌‏ها و درآمدم در این ماه 2 برابر می‏‌شود.

یک معلم بازنشسته گیلانی نیز خاطرنشان کرد: ماشینی شدن زندگی، پیشرفت و تکنولوژی حال و هوا و فضای خانه‏‌ها را تغییر داده و در این بین سفره‏‌های ایرانی هم دست خوش تغییراتی شده است. سفره‏‌های افطار و سحر با وجود همه این تغییرات هنوز هم از غذاهای محلی رنگین است.

وی افزود: گذر ایام و ماشینی شدن زندگی در گیلان هم هنوز آنقدرها رنگ و بوی سفره‏‌های مردم گیل و دیلم را عوض نکرده است به طوری که اغلب خانواده‏‌های گیلانی در طول سال، برای پرکردن سفره‏‌های خود از غذاها، نان‌‏ها و شیرینی‏‌های محلی استفاده می‌‏کنند که این کاربرد در ماه مبارک رمضان به علت تنوع غذاها و شیرینی‌‏های محلی ویژه‏ی این ماه، دوچندان می‏‌شود.

وی، پنیر سیاه مِزگی، شامی رشتی، آش کشک، کِشتا، کولاس، گّندمی، کُماج، نان روغنی، گُل پالوده، فِرنی، حلوای ترک، رشته رشتی، خاتون پنجره و رشته خُشکار را از عمده غذاهای محلی، نان‏‌ها و شیرینی‏‌های ویژه ماه مبارک رمضان در گیلان برشمرد و گفت: این غذاها در گذشته در همه مناطق گیلان، تهیه و مصرف می‏‌شد و هم اکنون هم در بیشتر مناطق بویژه در روستاهای استان پخته می‏‌شود.

فرزانه فراهانی، کارشناس تغذیه در گفت‏‌وگو با خبرنگار ایسنا ازغذاهای سنتی به عنوان بهترین الگوی غذای سالم یاد کرد و گفت: تازگی و طبیعی بودن مواد اولیه، تنوع و تضمین سلامت مصرف‏ کننده، از جمله مزایای غذاهایی است که در ماه مبارک رمضان در گیلان پخته می‏‌شود.

وی با اشاره به ارزش غذایی غذاهای محلی و سنتی، افزود: این غذاها که فاقد مواد نگهدارنده است، برای سلامت روزه‌‏دارانی که مدت طولانی گرسنه و تشنه می‏‌مانند، بسیار مفید است.

این کارشناس و مشاور تغذیه و رژیم درمانی معتقد است: سبزیجات، حبوبات و غلاتی که در تهیه غذاهای ویژه ماه مبارک رمضان در گیلان کاربرد دارد، دارای مواد مغذی همچون کربوهیدرات، پروتئین، آهن و ویتامین‏‌های A ، گروه B، C و اسید فولیک است که به سوخت و ساز بدن از جمله تنظیم کلسترول و قندخون، تأمین انرژی بدن و سلامت اعصاب کمک می‏‌کند.

وی ادامه داد: برای مثال سبزیجاتی که برای تهیه آش محلی گیلان استفاده می‏‌شود، درصد زیادی فیبر دارد و ضمن پیشگیری و درمان یبوست، با حفظ آب بدن سبب می‏‌شود فرد روزه‏‌دار در طول روز کمتر احساس تشنگی کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4650 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۷ مرداد بازدید: 3891 ساعت: 1:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
3 وضعیت غذای حلال در کشورهای جهان ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ آذر
4 نشان ایمنی غذا به کدام شرکت تعلق می گیرد/ توانایی ایران در صادرات غذای حلال ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۶ مهر
5 کاهش تورم مواد غذایی در عین افزایش قیمت‌ها! ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير
6 97؛ سال ارتقای کیفیت نان /تغییر تدریجی در ذائقه مردم ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
7 رسپی شامی پوک به همراه سس ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
8 آب آشامیدنی زلزله‌زدگان گل‌آلود است/ ۲۵هزار دفترچه آذوقه توزیع شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
9 نذر شامی پزان آسید حسین ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
10 درست و غلط موضوع استفاده از دستمال کاغذی در سرشیرهای سنتی! ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
11 آرد کدام نان میتواند با "آهن و اسیدفولیک" غنی شود؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این میوه را در ماه رمضان فراموش نکنید خرما به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان است.

  میان‌وعهده‌های انرژی‌زا برای دانش آموزان یک متخصص تغذیه ساندویچ تخم مرغ را به دلیل انرژی‌ز...

  افزایش آمار بیماران کلیوی در کشور شیوع نارسایی‌ کلیه از دیابت بیشتر است و ممکن است ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شما هم می‌خواهید چاق شوید؟ رایج‌ترین دلایل برای لاغر بودن یک نفر معمولاً یکی از علت‌های زیر است:ژنتیک، خوردن غذای کمتر از میزان نیاز، داشتن سبک زندگی فعال و پر تحرک، ورزش بیش از حد.این را هم بدانید خیلی از افراد لاغر هستند به دلیل ناتوانی‌ها، اختلالات خوردن، اختلالات روحی، و یا سابقه بیماری یا عمل جراحی شدید. در این مقاله ما روش‌های افزایش وزن را با هم بررسی می‌کنیم ولی قطعاً برای افرادی که از اختلالات نامبرده رنج می‌برند بهترین راه‌حل، درمان بیماری زمینه‌ای است و بعد واجد شرایط برای این توصیه خواهند بود.
جزئیات کاهش ساعت کار ادارات و تغییر ساعت اجرای طرح ترافیک+ فهرست مشاغل فعال در شهرهای قرمز جزئیات کاهش ساعت ادارات به استانداران سراسر کشور، ابلاغ شد و بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا تنها گروه شغلی یک در شهر‌های قرمز امکان فعالیت دارند.
زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: زمانی که گوشت یا مرغ برای یخ‌زدایی در دمای اتاق می‌گیرد باید حداکثر تا دو ساعت بعد پخته شود.
باورهای تغذیه‌ای رایج اما نادرست! شکر باعث دیابت می‌شود،تمام چربی‌ها بد هستند، حذف وعده‌های غذایی باعث کاهش وزن و ... از باورهای نادرستی هستند که در جامعه رواج دارند.