چه نوع غذاهایی روند پوکی استخوان را تسریع می‌کند؟


کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند ایجاد پوکی استخوان مرتبط با وضعیت فیزیولوژیک بدن است اما وضعیت تغذیه فرد نیز بر روند آن تاثیر بسیاری دارد.

به گزارش لقمه،  در گفت وگویی افزود: پوکی استخوان یا استئوپروز یک بیماری استخوانی است که با کاهش توده استخوانی و تغییر ساختمان میکروسکوپی نسج استخوان مشخص می‌شود.


وی اظهار داشت: در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر مانند سکته‌های قلبی و مغزی، افزایش فشارخون، دیابت، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های استخوان در اکثر نقاط جهان رو به گسترش است.


کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: کلسیم، ویتامین D، پروتئین موجود در غذا و مصرف الکل، سیگار و قهوه از مهمترین عوامل تغذیه‌ای موثر بر سلامت استخوان است.


شورورزی عنوان کرد: یک لیوان شیر به ‌طور تقریبی دارای 300 میلی‌گرم کلسیم است و اگر یک فرد بزرگسال در روز دو تا سه لیوان شیر دریافت کند نیاز کلسیم وی تامین می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: در میان سبزی‌ها نیز برگ‌های تربچه، جعفری، کلم‌پیچ و گل‌کلم و انواع مغزها مانند بادام، فندق وکنجد منابع خوب کلسیم هستند.


کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به منابع خوب ویتامینD، افزود: ماهی آزاد، ماهی تن، انواع تخم‌پرندگان، جگر گوساله و همچنین قراردادن صورت، بازوها و دست‌ها به‌ مدت 10 تا 15 دقیقه در معرض نور خورشید می‌تواند سبب جذب این ویتامین شود.


شورورزی اظهار داشت: مصرف پروتئین زیاد بدون مصرف مقادیر کافی کلسیم خطر شکستگی استخوان را بالا می‌برد و همچنین مصرف زیاد پروتئین حیوانی و نمک سبب دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود.


وی گفت: افرادی که به ‌جای مصرف شیر از نوشابه‌های کولا استفاده می‌کنند، فسفر بیشتری نسبت به کلسیم جذب می‌کنند و در سنین بالا در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌گیرند.


کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: مصرف الکل، پوکی استخوان را تسریع می‌کند و به‌طور مستقیم روی سلول‌های استخوانی اثر کرده و رشد استخوان جدید را سرکوب می‌کند.


شورورزی اضافه کرد: کافئین از عمده‌ترین ترکیبات موجود در قهوه است و تاثیر کمی در جذب کلسیم دارد. مصرف یک فنجان قهوه سبب برهم زدن تعادل سه میلی‌گرم کلسیم و کاهش جذب آن می‌شود.


نقل از :ایسنا

کد: 3472 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۹ اسفند بازدید: 4140 ساعت: 3:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «اندیشگاه شهر سالم» ایده‌ای که قابلیت طرح جهانی دارد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
3 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
4 تنها با ۳۰۰ هزار تومان سرمایه‌گذاری در بازار طلا را آغاز کنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 عدم تعیین تکلیف قیمت گندم و بلاتکلیفی کالاهای اساسی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
7 قیمت دلار چه زمانی واقعی می‌شود؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۹ خرداد
8 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 تخم‌مرغ هم پس از مرغ گران شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
10 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
11 پلمپ ۶۱۲ مرکز غیر بهداشتی در طرح سلامت نوروزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهکارهای عملی کاهش مصرف نمک میانگین روزانه مصرف نمک در ایران 3 برابر استاندار...

  خواص سرکه بالزامیک سرکه بالزامیک چند سالی است در کشور ما محبوبیت یافت...

  کربوهیدراتها چاق نمیکنند/ شمارش کالری اشتباه است ادعاهای ضرر چربی‌های اشباع شده برای قلب، مصرف ٥ وع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت