مواد لازم برای 8 نفر:
مرغ یك عدد، حدود دو كیلوگرم، تكه تکه خرد شود(بدون پوست)
برنج 700 گرم
خلال پرتقال یا نارنج خشك 150 گرم تازه 400 گرم
خلال پسته 100 گرم
خلال بادام 100 گرم
هویج 4 عدد
شكر 700 تا 800 گرم
زعفران یكچهارم پیمانه دم كرده
روغن مایع به میزان لازم
كره یا روغن حیوان به میزان لازم
پیاز یك عدد
نمك و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
خلال پوست پرتقال یا نارنج را پاك كنید تا كاملاً تمیز باشد در یك قابلمه كه گنجایش آب بیشتر را داشته باشد روی خلالها را آب بگیرد دو تا 3 بار بجوشانید در آب ساده بریزید و چند بار با فاصله یك ساعت آب آن را عوض كنید تا تلخی آن گرفته شود. شكر را با 4 پیمانه آب بجوشانید بعد از آن كه شربت كمی غلیظ شد خلال تلخی گرفته را در آن بریزید. هویجها را كاملاً با پوستكن پوست بگیرید و رنده درشت كنید و همراه با یك پیمانه آب و یكهشتم قاشق جایخوری نمك بپزید و در صافی بریزید و به شربت و خلال پرتقال اضافه كنید و بعد روی حرارت بگذارید و بجوشانید تا یك پیمانه از شربت باقی بماند خلال پرتقال و هویج شیرین شده را در صافی بریزید و شربت آن را نگهدارید.
خلال بادام و پسته را تمیز كنید و بشویید و دو سوم هر كدام را با خلال های شیرین شده مخلوط كنید و كنار بگذارید مرغ را با یك عدد پیاز و كمی نمك و فلفل بپزید تا بعد از پختن یك دوم پیمانه آب آن باقی بماند آب مرغ را صاف كنید و با شربت باقیمانده از خلالها مخلوط كنید همراه با یكدوم زعفران و یك تا دو قاشق كره یا روغن حیوانی آب كرده و كنار بگذارید برنج خیس كرده را آبكش كنید و دو تا سه قاشق روغن مایع را با یك پیمانه آب گرم روی برنج آبكش شده در آبكش بریزید و بعد برنج را طبق معمول دم كنید ده دقیقه آخر كه برنج دم كشیده شربت را روی برنج بدهید.
موقع كشیدن برنج در ظرف دوسوم برنج را همراه با بقیه زعفران و یك قاشق كره یا روغن حیوانی با دو سوم مخلوط خلالها مخلوط كنید و برنج را در دیس بكشید و برنج همراه با مخلوط خلالها را با لایهلایه با برنج مخلوط كنید و روی آن را طبق سلیقه خود با یكسوم مخلوط خلالها و برنج زعفرانی تزیین كنید.مرغ را نیز میتوانید لایهلایه داخل مخلوط برنج و خلالها گذاشته و یا در دیس جداگانه بگذارید و با كمی مخلوط خلال تزیین كنید.
شیرین پلو به همراه جوجه کباب
راز و رمزها:
1ـ شیرینپلو را میتوانید با گوشت گوسفند ماهیچه و یا كوفته ریزه بپزید.
2ـ مرغ شیرین پلو را بعد از پختن میتوانید سرخ كنید.
3ـ مرغ را میتوانید بدون استخوان كنید و لابهلای برنج بریزید.
4ـ شیرین پلو را بدون هویج نیز میتوانید تهیه كرد البته هویج هم طعم خوبی به شیرینپلو میدهد و هم از نظر اقتصادی صرفه میباشد.
5ـ مایع شیرینپلو را میتوانید با برنج لابهلا دم كنید البته باید خلال پسته را حذف كنید چون رنگ سبز خلال از بین میرود و سبزی آن كم میشود و تهدیگ برنج احتمال سوختن دارد چون غذا شیرین است و مراقبت زیاد را طلب میكند.
6ـ میتوانید مایع شیرین پلو را تهیه كنید و در فریزر نگهدارید البته شربت را نیز باید در ظرفهای كوچك جداگانه در دار فریز كنید تا موقع مصرف با آب گوشت و مرغ مخلوط كنید و روی برنج بدهید.
7ـ در صورت داشتن مایع شیرین پلو در فریزر هر موقع كه لازم بدانید فوری میتوانید یك دیس شیرینپلو داشته باشید همراه با غذاهای دیگر
8ـ از خلالهای تازه استفاده كنید و مراقب باشید رنگ خلال پسته كاملاً سبز باشد.
9ـ خلال نارنج از خلال پرتقال خوشعطرتر میباشد.
10ـ مرغ شیرینپلو را میتوانید با مقداری زعفران و كمی آب و یك قاشق روغن مایع بپزید كه مرغ طعم زعفرانی داشته باشد پیاز هم برای پختن این نوع مرغ لازم نیست و زعفران بوی مرغ را میگیرد و خیلی هم خوش طعم میشود.
11ـ شیرینپلو از غذاهایی است كه اصولاً در جشنها و میهمانیها استفاده میشود در كنار غذاهای دیگر جون همهی افراد غذاهای شیرین را نمیپسندند ولی خیلیها عقیده دارند كه جشن پیوند(عروسی و نامزدی) بدون شیرینپلو شگون ندارد و حتماً باید در سرسفرهی این جشنها شیرین پلو باشد.
شاید این عقیده بر این پایه باشد كه غذایی شیرین است شگون دارد و هم خوش آب و رنگ و طعم خوش خلال نارنج و پرتقال بوی خوشی در فضا پراكنده میكند.
نقل از :هنر آشپزی