تفاوت کره و مارگارین در چیست؟


‌امروزه كره گیاهی یا مارگارین به دلیل اینكه دارای چربی‌های چند غیر اشباعی بوده و فاقد كلسترول است جایگزین مناسبی برای كره حیوانی شناخته شده است.

به گزارش لقمه، کارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه «‌امروزه كره گیاهی یا مارگارین به دلیل اینكه دارای چربی‌های چند غیر اشباعی بوده و فاقد كلسترول است جایگزین مناسبی برای كره حیوانی شناخته شده است» ،گفت:«در افرادی كه در معرض ابتلا به بیماریهای مزمن به ویژه قلبی و عروقی هستند مصرف كره گیاهی به مقدار بسیار کم توصیه می‌شود زیرا کره گیاهی حاوی اسیدهای چرب ترانس است.»وی گفت:«کره حیوانی محصولی لبنی است كه از شیر یا خامه تهیه می‌شود و از چربی و پروتئین شیر و آب تشكیل می‌گردد و در فرآوری آن از شیر تازه گاو، 82 درصد آن چربی، 16 درصد آب و 2 درصد املاح شیر استفاده می‌شود.هر چند كره بیشتر از شیر گاو به‌دست می‌آید ولی شیر سایر پستانداران مانند گوسفند و بز نیز قابلیت تولید كره را دارا هستند.»

وی در ادامه اظهار داشت:«کره حیوانی دارای میزان زیادی از ویتامینهای محلول در چربی مانندA وD است که در پخت و پز مانند محصولات نان، سس‌ها‌، سرخ كردن و صبحانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.كره در حقیقت یك امولسیون آب در چربی است كه در آن پروتئین‌های شیر نقش امولسیفایر را ایفا می‌نمایند. كره حیوانی در دمای یخچال جامد و در دمای اتاق ذوب و نرم می‌شود، این محصول دارای اسیدهای چرب اشباع و كلسترول بالایی است.»وی گفت:«امروزه كره گیاهی یا مارگارین به دلیل اینكه دارای چربی‌های چند غیر اشباعی بوده و فاقد كلسترول است جایگزین مناسبی برای كره حیوانی شناخته شده است.كره گیاهی از جامد كردن روغنهای مایع با روش خاص و افزودن عطر و طعم كره به‌دست می‌آید كه به زبان انگلیسی اصطلاحاً به آن مارگارین گویند. این محصول در حقیقت امولسیونی از آب یا شیر در مخلوطی از روغن‌ها و چربی‌های گیاهی بوده و در تهیه بسیاری از غذاها نقش دارد وفاقد كلسترول، ویتامینها و املاح موجود در كره حیوانی است.»وی افزود:«از نظر ارزش تغذیه ای مارگارین به دو عامل مقدار چربی و نوع چربی (اشباعیت – ترانس) بستگی دارد و باید گفت مارگارین اسیدهای چرب غیراشباع بیشتری در مقایسه با كره دارد و بیشتر مستعد ذوب شدن در دمای اتاق است.

كره گیاهی برای پخت و پز معمولی و در حرارت كم بسیار مناسب خواهد بود اما به دلیل پایین بودن مقاومت، استفاده در حرارت‌های بالا مانند سرخ کردن توصیه نمی‌شود.»وی گفت:«برای پی بردن به تفاوت كره و مارگارین باید توجه داشت كه هردو امولسیونی از 16 درصد آب و82 تا 85 درصد چربی هستند با این تفاوت كه چربی كره از نوع چربی حیوانی موجود در شیر و چربی مارگارین از روغن‌های نباتی جامد است، در نتیجه میزان اسیدهای چرب اشباع مارگارین از كره كمتر است ضمن اینكه امروزه انواع مختلفی از مارگارین با درصدهای مختلف چربی تهیه می‌شود و انواع مارگارین كم چرب (با حدود 20 درصد چربی) هم تولید می‌شود.



نقل از :آرمان

کد: 3587 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۰ فروردين بازدید: 4687 ساعت: 11:16 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت خرید تضمینی گندم در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
2 برندهای کره ای با جنجال به دنبال سودبری از بازار ایران هستند ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر
3 مصرف روزانه تخم مرغ چقدر باید باشد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۹ تير
4 رژیم های ممنوعه غذایی کدامند؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت
5 مانع تراشی کره ای ها در خرید دارو با بلوکه کردن پول نفت/از چشم ایرانی ها افتادید ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۳ فروردين
6 ۷۰۰ هزار دوز واکسن کرونای کوواکس به زودی به ایران می رسد ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۶ فروردين
7 یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی ۱۳۹۹ جمعه ۴ مهر
8 سه استراتژی ممکن برای برخورد با همه‌گیری کرونا در ایران ۱۳۹۹ جمعه ۱۵ فروردين
9 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
10 کنترل آب شرب مناطق زلزله زده/ فیلترینگ مخازن و تانکرها ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان
11 پاستا فتوچینی با میگو و اسفناج ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مشاجره والدین جلوی فرزندان به مصرف الکل و مواد در نوجوانان منجر می‌شود یک روانشناس با تشریح تأثیر مشاجره والدین جلوی فرزن...

  پوست هندوانه برای 3 ماسک معجزه گر این بار وقتی این میوه را می خورید ، بخشی را نیز بر...

  هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید؛ عامل بیماری در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دوری از این بیماری‌ها با مصرف ماست کم چرب پژوهش‌ها بیانگر این است که اضافه کردن ماست کم چرب به غذای روزانه، ریسک بالا بردن فشار خون را کاهش می‌دهد.
شیوه های نادرست کاهش وزن و پیامدهای ناشی از آنها در طی سالیان اخیر، چاقی به یکی از مشکلات مهم عرصه سلامت و بهداشت تبدیل شده است. تغییرات شیوه زندگی مهمترین عامل بروز این معضل محسوب می شود.
۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
باید و نبایدهای لاغری که شاید از آنها بی‌خبر باشید اگر به دنبال راه‌حل‌هایی برای لاغری می‌گردید، خوب است بدانید کارهایی هست که باید آنها را انجام دهید و کارهایی هم هست که اگرچه فکر میکنید برای رسیدن به این هدف موثرند اما اشتباه هستند و نباید آنها را انجام دهید.