پاسخی به سوال قدیمی ارتباط بین غذا و سلامت روان


رابطه بین غذا و سلامتی روان انسان دارای پیشینه تاریخی طولانی است. دانشمندان دانشگاه کمبریج معتقدند نوع غذا بر عواطف و مزاج انسان تاثیرگذار است.

به گزارش لقمه، بر اساس گزارش گاردین، اکسفورد دون روبرت برتون (Oxford don Robert Burton) در قرن 17 در کتاب خود به نام «آناتومی مالیخولیا» برای پرهیز از افسردگی و همچنین برای به دست آوردن سلامتی روان به خوانندگان خود توصیه کرد از مصرف گوشت گاو، گوشت گوزن و آهو، گوشت خرگوش، کلم و ماهی تازه از آب گرفته شده پرهیز کنند.

وی معتقد بود نوع رژیم غذایی بر شادی و سلامتی روحی انسان تاثیر می‌گذارد.

دانشمندان دانشگاه کمبریج هم معتقدند نوع غذا بر عواطف و مزاج انسان تاثیرگذار است.

آن‌ها همچنین بر این باورند افرادی که برای درست کردن وعده صبحانه خود وقت و انرژی کافی صرف می‌کنند نسبت به کسانی که صبحانه در وعده غذایی آن‌ها جای ندارد دارای دیدگاه مثبت‌تری نسبت به آن روز هستند.

متخصصان کالج لندن هم در تحقیق خود بر روی بخشی از مغز به نام هیپوکامپوس (hippocampaus) که در آن نورون‌های جدید به طور مداوم در طول حیات فرد تشکیل می‌شوند، دریافتند سطح نوروجنسیس یا همان فرایند تشکیل نورون‌ها با حالت‌های عاطفی و شناختی ارتباط تنگاتنگ دارد. به گفته آنان اگر نورون‌ها تحریک به رشد شوند، حافظه تقویت شده و امکان ابتلا به افسردگی هم کاهش می‌یابد.

نوع رژیم غذایی بر رشد نورون‌ها در «هیپوکامپوس» تاثیر می‌گذارد. کاهش مصرف کالری به میزان 30 درصد رشد نورون‌ها را افزایش می‌دهد. اسیدهای چرب امگا 3 هم در کاهش افسردگی نقش موثری ایفا می‌کنند. همچنین مصرف شکلات در هنگام عصبانیت می‌تواند تاثیر آرامش‌بخشی داشته باشد.

محققان سوئدی بر این باورند نه فقط نوع غذا بلکه حالت خوردن آن هم بسیار اهمیت دارد. آن‌ها معتقدند وعده‌های غذایی این امکان را می‌دهند که دغدغه‌ها و استرس‌های روزانه را برای دقایقی رها کنیم. این متخصان توصیه می‌کنند افراد هر روز حداقل نیم ساعت از وقت خود را به غذا خوردن اختصاص دهند و از خوردن غذا پشت میز کار خودداری کنند. این امر بر سلامتی روحی و شادابی آن‌ها تاثیر قابل توجهی می‌گذارد.


نقل از :برنا

کد: 360 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ دوشنبه ۲۸ شهريور بازدید: 7936 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
2 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
8 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای عضله آور برای مردان بسیاری از افراد با وجود ورزش های مستمری که انجام م...

  ایام امتحان قهوه نخورید، اضطراب می‌آورد یک روانشناس اظهار داشت: استرس دانشجویان به هنگام گ...

  سبزیجاتی برای فصل سرما فصل سرما نزدیک است و شما باید به فکر تأمین ویتامین...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت