امکان ورود پاستیل‌های حاوی غضروف خوک به صورت قاچاق وجود دارد


امکان استفاده از غضروف و ژلاتین خوک برای تولید پاستیل‌های خوراکی وجود دارد و هر محصول غذایی، دارویی و آرایشی باید از طریق سازمان غذا و دارو وارد شود تا در کمیته کارشناسی بررسی شود در صورتی که مشکلی نباشد مجوز واردات بگیرد.

به گزارش لقمه، مجید حاجی فرجی،رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد وجود غضروف خوک در پاستیل‌هایی وارداتی اظهار داشت: امکان استفاده از غضروف و ژلاتین خوک برای تولید پاستیل‌های خوراکی وجود دارد و هر محصول غذایی، دارویی و آرایشی باید از طریق سازمان غذا و دارو وارد شود تا در کمیته کارشناسی بررسی شود در صورتی که مشکلی نباشد مجوز واردات بگیرد.

وی حلال بودن کالای خوراکی را یکی از مواردی دانست که سازمان غذا و دارو در کمیته کارشناسی بر آن تأکید دارد و افزود: آزمایش‌های لازم در این زمینه انجام می‌شود و تمام مواد غذایی باید برچسب «حلال» داشته باشند، در غیر این صورت مجوز واردات نمی‌گیرند.

وی در پاسخ به اینکه برخی شکلات‌ها یا پاستیل‌‌ها یا سایر مواد خوراکی در بازار هیچگونه برچسب سازمان غذا و دارو یا برچسب حلال شرکت تولید کننده را ندارند گفت: این گونه مواد خوراکی از طریق قاچاق وارد کشور می‌شوند و مردم نباید این گونه مواد غذایی را بخرند.

وی گفت: البته محتویات هر ماده غذایی روی آن نوشته شده ولی مشکل ما این است که مردم به برچسب‌ها و نوشته‌های روی بسته چندان توجه نمی‌کنند یا نوشته روی بسته‌ها آن قدر ریز است که قابل خواندن نیست.

عضو کمیته فنی سازمان غذا و دارو به مردم توصیه کرد تا مردم، مواد خوراکی وارداتی که برچسب «حلال» یا برچسب سازمان غذا و دارو را ندارند بنا بر شک بگذارند و نخرند.

این متخصص تغذیه در مورد اینکه گفته می‌شود پاستیل به دلیل وجود کلسیم به کودکان داده می‌شود گفت: اینکه برای ویتامین ث یا کلسیم به کودکان خود پاستیل یا ژله بخورانیم را توصیه نمی‌کنیم و می‌توان این ماده را از راه‌های دیگر تأمین کرد.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای گفت: برخی خانواده‌ها هم به دلیل تنوع غذایی و علاقه اقدام به تهیه مواد خوراکی مصنوعی مانند پاستیل می‌کنند که اکثراً پرکالری هستند و تبعات خاص خود را دارند.

حاجی فرجی از طراحی مواد غذایی متنوع به عنوان جایگزین این گونه خوراکی‌ها در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای خبر داد و گفت: سعی می‌کنیم مواد غذایی را با خواص بهتر جایگزین کنیم و در حال طراحی گروه غذایی متنوع با خواص مفید هستیم.





کد: 3683 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 4617 ساعت: 2:50 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پاستیل‌ فله‌ای مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست ۱۴۰۳ جمعه ۵ مرداد
2 آیا خوردن پاستیل به بازسازی غضروف کمک می کند؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
3 خطر پاستیل برای دندان کودکان ۱۳۹۴ جمعه ۲۷ آذر
4 استخوان و پوست گاو و پاستیل های خوشمزه ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۴ مرداد
5 آیا پاستیل‌خورها قدبلند‌ترند؟ ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر
6 آیا لواشک‌ها و آلوچه‌های ترش از میوه تهیه می‌شوند؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۱ مرداد
7 پاستیل استخوان‌ساز است ؟ ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت
8 مصرف پاستیل باعث بیش فعالی کودکان می‌شود ۱۳۹۱ جمعه ۱۸ اسفند
9 مصرف پاستیل و شکلاتی را که تبلیغ نمی‌کنیم از پفک بیشتر است ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۳ بهمن
10 خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد ۱۳۹۱ شنبه ۲۲ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف ن...

  بهترین خوراكی ها برای تسكین میگرن میگرن را باید جز بیماری هایی دانست كه واقعا فرد را...

  دختران نوجوان از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اجتناب کنند عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن گرامیداشت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پوستى بدون چروک با ده ماده غذایى بسیارى از مردم ویتامین A را پیام آور بینایی بهتر مى دانند. توجه کنید که سلامت پوست ما نیز مستقیماً به میزان ویتامین A غذاى ما مرتبط است.
خطرات سس‌ و فست‌فودها برای مبتلایان به آسم آسم بیماری التهابی و انسدادی راه‌های هوایی است که با سرفه‌های مکرر، خس‌خس سینه، تنگی نفس، محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با دود سیگار، مواد نگهدارنده و رنگی موجود در سس‌ها، فست‌فودها،‌ ژله و بستنی ایجاد می‌شود.
به علت عدم تحمل لاکتوز، مصرف مواد لبنی را کنار نگذارید! کارشناسان می گویند که اگر شما تحمل مصرف لاکتوز را ندارید، نیاز نیست به طور کامل نوشیدن شیر را متوقف کنید.
آبلیموهای بی‌نام و نشان و قیمت‌های بی‌سر و سامان علی‌رغم تاکید سازمان غذا و دارو و انجمن صنفی صنعت آبلیمو مبنی بر پاک‌سازی بازار از آبلیموهای غیر استاندارد و تعیین قیمت مصوب، هنوز آبلیمو‌های بی‌نام و نشان زیادی در بازار به چشم می‌خورند.