به گزارش لقمه، مجید حاجی فرجی،رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد وجود غضروف خوک در پاستیلهایی وارداتی اظهار داشت: امکان استفاده از غضروف و ژلاتین خوک برای تولید پاستیلهای خوراکی وجود دارد و هر محصول غذایی، دارویی و آرایشی باید از طریق سازمان غذا و دارو وارد شود تا در کمیته کارشناسی بررسی شود در صورتی که مشکلی نباشد مجوز واردات بگیرد. وی حلال بودن کالای خوراکی را یکی از مواردی دانست که سازمان غذا و دارو در کمیته کارشناسی بر آن تأکید دارد و افزود: آزمایشهای لازم در این زمینه انجام میشود و تمام مواد غذایی باید برچسب «حلال» داشته باشند، در غیر این صورت مجوز واردات نمیگیرند. وی در پاسخ به اینکه برخی شکلاتها یا پاستیلها یا سایر مواد خوراکی در بازار هیچگونه برچسب سازمان غذا و دارو یا برچسب حلال شرکت تولید کننده را ندارند گفت: این گونه مواد خوراکی از طریق قاچاق وارد کشور میشوند و مردم نباید این گونه مواد غذایی را بخرند. وی گفت: البته محتویات هر ماده غذایی روی آن نوشته شده ولی مشکل ما این است که مردم به برچسبها و نوشتههای روی بسته چندان توجه نمیکنند یا نوشته روی بستهها آن قدر ریز است که قابل خواندن نیست. عضو کمیته فنی سازمان غذا و دارو به مردم توصیه کرد تا مردم، مواد خوراکی وارداتی که برچسب «حلال» یا برچسب سازمان غذا و دارو را ندارند بنا بر شک بگذارند و نخرند. این متخصص تغذیه در مورد اینکه گفته میشود پاستیل به دلیل وجود کلسیم به کودکان داده میشود گفت: اینکه برای ویتامین ث یا کلسیم به کودکان خود پاستیل یا ژله بخورانیم را توصیه نمیکنیم و میتوان این ماده را از راههای دیگر تأمین کرد. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای گفت: برخی خانوادهها هم به دلیل تنوع غذایی و علاقه اقدام به تهیه مواد خوراکی مصنوعی مانند پاستیل میکنند که اکثراً پرکالری هستند و تبعات خاص خود را دارند. حاجی فرجی از طراحی مواد غذایی متنوع به عنوان جایگزین این گونه خوراکیها در انستیتو تحقیقات تغذیهای خبر داد و گفت: سعی میکنیم مواد غذایی را با خواص بهتر جایگزین کنیم و در حال طراحی گروه غذایی متنوع با خواص مفید هستیم.