به گزارش لقمه، عباس قبادی از ابلاغ بخشنامههای جدیدی برای بهبود کیفیت گندم خبرداد و گفت: دستورالعمل كیفی خرید گندم در سال جاری، به تازگی به شركتهای غله مناطق كشور ابلاغ شده است. به این معنا که این بخشنامه ها با هدف ارتقاء كیفیت و ویژگی های ظاهری گندم مورد خریداری و جهت دهی به عرضه گندم پاك تر، بخشنامههای مرتبط به منظور حفظ هماهنگی در زمینه ی خرید گندم داخلی ابلاغ شده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: همچنین در راستای اتخاذ رویه یكسان در آزمایشگاههای كنترل كیفی شركتهای غله و متصدیان امر خرید، دستورالعمل گندم قابل خریداری، ویژگی ها و روش های اندازه گیری و حدود مجاز توسط كارگروه تخصصی گروه خرید و نگهداری غلات جهت خرید گندم با كیفیت به مناطق 31گانه سراسر كشور تهیه و ارسال شده است. وی تصریح کرد: کیفیت گندم های ذخیره سازی شده و آردهای تولیدی از متغیرهای موثر بر كیفیت وسلامت نان تولیدی است كه به منظور بهبود كیفیت نان های تولیدی، مركز پژوهش های غلات شركت بازرگانی دولتی با پایش مستمر گندم داخلی و خارجی به خرید و ذخیره سازی گندم و تولید آردهای استاندارد اقدام می كند. قبادی گفت: در سال گذشته برنامه كنترل كیفیت گندم های وارداتی، مطابق استاندارد ملی گندم با بیش از 150 نمونه از مجموع 5 میلیون و 180 هزارتن گندم وارد شده به كشور از مبادی بنادر شمال و جنوب، انجام شد ه كه آزمون های كنترل كیفیت، موجودی مطلوب پروتئین و گلوتن دراین گندم ها را در حد مطلوب نشان داد. وی همچنین در خصوص كیفیت گندمهای داخلی خریداری شده افزود: كنترل كیفیت گندمهای داخلی نیز بر روی 228 نمونه از مجموع 2 میلیون و 42 هزارتن گندم خریداری شده ، براساس همین استاندارد مورد آزمون قرار گرفت كه نتایج حاصله ازكیفیت پروتئین و گلوتن مطلوب دراین گندم ها حكایت داشت. قبادی همچنین در خصوص كیفیت آردهای تولیدی كشور تصریح كرد: با توجه به اهمیت بهداشت آرد به عنوان ماده اولیه نان، پایش 779 نمونه آرد های تولیدی در سال گذشته مطابق استانداردهای ملی ایران حدود 97 درصدنمونه با استاندار منطبق بوده است.