افزایش 15 درصدی صادرات زعفران در سال جاری


دبیر شورای ملی زعفران گفت: سال گذشته 126 تن زعفران به ارزش بیش از 384 میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شد که امسال میزان صادرات این محصول تا 15 درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش لقمه، فرشید منوچهری اظهار کرد: در 12 ماهه سال گذشته 126 تن و 121 کیلوگرم زعفران به ارزش 384 میلیون و 312 هزار و 53 دلار به کشورهای مختلف صادر شد که پیش‌بینی می‌شود امسال حجم صادرات رسمی این محصول به حدود 140 تن برسد.

وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی انتظار می‌رود امسال حدود 240 تا 250 تن زعفران تولید شود اما در صورتیکه وضعیت کنونی تا پایان سال ادامه یابد و شرایط خاص جوی در فصل تولید و برداشت به وجود نیاید، پتانسیل تولید زعفران تا 280 تن نیز وجود دارد.

دبیر شورای ملی زعفران گفت: امسال بارندگی‌های مناسب و شرایط جوی مطلوبی در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی وجود داشته که باعث افزایش کمی و کیفی تولید زعفران در این استان‌ها خواهد شد.

منوچهری خاطر نشان کرد: سال گذشته تغییرات آب و هوایی سبب شد میزان گل‌دهی زعفران تا 25 درصد کاهش یابد که امیدواریم امسال چنین شرایطی به وقوع نپیوندد.

وی ادامه داد: سطح زیرکشت زعفران در کشور افزایش یافته و از 72 هزار هکتار سال گذشته به حدود 80 هزار هکتار رسیده است اما این افزایش 10 درصدی سطح زیرکشت نگرانی‌هایی را به دنبال دارد چراکه پراکندگی آن در استان‌های مختلف بسیار است و از سهم دیگر محصولات کشاورزی می‌کاهد.

دبیر شورای ملی زعفران با بیان این‌که متوسط عملکرد زعفران حدود 3.5 تن در هکتار است، گفت: افزایش راندمان تولید در واحد سطح برای محصولات کشاورزی به ویژه زعفران که ارزش افزوده بالایی دارد، می‌تواند قیمت تمام‌شده آن را کاهش و قدرت رقابت‌پذیری این محصول در بازار‌های جهانی را افزایش دهد.


نقل از :ایسنا

کد: 3841 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت بازدید: 1869 ساعت: 3:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
2 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
3 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
4 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
5 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
6 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
7 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير
8 کاهش صادرات زعفران از آغاز سال ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
9 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان
10 استفاده از از ظرفیت بورس کالای کشور می توان برای کشف قیمت زعفران ۱۴۰۰ يکشنبه ۹ آبان
11 فروش موفق زعفران خرید حمایتی سال ۱۳۹۹ در بورس کالای ایران ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ پایگاه خبری لقمه: کارشناسان تغذیه بر این باورند ک...

  ویتامین ضروری برای سالمندان را بشناسید منابع گیاهی فاقد این ویتامین می باشند.

  ارتباط استرس با مشکلات گوارشی پایگاه خبری لقمه: استرس می‌تواند باعث ایجاد طیفی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سر و دست شکستن برای لاغری مرحله‌ای که در اثر آن انرژی ذخیره‌ای در بدن انسان که معمولاً به شکل بافت چربی است بسیار زیاد می‌شود را چاقی می‌گویند. کم‌تحرکی سالانه جان دو میلیون فرد چاق را در جهان می‌گیرد این در حالی است که، پژوهش‌ها نشان می‌دهد 58 درصد مردم جهان از کم‌تحرکی رنج می‌برند که این امر، عامل مشترک نخست در بیماری‌های دوران معاصر به شمار می‌رود.
تخم‌مرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟ اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.
12رازی که فست فودی‌ها به شما نمی گویند فست‌فودها، خیلی سریع‌تر از آن‌چیزی که تصور می‌کردیم، به زندگی ما وارد شده‌اند و چه بخواهیم و چه نخواهیم، در زندگی روزمره‌مان نقش مهمی دارد. رازهای فست‌فودها را بخوانید تا با این پدیده مدرن امروزی، رفتاری متفاوت داشته باشید...
چه کسانی مربا بخورند و چه کسانی نخورند؟ مربا یکی از دسرها و مواد غذایی خوشمزه است که با میوه ها تهیه می شود.