چه کنیم تا با مصرف سبزی ها دچار نفخ نشویم؟


یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: « ممکن است افرادی که عادت به مصرف سبزی ندارند ابتدا با مصرف سبزی ها احساس نفخ و قار وقور شکم داشته باشند اما یادمان باشد باکتری های موجود در روده ما وابسته به نوع رژیم غذایی ما است.»

به گزارش لقمه، دکتر تیرنگ نیستانی درباره اینکه چطور باید سبزی ها را وارد برنامه غذایی کنیم گفت:«عادت غذایی یک فرایند مقطعی و کند است و یادمان باشد ذائقه آموزش پذیر است یعنی غذاهایی که ممکن است در کشور ما پرطرفدار به شمار آید چه بسا در کشورهای دیگر مصرف این غذاها سخت باشد لذا باید افراد کم کم مصرف سبزی ها را وارد برنامه غذایی کنند تا به آن عادت کنند.»

وی ادامه داد:« ممکن است افرادی که عادت به مصرف سبزی ندارند ابتدا با مصرف سبزی ها احساس نفخ و قار وقور شکم داشته باشند اما یادمان باشد باکتری های موجود در روده ما وابسته به نوع رژیم غذایی ما است.»

دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور افزود:«افرادی که در رژیم غذایی آنها مصرف سبزی ها بیشتر است انواع باکتری های روده ای آنها با کسانی که در رژیم غذایی آنها مصرف پروتئین های حیوانی بیشتر است متفاوت است و اتفاقا این مسئله را به ابتلا به بسیاری از بیماری های بدخیم از جمله سرطان های روده ای ربط داده اند.»

وی تاکید کرد:« افرادی که با مصرف سبزی ها دچار نفخ می شوند برای اینکه جمعیت میکروبی روده ای آنها عوض شود و از نوعی باشد که قادر به جذب فیبر سبزی ها بوده و کمتر دچار نفخ شوند باید کم کم سبزی ها را وارد برنامه غذایی خود کنند. این دسته از افراد می توانند از نصف واحد سبزی در وعده های اصلی و حتی در وعده صبحانه به شکل نان و پنیر همراه با گوجه فرنگی و خیار استفاده کنند و سپس مصرف سبزی ها را به یک سهم در هر وعده افزایش دهند که مطمئنا با عادت دادن ذائقه خود به مصرف سبزی، از آن لذت خواهند برد.»

این متخصص تغذیه درباره مصرف سبزی ها در افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند گفت:« در برخی از افرادی که دچار مشکلات گوارشی به خصوص التهابات روده ای و کولیت اولسروز هستند، مصرف غذاهای پرفیبر بخصوص اگر به شکل خام باشد مشکلات آنها را تشدید می کند.»

وی افزود:« برای این دسته از افراد مصرف غذای بدون فیبر توصیه نمی کنیم به دلیل اینکه ممکن است فرد دچار یبوست شود در واقع باید فیبر به حالتی درآید که قابلیت تحمل آن برای بیمار راحت تر شود لذا ممکن است توصیه به مصرف سبزی های پخته به این افراد شود که به تجربه خود آنها متوجه می شوند با سبزی پخته راحت تر هستند و کمتر دچار مشکل می شوند اما مقدار مصرف سبزی های پخته را متخصص تغذیه برای آن افراد مشخص می کند.»



نقل از :سلامت نیوز

کد: 3847 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت بازدید: 4248 ساعت: 4:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
4 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
6 اعلام قیمت جدید انواع میوه و سبزیجات در بازار ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
7 شماره ای برای گزارش گران فروشی میوه ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۵ اسفند
8 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
9 فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
10 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
11 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  علل شایع کم اشتهایی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف ش...

  عادت‌های سلامتی که علم آنها را تایید نکرده است همیشه حق با مادرانمان نیست. مادران همیشه می گویند ...

  غذاهای ممنوع برای خانم های باردار لقمه: سال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ترک سیگار با این مواد غذایی کشیدن سیگار عادت خطرناکی است که بعضی افراد یا برای تفریح یا برای‌رهایی از اضطراب و خشم به آن رو می آورند.
نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.
تغذیه مناسب مقابله با آنفولانزا پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئین‌های کافی و ویتامین‌ها و به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها از قبیل پیش‌ساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلول‌ها نقش اساسی دارند.
آشنایی با پرتقال و خواص دارویی آن پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید، پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز است .