اشتباهات شایع در آشپزی


آشپزی اگرچه برای برخی از مردم یک هنر والا و البته تمام عیار تلقی می شود اما برای عموم آدم ها صرفا عادتی است روزانه که برای رفع گرسنگی جدی گرفته می شود.

به گزارش لقمه، هر چند اکثر آشپزهای بزرگ دنیا معتقدند باید به آشپزی عشق ورزید و با عشق آشپزی کرد اما در قاموس زندگی روزمره مردم کمتر توجه اینچنینی به مقوله آشپزی می شود.

شاید دقیقا به همین دلیل است که برای آشپزهای بزرگ دنیا فوت و فنهای طبخ غذا آنقدر مورد توجه قرار می گیرد که دست پخت آنها را از دیگران کاملا متمایز می کند.

باید باور کنید که بعضی ریزه کاری ها در آشپزی می تواند شما را هم به آشپزی متبحر تبدیل کند. آن وقت است که می بینید دست پختتان خوب شده و در نتیجه به آشپزی عشق می ورزید و دیگر به آن به چشم یک برنامه روتین زندگی نگاه نمی کنید. همه اینها مقدمه ای بود برای گوشزد کردن برخی اشتباهات رایج در آشپزی که معمولا بین قریب به اتفاق مردم مشترک است. بهتر است این مطلب را با دقت مطالعه کنید و از تکرار این اشتباهات بپرهیزید. این عادتها را ترک کنید. ترک عادت همیشه هم موجب مرض نیست!

1 - داغ کردن بیش از حد روغن!
بیشتر دستورهای غذایی با داغ کردن روغن داخل تابه شروع می شود. وقتی تابه را روی اجاق می گذارید معمولا زمان کوتاهی طول می کشد تا تابه شما داغ شود. سپس ما روغن را داخل تابه می ریزیم و بعد خودمان را سرگرم کار دیگری می کنیم تا روغن داخل تابه داغ شود. قبل از اینکه متوجه شوید چه خبر است ناگهان به خودتان می آیید و انبوهی از دود را می بینید که اطراف تابه را فرا گرفته است. این اتفاق برای خیلی ها یک معنا می دهد، آن هم اینکه تابه داغ شده و آماده آشپزی است! اگر این شگرد شما برای شروع آشپزی است باید بدانید که سخت در اشتباه هستید. بهتر است بدانید که داغ شدن بیش از حد روغن تا جایی که دود از آن بلند شود نه تنها مزه روغن را بد می کند بلکه بسیار هم مضر خواهد بود و در واقع روغن را خراب می کند طوری که دیگر قابل استفاده برای طبخ غذا نخواهد بود. این اتفاق نه تنها آنتی اکسیدان های موجود در روغن را از بین می برد بلکه از آن ترکیب مضری برای سلامت می سازد. با این اوصاف بهتر است به محض اینکه کوچکترین صدای جلز و ولزی از روغن شنیدید آشپزی را آغاز کنید. قرار نیست روغن شما بیش از حد داغ شود فقط کافی است آن را کمی داغ کنید و بعد کارتان را شروع کنید.

2 - غذا را بیش از حد هم نزنید!
این طبیعی است که شما برای جلوگیری از سوختن غذا آن را مرتب هم بزنید اما در عین حال باید بدانید هم زدن بیش از حد غذا اتفاق بدی است که در آشپزی شما می افتد. در واقع هم زدن بیش از حد غذا مانع از رنگ گرفتن آن می شود چون شما پیش تر انواع ادویه های خوش طعم و خوش رنگ را به غذا اضافه کرده اید و باید به این ادویه ها فرصت بدهید تا در زمانی که مواد غذایی داغ هستند به خورد آنها برود و رنگ و لعابی را که انتظار دارید به غذا بدهد اما اگر مرتب غذا را هم بزنید مواد غذایی مختلف را از هم جدا کرده اید و مانع از ترکیب درست و حسابی آنها با یکدیگر شده اید و نتیجه اش هم این است که غذای شما لعاب نمی اندازد و شل می شود بنابراین برای هم زدن غذا اصرار بیش از حد نداشته باشید مگر اینکه در دستور غذایی خاص به شما تاکید شده باشد که هم زدن باید دائم صورت بگیرد.

3 - وقتی به گوشت اجازه استراحت نمی دهید!
شما گرسنه هستید و فقط می خواهید به جان استیکی بیفتید که همین چند لحظه پیش آن را گریل یا سرخ کرده اید. صبر کنید! اجازه بدهید گوشت قبل از اینکه تکه تکه شود، استراحت کند. در فاصله ای که گوشت را برای استراحت رها می کنید، سسی را که برای استیک آماده کرده اید روی آن بریزید حتی اگر قبلا این کار را کرده اید مقداری از سس را نگه دارید و در زمان استراحت گوشت دوباره روی آن بریزید تا حسابی به خورد گوشت شما چه در قالب گوشت مرغ، چه ماهی و چه انواع دیگر گوشت ها برود. اگر بلافاصله بعد از طبخ، گوشت را تکه تکه کنید، سسی که برای مزه دار کردن آن پیش تر رویش ریخته بودید به اطراف پخش می شود و در نهایت گوشت شما مزه سس را نخواهد گرفت. اگر اجازه بدهید گوشت شما فقط 5 دقیقه استراحت کند، دیگر مشکلات اینچنینی به وجود نخواهد آمد.

4 - گوشت را قبل از پختن می شویید؟!
بهتر است گوشت را همان موقع که می خرید و خرد کرده و تقسیم بندی می کنید، بشویید و صد البته بعد از شست وشو با دستمال های تمیز آنها را پاک کنید. شست وشوی چند باره گوشت در سینک ظرفشویی هر چند گوشت را تمیز می کند اما ممکن است باعث نشستن باکتری های موجود در سینک روی گوشت شود، بنابراین شست و شوی چندباره خیلی فایده ای نخواهد داشت. در عوض می توانید از دستمال هایی که مطمئن هستید تمیز هستند برای پاک کردن آرام و بی دردسر گوشت استفاده کنید. البته فراموش نشود بعد از اینکه گوشت را خریداری کردید و به خانه آوردید حتما باید یک بار آن را شست و شو دهید که بهتر است گوشت ها را داخل آبکش ریخته و بدون اینکه تماسی با سینک ظرفشویی شما داشته باشند، آنها را بشویید.

5 - مخلوط کردن مایعات داغ!
شما مجبور هستید 3، 2 مایع داغ را با یکدیگر مخلوط کنید بدون اینکه بدانید ممکن است این اتفاق بر اثر بی احتیاطی باعث یک انفجار در آشپزخانه شما شود! البته ما درباره مواقعی می گوییم که شما قصد دارید با استفاده از مخلوط کن این ترکیب را انجام بدهید. اغلب مخلوط کن ها در قسمت بالایی خود یک درپوش متحرک کوچک دارند. اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که بر اثر ترکیب مواد داغ داخل مخلوط کن یک انفجار هر چند کوچک را تجربه کرده اید باید بدانید که کوتاهی از خودتان بوده چون فراموش کرده اید درپوش را قبل از ترکیب مواد بردارید. در واقع بخار ناشی از ترکیب مایعات داغ فشار عجیبی را ایجاد می کند که اگر این درپوش برداشته نشده باشد این فشار به درپوش وارد می شود و باعث پرتاب شدن آن با ضرب و در نتیجه پاشیده شدن مواد به خارج از مخلوط کن خواهد شد. برای جلوگیری از چنین اتفاقی درپوش را قبل از اینکه مایعات داغ را با یکدیگر مخلوط کنید بردارید و به جای آن یک دستمال بگذارید که بر اثر تا خوردن چند لایه شده باشد. به این ترتیب هم مانع ایجاد فشار شده اید و هم از پاشیده شدن احتمالی مایع به اطراف جلوگیری کرده اید. فراموش نکنید که دستمال را باید خیلی ساده جای درپوش بگذارید نه اینکه آن را به زور آنجا قرار دهید تا دوباره مانع خروج آرام بخار از آن نقطه شوید.

6 - تابه را بیش از حد پر نکنید!
گاهی اوقات آشپزی نیاز به صبر دارد. شاید فکر کنید اگر تابه یا قابلمه مورد نظر خود را پر از مواد لازم کنید سرعت کار شما بالاتر برود اما این کار برخلاف تصور شما باعث کندی در پخت مواد غذایی می شود، در نهایت هم غذایی رنگ پریده و البته آبکی را تحویلتان می دهد. اگر می خواهید مواد لازم را تفت بدهید باید بدانید در صورتی که تابه را بیش از حد پر کنید مواد غذایی داخل آن به جای اینکه برشته شوند بیشتر حالت بخارپز پیدا می کنند و به نوعی نیمی پخته و نیمی خام خواهد بود در صورتی که شما به دنبال برشته کردن و چه بسا سرخ کردن آنها بوده اید. این اتفاق درباره طبخ انواع گوشت هم مصداق پیدا می کند. جا دادن بیش از حد مقدار زیادی گوشت در تابه ای که ظرفیت آن کمتر از مقدار گوشت هایی است که شما به زور داخل آن ریخته اید سبب می شود میزان حرارت تابه به سرعت پایین بیاید. این اتفاق باعث می شود تکه های گوشت به هم بچسبند و مشکل جدیدی برای شما به وجود بیاید! بهترین راه برای شما ابتدا دسته دسته کردن گوشت ها و بعد تفت دادن هر دسته جدا از دیگری است. طبیعی است که شما در این صورت زمان بیشتری را صرف خواهید کرد اما در عوض نتیجه آشپزیتان بیشتر از آنچه که فکرش را می کنید بهتر خواهد بود.

7 - ظروف نچسب روی حرارت زیاد!
وقتی برای پخت و پز از ظروف نچسب استفاده می کنید بهتر است شعله ای که ظرف مورد نظر را روی آن گذاشته اید کم کنید چون حرارت بیش از حد باعث می شود پوشش خاص این ظروف کربن را به شکل بخار آزاد کند و این دقیقا همان گاز مضر برای کبد است. اگر از ظروف نچسب استفاده می کنید حتما به بروشور کارخانه تولید کننده آن ظروف مراجعه کنید تا مطمئن شوید چه درجه حرارتی برای آن ظرف خاص ذکر شده است.

8 - قاشق های فلزی و ظروف نچسب!
استفاده از قاشق های فلزی برای ظروف نچسب اصلا ایده خوبی نیست. اگر برای آشپزی ظروف نچسب را ترجیح می دهید بهتر است بدانید تماس قاشق های فلزی با سطح این ظروف داخل آنها را خش می اندازد که نه تنها ظاهر این ظروف زشت خواهد شد بلکه این اتفاق باعث می شود کربن از پوشش نچسب ظروف آزاد شود و شما بدون اینکه بدانید و البته بخواهید قاشق قاشق کربن را همراه غذا قورت بدهید! با این وصف باید برای ظروف نچسب حتما از قاشق های چوبی استفاده کنید. لطفا این موضوع را جدی بگیرید!

9 - پیرکس را روی حرارت نگذارید!
پیرکسها بهترین گزینه برای طبخ یک لازانیای خوشمزه داخل فر هستند اما اگر قرار باشد روی گاز بروند اوضاع کاملا فرق خواهد کرد. در واقع پیرکس نباید حتی برای دقایقی هر چند کوتاه روی حرارت مستقیم قرار بگیرد بلکه پیرکس مختص حرارت های غیر مستقیم از جمله حرارت های داخل فر است آن هم با درجه های مشخص. اگر پیرکس را روی حرارت مستقیم گاز قرار بدهید، اصلا بعید نیست که ترک بخورد و البته بشکند با این وصف از پیرکس هرگز برای حرارت های مستقیم استفاده نکنید.

10 - زیادی میکس نکنید!
وقتی می خواهید ماده غذایی را خرد کنید و سپس این خرده ها را با هم ترکیب کنید می خواهید همه چیز به بهترین شکل ممکن با هم مخلوط شود و به همین منظور سراغ میکسر یا همان مخلوط کن می روید. اما فراموش نکنید که میکس کردن بیش از حد هم خیلی خوب نیست. در واقع پروسه مکانیکی میکس شدن باعث شکل گیری گلوتن می شود و این موضوع نتیجه ای جز خشک و سفت شدن و البته چسبندگی ترکیب غذایی شما نخواهد داشت بنابراین اگر برای ترکیب مواد از میکسر استفاده می کنید قبل از اینکه زیادی با هم مخلوط شوند دستگاه را خاموش کنید و بگذارید همه چیز روند آرام خودش را طی کند.


نقل از :برترین ها

کد: 3940 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲ خرداد بازدید: 2735 ساعت: 11:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
2 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
8 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب کرفس از فشارخون بالا پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  خوراندن غذای سفره به کودک زیر یک سال، زمینه ساز بروز آلرژی است اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کود...

  لیمو ترش مفیدترین دارو برای درمان گلو درد است لیمو ترش از جمله مواد بسیار مفید برای برطرف کردن ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت