وقتی قیمت تخم مرغ را مرغ تعیین می کند!


قیمت تخم مرغ این روزها نقل محافل و خانواده هاست و برخی فروشگاهها تخم مرغ را تا کیلویی چهار هزار و چهار هزار و 500 تومان هم به مردم می فروشند به همین دلیل اغلب آنهایی که قبلا کیلویی تخم مرغ می خریدند اکنون با چند دانه تخم مرغ یا دست خالی به خانه بازمی گردند.

به گزارش لقمه به نقل از مهر، افزایش قیمت تخم مرغ در حالی است که قیمت گوشت مرغ نصف قیمت تخم مرغ است و امروزه  صحبت از تخم مرغ قصه تخم طلا را به ذهن می آورد.
 
زهرا محمدی یکی از شهروندان با اشاره به اینکه تخم مرغ معمولا غذای خانواده های متوسط است گفت: نیاز به غذای آماده و فوری در خانواده هایی که مثل ما بچه کوچک دارند، نیاز اساسی است و با این افزایش قیمت معلوم نیست چه باید کرد.
 
وی افزود: در حالی که با همین پول ما چند کیلو تخم مرغ می گرفتیم اکنون باید چند دانه تخم مرغ به خانه ببریم.
 
روال سنتی قیمت مرغ و تخم مرغ، به نفع تخم مرغ تغییر کرد
 
معاون نظارت سازمان بازرگانی استان مرکزی، در گفتگویی علت افزایش تخم مرغ را، افزایش تولید و اشباع بازار از مرغ و کاهش عرضه تخم مرغ دانست و توضیح داد: روال معمول در قدیم این بوده که معمولا قیمت تخم مرغ معادل نصف قیمت مرغ باشد.این روال از آنجا سرچشمه گرفته که مثلا به نسبت خوراک مرغ و دیگر عوامل مرتبط قیمت تخم مرغ، نصف گوشت مرغ تعیین می شده است.
 
سید کمال فدایی فروتن وی افزود: امسال هم میزان تولید مرغ افزایش چشم گیری داشت و هم از طرفی دولت با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها میزانی مرغ در سراسر شهرها و استان ها ذخیره کرده بود که اگر در زمانی بازار نامتعادل شود  این میزان مرغ به بازار عرضه می شود.
 
 
 قیمت تخم مرغ را میزان تولید گوشت مرغ  تعیین می کند
 
معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرگانی استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به اینکه در بازار اتفاق خاصی نیفتاد و بازار نامتعادل نشد این مرغ ها در سردخانه ها باقی ماند که با توجه به اینکه مرغ یک زمان مصرف دارد بایستی وارد بازار می شد.
 
فروتن ادامه داد: در حال حاضر هم  تولید مرغ گرم داریم و هم مقداری مرغ منجمد که باید وارد بازار می شد. ورود این مرغ از طرف کلیه استان ها و حجم بالای تولید نسبت به مصرف باعث شد با با عرضه بیش از حد روبه رو شویم.
 
وی عنوان کرد: از سویی مردم سعی می کنند در هزینه هایشان هم صرفه جویی کنند و از روی برنامه اقدام به مصرف می کنند که همه این ها موجب شد تولید افزایش، تقاضا کاهش و در نهایت قیمت مرغ کاهش یابد.
 
علت اصلی گرانی، کاهش عرضه تخم مرغ
 
معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرگانی تصریح کرد: اما در بحث تخم مرغ عکس قیمت مرغ است و در واقع علت افزایش قیمت تخم مرغ کاهش عرضه است.
 
فروتن یادآور شد: در بهمن ماه سال گذشته بیماری آنفلوانزا در مرغداری های تخم گذاز در سطح چند استان منجر به معدوم شدن مرغ های تخم گذار شد.
 
 
 وی ادامه داد: عمده ترین این مراکز قم، تهران، قزوین و کرج بودند که مرغداری ها را معدوم و قرنطینه کردند، پس از این مشکل در سراسر کشور با کاهش با عرضه تخم مرغ و افزایش قیمت مواجه شدیم.
 
علت دیگر گرانی، سرد شدن هواست
 
معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرگانی استان مرکزی افزود: البته افزایش قیمت تا اواسط مهرماه نامحسوس بود اما، پس از ماه رمضان و آغاز ماه تحصیلی و از سویی سرد شدن هوا و ماندگاری بیشتر تخم مرغ، افزایش قیمت آن بیشتر شد.
 
فروتن در پایان گفت: در واقع این کاهش تولید و افزایش تقاضا باعث شد قیمت تخم مرغ به شدت افزایش یابد. البته باید به این هم توجه کنیم که قیمت نهاده ها،مرغ مادر و داروهای دامی و تقویتی هم به شدت افزایش داشته است.
 
به هر حال علت گرانی هر چه باشد مردم در انتظار برنامه و تدبیر مدیران خود برای سامان دهی بازار و جلوگیری از افزایش فزاینده تخم مرغ است.




کد: 414 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ دوشنبه ۱۱ مهر بازدید: 4714 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
3 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
6 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
7 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
8 اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
9 کاهش قیمت تخم مرغ در اثر گرما و داغ بودن قیمت گوشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
10 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
11 تخم‌مرغ هم پس از مرغ گران شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دیابت هر 6 ثانیه یک قربانی می گیرد هر 6 ثانیه یک نفر در جهان بر اثر ابتلا به قند خون ...

  بهترین ظروف برای پخت غذا/ ظرف مسی مسمومیت‌زاست یک متخصص تغذیه می‌گوید: استفاده از ظروف مسی نه تنه...

  تغذیه مناسب در دوران بارداری پایگاه خبری لقمه: ٤٠هفته باردارى (یا مدت زمان بیشت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با خوردن به جنگ چربی ها بروید اگر قصد دارید چند كیلویی لاغر شوید و در عین حال نمی‌خواهید تن به رژیم‌های سخت غذایی بدهید، این مقاله را مطالعه كنید. محققان و متخصصان تغذیه برای پاسخگویی به افرادی كه قصد لاغر شدن دارند مواد غذایی را معرفی كرده‌اند كه می تواند چربی‌های بدن را بسوزاند.
جهان زیر بال‌ مرغ‌های تایسون صنایع غذایی تایسون که با نام تجاری TSNشناخته می‌شود، در سال ۱۹۳۵ توسط جان تایسون John W. Tyson در شهر اسپرینگدیل Springdale واقع در ایالت آرکانزاس ایالات متحده آمریکا تاسیس شد.
ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.
روغن زیتون خالص و مرغوب را بشناسید عضو شورای ملی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن، انتهای گلو را بسوزاند.