بزرگترین تولیدکنندگان زباله غذایی در جهان


مراسم "روز جهانی محیط زیست" که هر ساله در روز پنجم ژوئن تحت نظارت "برنامه محیط زیست سازمان ملل" (UNEP) در سراسر جهان برگزار می شود، قصد دارد تا آگاهی از نیاز به حفظ و حمایت از تنوع زیستی و توجه به مشکلات مرتبط با محیط زیست را افزایش داده و فضای بیشتری برای اجرای اقدام‌های مثبت ایجاد کند.

به گزارش لقمه، مراسم "روز جهانی محیط زیست" که هر ساله در روز پنجم ژوئن تحت نظارت "برنامه محیط زیست سازمان ملل" (UNEP) در سراسر جهان برگزار می شود، قصد دارد تا آگاهی از نیاز به حفظ و حمایت از تنوع زیستی و توجه به مشکلات مرتبط با محیط زیست را افزایش داده و فضای بیشتری برای اجرای اقدام‌های مثبت ایجاد کند.

مراسم روز جهانی محیط زیست هر ساله با موضوعات مختلف در کشورهای مختلف برگزار می شود. مغولستان میزبانی مراسم امسال را بر عهده دارد. شعار روز جهانی محیط زیست 2013 "تفکر، خوردن، صرفه جویی" است که مبارزه با تولید زباله‌های غذایی(Food waste)، هدر رفتن مواد غذایی و تشویق انسان به کاهش ردپای خود در این زمینه را هدف گذاری کرده است. در حقیقت، روز جهانی محیط زیست خواستار این است که هر یک از ما پیش از خوردن تفکر کنیم و به نجات محیط زیست کمک کنیم.

بنابر اعلام برنامه محیط زیست سازمان ملل، تولید مواد غذایی در جهان حدود 25 درصد از زمین‌های قابل سکونت را اشغال کرده و سهمی 80 درصدی در جنگل‌زدایی دارد. همچنین، این بخش مسئول 70 درصد از مصرف آب شیرین بوده و سهمی 30 درصدی در انتشار گازهای گلخانه‌ای دارد. از این رو، زمانی که غذایی دور ریخته شده و یا هدر می رود، در حقیقت، تمامی این منابع ارزشمند نیز از بین می روند.

به رغم تلاش‌های صورت گرفته و با توجه به آهنگ سریع رشد جمعیت جهان، اتلاف مواد غذایی همچنان یکی از نگرانی‌های بزرگ جهانی محسوب می شود. این در حالی است که میلیون‌ها نفر با چالش تامین مواد غذایی مورد نیاز خود مواجه بوده و هزاران نفر به واسطه هدر رفتن مداوم مواد غذایی با گرسنگی و سوء تغذیه مواجه هستند. تقریبا یک سوم از مواد غذایی تولیدی جهان - نزدیک به 1.3 میلیارد تن - در سال تبدیل به زباله شده و هدر می روند.

در ادامه این مطلب نگاهی گذرا به بزرگ‌ترین تولیدکنندگان زباله‌‌های غذایی در جهان خواهیم داشت.

آمریکا

بنابر مطالعات صورت گرفته، 30 درصد از کل مواد غذایی تولید شده در آمریکا به ارزش 48.3 میلیارد دلار در سال دور ریخته می شوند. افزون بر این، ارزیابی‌های صورت گرفته نشان می دهند، نیمی از آب مصرف شده برای تولید این مواد غذایی نیز هدر می رود.

انگلیس

زباله‌های غذایی همچنان یکی از موضوعات و نگرانی‌های اصلی زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی در انگلیس محسوب می شود. سالانه هفت میلیون تن مواد غذایی به ارزش بیش از 10 میلیارد پوند در این کشور دور ریخته می شوند که میانگین 480 پوند برای هر خانواده در سال را نشان می دهد.

کانادا

شهروندان کانادایی در میان مردمی قرار دارند که تغذیه خوبی داشته، اما میزان مصرف آنها به حدی است که میلیاردها دلار زباله غذایی در سال تولید می کنند. ارزش سالانه زباله‌های غذایی مردم کانادا حدود 27 میلیارد دلار برآورد شده است.

آلمان

بنابر مطالعه صورت گرفته توسط دانشگاه اشتوتگارت در سال 2012، خانواده‌ها، صنایع، خرده فروشی‌ها و بخش تامین غذا و پذیرایی در آلمان، سالانه 11 میلیون تن زباله غذایی تولید می کنند.

استرالیا

بنابر آمار و ارقام ارائه شده، سالانه حدود 4.5 میلیون تن مواد غذایی در استرالیا به هدر می روند. نتایج پژوهش "موسسه استرالیا" نشان داده است که ارزش سالانه زباله‌های غذایی این کشور برابر با 5.2 میلیارد دلار است.

دانمارک

بنابر ارزیابی‌های صورت گرفته، هر دانمارکی سالانه حدود 660 کیلوگرم زباله غذایی تولید می کند. خانواده‌ها و مراکز تامین مواد غذایی و پذیرایی بزرگترین تولید کنندگان زباله‌های غذایی در دانمارک هستند.

نروژ

حدود 335 هزار تن از کل مواد غذایی تولید شده نروژ در نهایت به صورت زباله هدر می روند. این در شرایطی است که به دلایل زیست محیطی، اخلاقی و اقتصادی، حجم بالای زباله‌های غذایی در این کشور مساله‌ای نامطلوب محسوب می شود.

هلند

خانواده‌های هلندی به واسطه تولید قابل توجه زباله‌های غذایی شناخته شده هستند. بنابر ارزیابی‌های صورت گرفته، میزان تولید سالانه زباله غذایی برای هر نفر در این کشور حدود 40 کیلوگرم است.

مالزی

خانواده‌های شهری در مالزی بخش اعظم زباله‌های غذایی در این کشور را تولید می کنند. بنابر ارزیابی‌های صورت گرفته، شهروندان مالزی روزانه حدود یک میلیون کیلوگرم مواد غذایی را دور می ریزند. 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :زیست نیوز

کد: 4189 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۵ خرداد بازدید: 2298 ساعت: 8:27 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گوهر ناب حقیقت خواهی و حقیقت گویی ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
2 سندرم روده تحریک پذیر و دوری از FOODMAP ها ۱۳۹۵ شنبه ۶ آذر
3 رویکرد جدید پگاه برای افزایش مصرف سرانه شیر ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
4 سومین نمایشگاه بین المللی خشکبار، آجیل، میوه های خشک و صنایع ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
5 زمزمه آزادسازی قیمت روغن نباتی ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
6 نگاهی به مفهوم امنیت غذایی و ایمنی غذا ۱۳۹۴ پنج شنبه ۳۱ ارديبهشت
7 ایده هایی برای تزئین بشقاب غذا ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر
8 نشان سلامت غذا و دارو را بیشتر بشناسیم ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر
9 طرز تهیه بال مرغ به سبک ویتنامی ۱۳۹۲ دوشنبه ۱ مهر
10 میوه های دارای کالری منفی کدامند؟ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۳ مرداد
11 طرز تهیه خوراک مکزیکی تمالی ۱۳۹۲ جمعه ۳۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این ۵ میوه تابستانی ضد سرطان تابستان فصل خوبی برای لذت بردن از میوه‌های خنک کنن...

  مصرف گوشت سفید در كاهش فشار خون بالا موثر است گوشت‌های قرمز و سفید تامین كننده پروتئین و آهن مور...

  بدترین و بهترین پیش غذاها را بشناسید فریب ظاهر زیبای پیش غذاها را نخورید، چرا که برخی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگر قصد لاغر شدن دارید، بخوانید بسیاری از افرادی که برای لاغر شدن از رژیم های غذایی کم کالری پیروی می کنند خودسرانه یک یا چند گروه غذایی را حذف می کنند تا به اصطلاح سریع تر و بیشتر وزن کم کنند.
گوشت کوسه حرام است / برخورد جدی با فروشندگان آبزیان حرام مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: گوشت کوسه بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی و سایر مراجع عظام تقلید حرام است.
ذرت مکزیکی رژیمی بخورید متخصصان تغذیه معتقدند که ذرت مکزیکی اگر به صورت مناسب تهیه شود نه تنها مضر نیست، بلکه می تواند به عنوان یک میان وعده مناسب جایگزین تنقلات بی ارزش مثل چیپس و پفک شود.
خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی خوب هستند لذا توصیه به مصرف آنها می شود ولی همین مواد غذایی سالم وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند برای بدن مناسب نیستند و سبب مشکلاتی می شوند.