چگونه غذایمان را اشتها آورتر کنیم؟


رنگ نارنجی هویج در کنار سرخی گوجه‌فرنگی با سبزی خیار می‌تواند ترکیب رنگی مناسبی برای برانگیختن اشتها باشد.

به گزارش لقمه، مساله ای که ممکن است به اندازه کیفیت غذای آماده شده مهم باشد، مساله ظاهر و شکل غذا است. این مورد بیشتر در بچه‌ها و خردسالانی که عادات غذایی بخصوص دارند و هر غذایی را مصرف نمی‌کنند، باید مورد توجه قرار گیرد.
بی‌شک همه تجربه کرده‌ایم که هنگام غذا خوردن نحوه چیدمان سفره، محل سرو غذا، نور محیط، شرایط روانی، نحوه تزئین غذا و ... بر اشتهای ما اثر دارند. این اثر مربوط به ترشح هورمون‌های افزایش دهنده یا کاهش دهنده اشتها به غذا است.


سعی کنید غذاهایی که برای بچه‌ها در نظر گرفته‌اید را به هر صورت ممکن ( البته مجاز ) جالب و اشتها‌آور آماده کنید، چون سن خردسالی و حتی نوزادی در شکل گرفتن ذائقه هر فرد تاثیر مهمی دارد، پس مهم است که بتوان انواع مواد غذایی را با ترفند‌های جالب سازی و تنوع بخشیدن به غذا با ذائقه بچه آشنا کرد.


1- از رنگ غذاها و خوراکی‌ها نهایت استفاده را ببرید
از میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ در کنار هم استفاده کنید. رنگ نارنجی هویج در کنار سرخی گوجه‌فرنگی با سبزی خیار می‌تواند ترکیب رنگی مناسبی برای برانگیختن اشتها باشد. هر رنگ نشان دهنده یک ماده است، یک آنتی اکسیدان که وجودش برگ برنده‌ای است برای مقابله با استرس‌ها، اکسیدان‌ها و افزایش توانایی سیستم ایمنی بدن.


2 - از سبزیجات برای تزئین غذای خود استفاده کنید.


3 - اگر تصمیم دارید برای فرزندتان کیک یا کلوچه بپزید، از قالب‌های با شکل‌های جذاب و متنوع استفاده کنید
این کار قطعا به ایجاد اشتها کمک خواهد کرد. بچه‌ها ممکن است دوست داشته باشند با غذای خود بازی کنند، اجازه این کار را به آنها بدهید و بگذارید هر طور که تمایل دارند و در هر موقعیتی که راحت‌تر هستند غذا بخورند.


4 - اگر کودک‌تان یک ماده غذایی را نمی‌خورد، بجای اینکه او را مجبور به خوردن آن کنید، سعی نمایید آن را به نحوی دیگر در برنامه غذایی کودک وارد کنید
به‌ طور مثال اکثر کودکان تمایلی به خوردن پیاز ندارند، از پیاز پخته شده بجای پیاز خام استفاده کنید. سیب‌ زمینی را هم می‌توان به صورت‌های مختلف استفاده کرد. برای میوه‌ها هم می‌توان از جایگزین‌هایی مانند آبمیوه، کمپوت و یا حتی در برخی موارد از خشک شده میوه استفاده کرد. به هر حال این موارد « تا حدودی » جایگزین میوه اصلی می‌شوند.


5 - یک عادت خیلی خطرناک مصرف زیاد نمک بخصوص در سر سفره یا میز غذا است
سعی کنید نمک پاش بر سر سفره حضور نداشته باشد. در برخی مواقع هم جایگزینی ادویه‌جات مانند فلفل، آویشن، نعنا خشک و ... و یا آبلیمو هم می‌تواند این مشکل را برطرف کند، این مورد بیشتر برای افرادی که تنها « عادت » به گرفتن نمک پاش در دست دارند، در حالی که ممکن است اصلا غذای شور دوست نداشته باشند، مناسب می‌باشد.


همانطور که با هم دیدیم، با رعایت چند نکته ساده که شاید فقط یادآوری آنها لازم بود و ما همه خود آنها را می‌دانستیم، می‌توان «غذا را بهتر خورد». 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :دنیای تغذیه

کد: 4200 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۶ خرداد بازدید: 5420 ساعت: 5:46 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
2 اعلام قیمت جدید انواع میوه و سبزیجات در بازار ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
3 شماره ای برای گزارش گران فروشی میوه ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۵ اسفند
4 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
5 فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
6 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
7 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي
8 افزایش طول عمر با مصرف زیاد میوه و سبزیجات ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر
9 رژیم های ممنوعه غذایی کدامند؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت
10 مصرف کاهو خطر مرگ و میر کووید ۱۹ را آفزایش می دهد! ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد
11 حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خطر مکمل‌های رژیمی و گیاهی برای کبد با توجه به عدم اطلاع‌رسانی کافی در مورد مصرف صحیح...

  بهترین شیوه پخت غذا آن چه خانم های خانه دار باید به آن توجه کنند این ا...

  علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ آشنایی با علائم فاسد شدن قارچ و روش‌ های تشخیص قار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بختک غذای فست فودی بر غذای خانگی پایگاه خبری لقمه: زندگی مدرن موجب شده است تا از خانه ها بوی قورمه سبزی و دیگر غذاهای سنتی کمتر به مشام برسد. برخی از مردم مجبورند در فست فود ها یا رستوران که مشخص نیست از چه ترکیباتی استفاده می کنند، غذا بخورند.
9 توصیه‌ی تغذیه‌ای برای فصل امتحانات برای تقویت قوای ذهنی لازم است قندخون همیشه در حالت نرمال و متعادل باقی بماند.
قند خون را با این 5 ماده غذایی کنترل کنید پایگاه خبری لقمه: مصرف مواد غذایی غنی از فیبر یکی از راه‌های کنترل دیابت است. تحقیقات نشان می‌دهد فیبر موجود در مواد غذایی گیاهی روند افزایش قند خون را کند می‌کند.
داروهای گیاهی کاهش وزن حاوی شیشه هستند دکتر ناصحی با هشدار نسبت به مصرف داروهای لاغری در زنان گفت: :« عده ای از افراد سودجو از تمایل خانم ها برای کاهش وزن استفاده می کنند و با توصیه های غیر علمی و تجویز برخی از داروها که به عنوان داروهای گیاهی مطرح می شوند و حاوی مواد محرک روانی هستند انها را به ورطه اعتیاد میکشانند.