پنج ماده غذایی که منجر به کاهش تری گلیسرید خون می‌شوند


خطرات ناشی از چربی بالا که مرتبط با سنجش سلامتی و حتی حیاتی‌تر از آن است برای همه مشخص است، اما افراد کمی آن را به دقت کنترل می‌کنند.تری گلیسرید، چربی خون است که عنوان آن در بین پزشکان "کلسترول زشت " است.

به گزارش لقمه، کلسترول از ( LDL ) کلسترول بد و (HDL ) کلسترول خوب و تری گلیسرید ساخته شده است. مقدار معین تری گلیسرید برای بدن لازم است اما انباشته شدن بیش از حد آن چربی محسوب و میزان بالای این ترکیب موجب افزایش خطر بیماری‌های قلبی می‌شود.

بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه دانمارک درافراد با تری گلیسرید بالا در مقایسه با افراد با LDL بالا احتمال بیماری‌های قلبی سه برابر افزایش می یابد. همچنین در تحقیقات دیگری مشخص شده در زنان با تری گلیسرید بالا نسبت به افراد با LDL بالا احتمال سکته مغزی افزایش می‌یابد.

محقق این تحقیق "جفری برگر" اظهار کرد: ما معتقدیم میزان کلسترول تام و LDL مهم ترین نشانه‌ها برای تشخیص خطر سکته مغزی هستند. زمان اندازه گیری تری گلسیرید خون بعد از 12 ساعت ناشتا و میزان آن 150 mg/dl و کمتر از آن است.

محققان پنج ماده غذایی را در کاهش کلسترول موثر دانسته‌اند که عبارتند از:

- ماهی قزل آلا: ماهی قزل آلا، تن و ماهی روغن که دارای امگا 3 هستند به کاهش تری گلیسرید کمک می‌کنند و در این میان ماهی قزل آلا در پایین آوردن تری گلیسرید موثرتر است و درصورت نبود ماهی می توان از مکمل‌های روغن ماهی استفاده کرد.

- روغن زیتون: کره گیاهی، روغن حیوانی، خرما و روغن نارگیل موجب بالارفتن میزان تری گلیسرید می‌شود اما روغن زیتون و روغن گردو باعث کاهش تری گلیسرید می‌شوند.

- انگور: خوردن آب نبات و بقیه غذاهای شیرین میزان تری گلیسرید را افزایش می‌دهد اما خوردن انگور با شیرینی طبیعی به دلیل وجود ماده آنتوسیانین‌ به کاهش تری گلیسرید کمک می‌کند. همچنین زغال اخته نیز حاوی این ترکیب است.

- لوبیا: غذاهایی با فیبر بالا از جمله لوبیا و حبوباتی مانند نخود فرنگی و عدس با کند کردن گوارش موجب جذب مواد مغذی غذا و کاهش تری گلیسرید می‌شوند.

-اسفناج: اسفناج حاوی آلفا لیپوئیک است که تا 60 درصد تری گلیسرید را کاهش می‌دهد و سایر سبزیجات مانند کلم بروکلی، نخود فرنگی و برخی از میوه‌ها از جمله گوجه فرنگی، پرتقال، گریپ فورت، لیمو و لیموترش نیز حاوی آلفالیپوئیک هستند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4346 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۹ تير بازدید: 4971 ساعت: 10:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
2 رژیم غذایی گیاهی و بهبود کلسترول و قندخون ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
3 کمک عسل خام به کاهش کلسترول و قندخون ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
4 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
5 برگ بو برای لاغری فوری ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
6 مصرف روزانه تخم مرغ چقدر باید باشد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۹ تير
7 یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی ۱۳۹۹ جمعه ۴ مهر
8 کلسترول با گوشت سفید هم بالا می‌رود! ۱۳۹۸ پنج شنبه ۳۰ خرداد
9 حفظ سلامت قلب کمک با مصرف روزانه آجیل و سویا ۱۳۹۶ دوشنبه ۴ دي
10 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
11 یازده غذای کاهنده کلسترول را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رابطه آب سرد و سکته قلبی آب سرد سبب اسپاسم و گرفتگی رگ های قلب می شود و خط...

  دردسرهای خوردن از کجا می آید؟ پایگاه خبری لقمه: علت اصلی بیماری ناشناخته میباشد,...

  سبزیجات، ژن‌های سرطانی را نابود می‌کنند لقمه: متخصصان در آزمایشات جدیدی مشخص کردند که چگون...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاها چطور باعث كاهش استرس می‌شوند؟ همه ما كم و بیش استرس داریم ولی چگونگی مقابله با آن در افراد مختلف، متفاوت است. مدیریت استرس می‌تواند یك ابزار قوی برای حفظ و ارتقای سلامت باشد. راهكار‌های مختلفی برای این كار وجود دارد كه یكی از آنها داشتن رژیم غذایی مناسب است.
سرانجام ماجرای آب و آبلیموهای تقلبی پس از چالش‌های موجود میان سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد، شاهد خبرهای خوبی از معاون وزیر بهداشت هستیم که موضوعات مربوط به سلامت مردم بالاخره به سرانجام خواهد رسید.
بهبود رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم پایگاه خبری لقمه: آمارها نشان می‌دهد رشد اقتصادی در سال های 92 تا 1400 به حدود نصف دوره هشت ساله پیش از آن کاهش یافت. در این میان بخش ساختمان شدیدترین کاهش را تجربه کرد به طوری که متوسط رشد 4.6 درصدی در دولت نهم و دهم به رشد منفی 4.6 درصدی تبدیل شد. با این حال با شروع دولت سیزدهم این روند بهبود چشمگیری داشته است.
میوه و سبزیجات:5 واحد اما چگونه؟ «برای سالم بودن هر روز 5 واحد میوه و سبزیجات میل کنید». این توصیه ای است که همیشه و همه جا می‌شنویم. اما تا چه اندازه به این توصیه عمل می‌کنیم؟