به گزارش لقمه، تفاوتی که خورش قرمه سبزی مازندرانی با بقیه قرمه سبزی ها دارد، در بادنجان و تخم مرغ آن است.
مواد لازم :
بادنجان (نگینی خردشده) / 6 عدد (660 گرم)
نمک و فلفل سیاه ( پودرشده) / به مقدار لازم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) / به مقدار لازم
سیر (کوبیدهشده) / 4 حبه (20گرم)
زردچوبه (پودرشده) / 1 قاشق چایخوری ( 3گرم)
سبزی* (پاک و خردشده) / 250 گرم
پیازداغ / 4/1پیمانه ( 12گرم)
گوجهفرنگی ( فیله و خردشده) / 4 عدد ( 400گرم)
چوب دارچین / 2 تکه
آبغوره / 4/1پیمانه (40 میلیلیتر)
تخممرغ / 4 عدد ( 220 تا 240گرم)
*سبزی شامل: جعفری و گشنیز از هر کدام 100 گرم و نعناع 50 گرم.
روش تهیه:
1.بادنجان ها را نمک زده، به مدت یک ساعت در آبکش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس شسته و پس از خشک کردن، در روغن سرخ کنید، روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
2.سیر را در تابهای حاوی روغن تفت دهید تا كمی تغییر رنگ دهد، سپس زردچوبه را افزوده و به مدت یك تا دو دقیقه دیگر تفت دهید.
3.سبزی را نیز به سیر افزوده یك تا دو دقیقه تفت دهید.
4.پیازداغ، گوجهفرنگی، نمک، فلفل و مقداری آب به مخلوط سبزی بیفزایید. درِ ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت دو ساعت و نیم بپزد.
5.در نیم ساعت آخر پخت، بادنجان، چوب دارچین و آبغوره را بیفزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جا بیفتد.
6.تخممرغها را یکییکی روی مواد بشکنید. درِ ظرف را بگذارید(به مدت 2 دقیقه) تا تخممرغ پخته شود. سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید. ملاقورمه را می توانید با نان یا برنج سرو کنید.
نکات:
مقدار سبزی دادهشده بر مبنای پاککرده آن است و مقدار پاکنشده آن دو برابر میباشد. می توانید ملاقورمه را در چهار ظرف بریزید و روی هر ظرف یک عدد تخم مرغ پخته قرار دهید.
بادنجان
انتخاب: بادنجان هایی را انتخاب کنید که سفت، سنگین، براق و بدون لکه های رنگ پریدگی روی پوست باشند. بهتر است چین اول باشند، زیرا بادنجان چین اول تخم ندارد و تلخ نیست.
نگه داری: قابل نگه داری به مدت دو روز در جای خنک، تاریک و خشک است. بادنجان را در جای خیلی سرد نگه ندارید، زیرا باعث قهوه ای شدن و تلخی آن می شود. 4/1 پیمانه روغن روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. دو قاشق سوپخوری نعناع خشک را اضافه کنید به محض اینکه روغن داغ شد از روی حرارت بردارید.
برای تهیه سیر داغ
سیر را خلال خرد کنید. روغن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سیر را اضافه کنید. کمی تفت دهید از روی حرارت بردارید دقت کنید اگر سیر را زیاد سرخ کنید عطر سیر از بین میرود و در ضمن میسوزد.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ساناز سانیا