بازدید مسئولین یونسکو و اکو از پنجمین نمایشگاه عکس افطاری در سعدآباد


دکتر سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و دکتر افتخار حسین‌عارف، رییس موسسه فرهنگی اکو، روز سه شنبه 25 تیرماه، از پنجمین نمایشگاه عکس سفره‌های افطاری در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد بازدید کردند.

عکس از محمد فتحی و آزاده فضلی

به گزارش روابط عمومی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی اسلامی، مسئولین دو سازمان فرهنگی مهم بین المللی ضمن بازدید از پنجمین نمایشگاه عکس سفره‌های افطاری، آثار حاضر در این نمایشگاه را ستودند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو
نمایشگاه عکس سفره‌های افطاری در انتقال روح پیام این آیین موثر است

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در حاشیه بازدید از پنجمین نمایشگاه عکس سفره‌های افطاری در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد گفت: زیبایی رنگین¬کمان به تنوع رنگ¬های مختلف آن است و در چارچوب جهانی، زیبایی جهان ما بسته به متنوع¬بودن فرهنگ‌ها و سنت‌های آن است و اگر در سطح ملی هم بخواهیم نگاه کنیم، زیبایی کشور عزیز ما ایران هم به این تنوع سنت‌ها و آداب و رسوم بستگی دارد.
وی تشریح کرد: ما در بحث‌های جهانی سه دسته میراث برای هر جامعه‌ای در نظر می گیریم که عبارتند از میراث طبیعی مانند یک رشته کوه زیبا و یا یک جنگل، میراث فرهنگی مثل یک گنبد زیبا و یا میدانی که نماد یک فرهنگ و تمدن است و مورد آخر هم میراث معنوی یا میراث ناملموس است که دیده نمی شود اما بسیار مهم‌ است زیرا هویت هر جامعه و اساس و روح زندگی مردم آن است و از جمله میراث معنوی بسیار با ارزش، سفره‌های افطاری است. 


دکتر سعیدآبادی افزود: یکی از مهم‌ترین آداب و سنت¬های خوب که خوشبختانه امروز درحال شکل¬گیری دوباره است و باید توسعه هم بیابد، سنت افطاری¬دادن است که در شهرها و محله‌های مختلف با آداب و رسوم خاص خود انجام می شود.
وی ضمن تحسین برگزاری مسابقات و نمایشگاه عکس سفره‌های افطاری تاکید کرد: اگر این تنوع و گستردگی فرهنگی و این رنگ‌های مختلف را هر چه بیشتر در معرض دید علاقه¬مندان و مردم قرار دهیم، می توانیم تاثیر شگرف آن را در تقویت، پایایی و استمرار و نیز در انتقال روح پیامی که در این کار وجود دارد مشاهده کنیم.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو پیام نهفته در این آیین را به هم توجه¬کردن و مهر و محبت¬داشتن عنوان کرد و گفت: که اساس ثواب و پاداش شرعی این حرکت در این است که حداقل در ماه مبارک رمضان برای خودمان کمتر خرج کنیم و برای دیگران بیشتر اهمیت قائل شویم. اگر من شما را برای سفره افطاری خود دعوت کنم، این نکته نشان‌دهنده اهمیت شما برای من و مهر و محبت من نسبت به شما می باشد.
وی تاکید کرد: بسیار مهم است که از تکلفات کم کنیم و بر گستردگی و تنوع این حرکت بیفزاییم.
دکتر سعیدآبادی در خصوص ثبت جهانی این آیین گفت: ما در سازمان جهانی یونسکو و به عنوان کمیسیون ملی یونسکو با سازمان‌های دیگر به دنبال ثبت جهانی سفره‌های افطاری و تنوع آداب و رسوم در این سفره‌ها به عنوان یک میراث معنوی و فرهنگ ناملموس هستیم و امیدواریم که این کار گرانقدر و این سنت بسیار پسندیده را که پیام‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مختلف دارد، بتوانیم نه تنها در ایران بلکه در سطح جهان هم بیشتر بشناسانیم. 



رییس موسسه فرهنگی اکو:
برگزار کنندگان این نمایشگاه به راه خود ادامه دهند

دکتر افتخار حسین‌عارف، رییس موسسه فرهنگی اکو، نیز در حاشیه بازدید از پنجمین نمایشگاه عکس سفره‌های افطاری در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، ضمن تاکید بر اینکه همه کشورهای اسلامی در ذهن و دل خود احترام ماه مبارک رمضان را دارند، گفت: 57 کشور اسلامی هستند که در این ایام روزه داری و مراسم افطار و عید را برگزار می‌کنند. این کشورها در ریشه‌ها و عبادات اساسی مثل نماز و روزه و زکات یکی هستند اما هر کدام با فرهنگ خود آیین‌ها را به جا می‌آورند.
وی گفت: هر کشوری فرهنگ خود را دارد و به عنوان مثال در همین آیین افطاری دادن، به وقت افطار، در همه کشورهای اسلامی مردم و اعضای یک خانواده و یا یک فامیل، به دور هم جمع می شوند ولی در هر کشوری غذای فرهنگی و سنتی خودشان را استفاده می کنند و ضمن داشتن شباهت‌های ریشه ای از تنوع فرهنگی برخوردارند.
رییس موسسه فرهنگی اکو با اشاره به موضوع نمایشگاه گفت: به ویژه در سفره‌های افطار، خرما، نان و نمک در همه جا مشترک است اما در حالی که ما در کشور پاکستان از فرنی استفاده می کنیم، من در این نمایشگاه چند عکس دیدم که گویای این مسئله بود که در ایران، به طور فراگیر شله زرد را با اشکال و یا اذکاری که با پودر دارچین تزیین شده‌اند به عنوان یکی از اقلام سفره‌ افطاری استفاده می کنند و به نظر می رسد که این کار تنها به این کشور اختصاص دارد و در جای دیگری مشاهده نمی شود.
وی ضمن تمجید از برگزاری این نمایشگاه که فرهنگ روزه داری و افطاری دادن را در یک فضای عمومی به نمایش در می آورد تمجید کرد و گفت: از ادامه راه خود بازنمانید که کاری بسیار زیبا و فرهنگی را به انجام می رسانید.

شایان ذکر است دکتر محمدرضا سعیدآبادی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و دکتر افتخار حسین عارف، رییس موسسه فرهنگی اکو روز گذشته در حالی که محمدصالح حجت‌الاسلامی، دبیر و بنیان¬گذار این نمایشگاه‌ و مسابقات ایشان را همراهی و توضیحات لازم را ارائه می کرد، از پنجمین نمایشگاه عکس سفره‌های افطاری به مدت یک ساعت دیدن کردند.

در انتهای این بازدید، گزارش تصویری کوتاهی از مراسم برگزار شده را مشاهده کرده و اولین کتاب جامع عکس سفره‌های ایرانی‌ اسلامی را هم مورد بررسی قرار دادند.
این گزارش حاکی است از سوی دبیرخانه مسابقات سفره‌های ایرانی اسلامی، یکی از زیباترین آثاری که طی پنج دوره گذشته در این نمایشگاه به نمایش درآمده با عنوان: "سفره‌های آسمانی" اثر فرامرز عامل بردبار هنرمند خراسانی که از داوران ششمین دوره مسابقه عکس سفره های افطاری هم خواهد بود، به رسم یادگار به ایشان هدیه شد.
لازم است یادآوری شود که مسابقات فرهنگی هنری سفره‌های ایرانی اسلامی از سال 1387 با چهار موضوع هفت¬سین، افطاری، حسینی (نذورات و اطعام عزاداران) و یلدا توسط سایت لقمه برگزار شده است. پنجمین دوره مسابقه عکاسی از سفره‌های افطاری با حمایت موسسه توسعه هنرهای تجسمی در سال 1391 برگزار شد و به زودی فراخوان ششمین دوره این مسابقات نیز منتشر خواهد شد.



اخبار مرتبط در سایر رسانه ها

خبرگزاری فارس

خبرگزاری مهر

خبرگزاری ایسنا

خبرگزاری شبستان1

خبرگزاری شبستان2





کد: 4525 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۸ تير بازدید: 4322 ساعت: 11:13 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کمتر از یک درصد بذر کشور وارداتی است ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 تغییر الگوی کشت به نجات از بحران آب می انجامد! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
3 تغییر ذهنیت از کارمندی به کارآفرینی ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
4 افتتاح رستورانی در کانادا که سرآشپزهای آن HIV مثبت هستند ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
5 تغییرات اقلیمی و مهاجرت به شهرها از چالش های دامپروری کشور است ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
6 خرید ۹ میلیون تن گندم تا ۱۲ شهریور سال جاری ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
7 راهکارهای جلوگیری از بیماری باکتریایی نواری گندم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۱ مرداد
8 تولید سالانه ۳۰۰ تن بره موم طبیعی در ایران ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد
9 سیاست دولت واگذاری فعالیت های کشاورزی و زراعی به بخش خصوصی است ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
10 برگزاری جشنواره معرفی ارقام زراعی و باغی کشور در البرز ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
11 کاهش هزینه سفره مردم با خرید تضمینی گندم و توزیع آرد یارانه‌ای ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  صبح و ظهر و شب امتحان چه بخوریم؟ سال‌ها پیش، وقتی ما مثل خیلی از خواننده‌های این صف...

  آشنایی با غذاهای ضد آنفلوانزا اگرچه با پیشرفت علم پزشکی، آنفلوانزا دیگر بیماری ک...

  نکات تغذیه سالم پاییزی پایگاه خبری لقمه: تغییر در فصل اغلب به معنای تغییر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تخم‌مرغ را قبل از نگهداری در یخچال نشوئید یک کارشناس تغذیه گفت: شستن پوسته تخم مرغ از آنجا که باعث باز شدن منافذ آن شده و احتمال انتقال آلودگی را به درون تخم مرغ افزایش می دهد مناسب نیست و باید هنگام مصرف شسته شود.
نوشیدنی‌های خطرناک که موجب سرطان پروستات می‌شوند یک تحقیق نشان می دهد که مصرف تنها یک نوشیدنی گازدار در روز در افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان وجود دارد.
چلوخورشت "چنزو" پایگاه خبری لقمه: «جیرجیرک» خبرسازترین حشره در دو،‌ سه هفته اخیر بوده است اما نه به عنوان یک حشره آوازخوان که بیشتر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند؛ بلکه به عنوان جانوری که در یکی از استان‌های کشور یک خوردنی نسبتا محبوب محسوب می‌شود.
عسل، مانع ریزش مو عسل خاصیت‌های فراوانی دارد كه از جمله آن پیشگیری از ریزش مو است. همه افراد به طور معمول روزانه ۲۰ تا۱۰۰ تار موی خود را از دست می‌دهند، اما ریزش مو بیش از این مقدار باعث كم مویی فرد می‌شود.