به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، فرامرز خدائیان مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در مراسم همایش روز جهانی غذا گفت: مضمون شعار امسال روز جهانی غذا تلاش برای این است که کسی در دنیا گرسنه نباشد و به غذای کافی، ایمن و مغذی دسترسی داشته باشد.
وی همچنین بیان کرد: وزارت بهداشت از سال ۸۶ نشان ایمنی غذا را به شرکتهایی اعطا میکند که مطابق با دستورالعملهای لازم در جهت تولیدات ایمن فعالیت میکنند.
مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: معیارهای دریافت نشان ایمنی غذا، عدم وجود مواد افزودنی، شیمیایی و مصنوعی، دارا بودن حداقل میزان کالری، کاهش عوامل خطر در مواد غذایی مانند اسیدهای چرب ترانس، قند و نمک، استفاده از مواد افزودنی طبیعی، ارتقای ایمنی فرآوردههای غذایی، تولید فرآوردههای عاری از سموم قارچی و آلودگیهای بیولوژیک و کاهش ۵۰ درصدی مواد غذایی تولیدی فلزات سنگین است.
* سهم غذا از تولید ناخالص ملی چقدر است؟
همچنین، رشید عزیزپور دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی کشور نیز در همایش روز جهانی غذا، با اشاره به سهم ۱۵ درصدی صنعت غذا از تولید ناخالص ملی، اظهار کرد: در سالهای اخیر توانستیم با تولید بیش از ۱۵۰ میلیون تن محصولات غذایی و کشاورزی از یک کشور مصرف کننده به سمت خودکفایی حرکت کنیم.
وی بر اهمیت نسبت اشتغال به سهم سرانه تولید ناخالص ملی در بخش صنعت غذایی تأکید کرد و گفت: این نسبت در صنعت غذایی بسیار مطلوب و چشمگیر است.
عزیزپور با بیان اینکه در سالهای گذشته در بسیاری از محصولات مصرف کننده بودیم، عنوان کرد: خوشبختانه امروز توانستهایم در صنایع غذایی و تبدیلی و کشاورزی به خودکفایی دست یابیم. تحقق این مهم، سبب نقشآفرینی در عرصه صادرات نیز شده به طوری که محصول ایرانی جایگاه بسیار خوبی از لحاظ کیفی پیدا کرده و اکنون ما یک ظرفیت بالقوه کاملاً آماده در صنایع تبدیلی داریم که میتوانیم در بازارهای صادراتی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید کارخانههای ما ۲ تا ۳ برابر نیاز داخلی را نیز میتواند تأمین کند، افزود: در حوزه برند حلال، بازار مصرفی قابل قبولی در کشورهای اطراف داریم و در صورت تداوم پیشرفت در حوزه صنعت غذا، میتوانیم بازارهای صادراتی را در اختیار گرفته و پتانسیلهای کشورمان را به دنیا نشان دهیم. لذا با توجه به روند توسعه این صنعت در سالیان گذشته و توان تولید و ظرفیت و پتانسیل بیشاز نیاز داخل در مجموعههای تولیدی از یک سو و تقاضا و نیاز منطقه از سوی دیگر شرایط مطلوبی از منظر توسعه صادرات مهیا است.
دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی کشور ابراز امیدواری کرد با هماهنگی بیشتر بین بخشی در حوزه دولتی و با اشتراک تجارب و مشاورههای مناسب و نیز استفاده مطلوب از تمام پتانسیلهای موجود بخش خصوصی از سوی تصمیم گیران دولتی، شاهد تعالی صنعت غذا خواهیم بود.
خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی
بازگشت به صفحه نخست