غذاهای سنتی سبک ایرانی در وعده افطار


بهتر است از غذاهای سبک در وعده افطاری استفاده شود. همچنین می توان از غذاهای سنتی ایرانی که حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن است، نیز به عنوان وعده شام در حدود دو ساعت پس از صرف افطار استفاده کرد.

به گزارش لقمه، یک دکترای علوم تغذیه با بیان اینکه افطار با یک لیوان شیر گرم یا آب جوش به همراه چند دانه خرما بهترین ترکیب غذایی به شمار می رود، گفت: بهتر است از غذاهای سبک در وعده افطاری استفاده شود. همچنین می توان از غذاهای سنتی ایرانی که حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن است، نیز به عنوان وعده شام در حدود دو ساعت پس از صرف افطار استفاده کرد.

دکتر علی اکبر سهیلی آزاد با تاکید بر تاثیر تغذیه مناسب و صحیح در ماه مبارک رمضان بر حفظ سلامت روزه داران، تصریح کرد: افطار کردن با یک لیوان شیر گرم یا آب جوش به همراه چند دانه خرما بهترین ترکیب غذایی برای باز کردن روزه به شمار می رود چرا که خرما به عنوان یک منبع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و بویژه گلوکز می تواند با افزیش سطح قند خون که در طول روزه داری کاهش یافته، نیاز سلول‌های مغذی به گلوکز را تامین و موجب ارتقای عملکرد مغزی می‌شود.

وی خوردن آب جوش، شیر یا حتی آب قند در ابتدای افطاری برای جبران آب از دست رفته بدن در شرایطی که به شدت به آن نیاز دارد را موثر دانست و افزود: خوردن غذاهای سبک همچون نان و پنیر به همراه گردو یا سبزی در وعده افطار توصیه می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه داشتن یک وعده شام، دو ساعت پس از صرف افطاری توصیه می‌شود، اظهار داشت: غذاهای سنتی ایرانی بنابر صلاح خانواده حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن است که می تواند در این وعده غذایی گنجانده شود اما آنچه که باید مورد توجه افراد قرار گیرد پرهیز از زیاده خوری در ساعات بین افطار تا سحر است.

دکتر سهیلی آزاد به لزوم مصرف سبزیجات و میوه ها در وعده‌های غذایی افطاری و شام اشاره کرد و گفت: این مواد منابع عمده ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند و مصرف آنها از ابتلای شخص روزه دار به یبوست جلوگیری می‌کند. بنابراین یک ساعت پس از صرف شام بهتر است حتما از گروه میوه‌ها به مقدار یک واحد، یعنی در حدود یک سیب متوسط یا دو عدد زردآلوی بزرگ استفاده شود.

وی توصیه کرد: بهتر است افراد از مصرف آب و نوشابه به همراه غذا خودداری کرده و در حدود 20 دقیقه پیش از خوردن غذا، آب مورد نیاز خود را تامین کنند. بطوری که مصرف نوشیدنی‌ها در طول غذا خوردن موجب کامل هضم نشدن غذا در روده شده و نفخ و دل درد را برای فرد روزه دار به دنبال دارد.

این دکترای علوم تغذیه در پایان با اشاره به فرصت مناسب روزه داری برای کاهش وزن افراد مبتلا به چاقی، خاطرنشان کرد: پرخوری در وعده افطار نه تنها موجب لاغر شدن فرد روزه دار نمی شود بلکه اضافه وزن و چاقی را برای وی در پی دارد بطوری که انرژی مازاد بر نیاز دریافتی از مواد مختلفی که در ساعات پس از افطار تا سحر خورده می شود، موجب چاق شدن یشتر افراد می شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4654 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۸ مرداد بازدید: 3790 ساعت: 5:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
2 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوآنزا ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
4 زنان در بارداری از مصرف این خوردنی غافل نشوند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد
5 میزان مناسب تزریق مواد غنی شده در صنایع غذایی ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ خرداد
6 پاتوق جوانان مجرد در ایران کجاست؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ خرداد
7 استاتین‌ها با گریپ فروت تداخل دارند ۱۳۹۳ شنبه ۲ فروردين
8 بهترین وقت برای نوشیدن قهوه یا چای چه زمانی است؟ ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر
9 آنچه درباره عوارض قرص "زینک" باید بدانید ۱۳۹۲ جمعه ۴ مرداد
10 چه کسانی در ماه رمضان چاق می‌شوند؟ ۱۳۹۲ يکشنبه ۳۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه برای سلامت ریه ویتامینA، ویتامینD، ویتامینE، ویتامینC و همچنین وی...

  غذاهای مفید برای سرماخوردگی/شلغم را با پودر آویشن بخورید یک متخصص تغذیه گفت: برای دفع مخاط سرماخوردگی نوشید...

  شب قبل از امتحان دمنوش نعنا و عسل بنوشید یک کارشناس تغذیه گفت: در شب قبل از امتحان بهتر است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس کالباس فاسد، مضرات محصولات تاریخ گذشته و دلایل اصلی مضر بودن گوشت های فراوری شده بیان شده است.
استاتین‌ها با گریپ فروت تداخل دارند یک دکترای داروسازی با اشاره به اینکه گاه عوارض جانبی استاتین‌ها بسیار ناراحت کننده است، گفت: برای کاهش بروز عوارض جانبی دستگاه گوارش، باید استاتین‌ را عصرها با یک وعده غذا مصرف کرد.
«تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تأثیر تورم مواد خوراکی بر تغذیه خانواده‌ها گفت: افزایش قیمت‌ها آسیب جدی به سفره خانوارها وارد کرده و چالش سوءتغذیه در کودکان را تشدید کرده است.
از ابداع بسته‌بندی جدید تا مشهور شدن برند شیلا لقمه: برگ برنده ساندویچ شیلا، بسته‌بندی ویژه آن بود که به دلیل اندازه کوچکش و به این دلیل که باید دیده شود، به دنبال جعبه‌ای مخصوص گشتم، اما در اندازه‌هایی که می‌خواستم پیدا نکردم، بنابراین بسته‌بندی جدیدی ابداع کردم.