به گزارش لقمه، دکتر احمد درستی توصیه کرد: هر روز از میوهها و سبزیهای تازه در حد مناسب استفاده کنید که حداقل شامل 1 واحد میوه پیش از ظهر و 2 واحد عصر باشد. هر واحد میوه می تواند به طور مثال شامل 2 عدد سیب گلاب متوسط یا 4 زردآلو یا 1 برش 400 گرمی هندوانه و یا 300 گرم طالبی باشد.
وی در ادامه تشریح کرد: بهتر است در بین میوهها انواع آبدار مثل هندوانه، خربزه و طالبی را بیشتر انتخاب کنند و همراه ناهار و شام نیز حداقل یک پیش دستی کوچک سالاد مصرف شود.
درستی تاکید کرد: بهتر است افراد در انتخاب سبزیجات از سبزیهایی که در مقدار وزن و حجم مشابه دارای آب فراوان تری هستند، استفاده کنند. به طور مثال کاهو (٩٦ درصد آب)، کرفس (٩٥ درصد آب)، بروکلی (٩١ درصد آب)، کلم خام (٩٢ درصد آب)، هویج خام (٨٨ درصد آب) و خیار (٩٥ درصد آب)از جمله این مواد هستند.
این متخصص، مصرف مواد غذایی که دارای ویتامینهای B و C، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها را برای بدن در فصل تابستان مفید دانست و افزود: غذاهای حاوی این مواد به سیستم ایمنی بدن کمک میکند. نان سبوس دار، سبزیجات تازه و رنگی، میوههای مختلف نمونههایی از این مواد غذایی هستند.
وی به افراد توصیه کرد: در فصل تابستان از غذاهایی که انرژی بالایی دارند و در طب سنتی به عنوان طبع گرم معروفند (مانند خرما و شیرینیها و مغزدانه های گیاهی) کمتر استفاده کنید و درعوض از غذاهای با طبع سرد از قبیل سبزیجات و بسیاری از میوهجات، بیشتر استفاده کنید.
دکتر درستی مصرف آب فراوان را بسیار ضروری دانست و افزود: مصرف هر چه بیشتر آب از گرمازدگی و کم آبی بدن جلوگیری میکند.
به گفته این متخصص تغذیه، استفاده از لبنیات و بخصوص شیر و ماست و دوغ در حد مناسب (3 لیوان در روز) به تناسب تغذیه در این فصل کمک میکند.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا