ترخیص دارو از گمرک دوباره متوقف شد


در حالی از دو هفته پیش تاکنون بیش از 200 تن دارو و مواد دارویی از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) ترخیص شده که به گفته یک عضو اتحادیه واردکنندگان دارو روند ترخیص دارو به دلیل ابهام به وجود آمده در نوع ارز اختصاص یافته به واردات دارو متوقف شده است.

به گزارش لقمه، طی چند ماه گذشته حجم زیادی از داروهای وارداتی در گمرک انباشت شده بود و به دلیل مشکلات ارزی به آنها اجازه ترخیص داده نمی‌شد. با این حال حدود دو هفته پیش براساس توافق بین بانک مرکزی، گمرک و وزارت بهداشت ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام آغاز شد.

محمدرضا نادری، معاون فنی گمرک در 12 مرداد با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 330 تن دارو در گمرک فرودگاه امام انباشت شده است، خبر داد که نمایندگان وزارت بهداشت و بانک مرکزی در گمرک فرودگاه امام مستقر شده‌اند و روند ترخیص دارو از این گمرک آغاز شده است.

پیشتر نیز مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو از آغاز عملیات مربوط به ترخیص 165 میلیون یورو دارو از گمرک خبر داده بود.

همچنین رییس اتحادیه واردکنندگان دارو هم با تائید آغاز روند ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام اعلام کرد که طبق توافق انجام شده قرار است واردکنندگان ظرف مدت سه ماه مابه‌التفاوت ارز واردات دارو را تسویه حساب کنند.

ناصر ریاحی این را هم گفت که در صورت همکاری وزارت بهداشت و سازمان حمایت داروهای وارداتی ظرف 48 ساعت یعنی تا روز دوشنبه این هفته در داروخانه‌ها در دسترس مردم قرار خواهد داشت.

با این وجود براساس تازه‌ترین اطلاعات دریافتی به نظر می‌رسد روند ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام خمینی متوقف شده است.

عضو اتحادیه واردکنندگان دارو در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه به دلیل ابهام ارزی به وجود آمده روند ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام متوقف شده است، گفت: در حال حاضر مشخص نیست که بالاخره به واردات دارو باید ارز مرجع داده شود یا خیر. به دلیل همین ابهام بانک‌های عامل از دادن اسناد ترخیص به واردکنندگان دارو خودداری می‌کنند و گمرک هم دیگر اجازه ترخیص دارو را نمی‌دهد.

هاشم تبریزی دانا افزود: دولت یازدهم اخیرا وعده داد که قرار است تا پایان سال به واردات کالاهای اساسی و دارو ارز مرجع اختصاص داده شود. با این حال این وعده هنوز به صورت بخشنامه از سوی بانک مرکزی ابلاغ نشده است.

وی گفت: در حال حاضر ترخیص دارو از گمرک در حالت بلاتکلیفی قرار گرفته است و مشخص نیست که بالاخره چه نوع ارزی باید به واردات دارو داده شود.

به گزارش ایسنا، دارو و برخی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت نخست واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت می‌کردند اما بانک مرکزی از اوایل اردیبهشت امسال ارز مرجع واردات دارو را حذف و اعلام کرد که از این پس دارو صرفا با ارز مبادله‌ای وارد خواهد شد. با این وجود چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد که براساس تواقف انجام شده قرار است تا پایان سال به واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی با ارز مرجع وارد شوند.

بانک مرکزی در سال 1391 بیش از سه میلیارد دلار ارز مرجع به واردات دارو اختصاص داده بود. طی دو ماه نخست امسال هم حدود 500 میلیون دلار به واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت.

تا پیش از آغاز ترخیص دارو بالغ بر 330 تن دارو و مواد دارویی در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) انباشت شده بود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4840 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۶ مرداد بازدید: 3020 ساعت: 1:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
5 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
6 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
7 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
9 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
10 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
11 هشدار سازمان غذا و دارو در مورد ساخت بدون مجوز یک نوع آنتی بیوتیک تزریقی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شبها گرسنه نخوابید/ توصیه‌های طب سنتی برای شام یک متخصص طب سنتی گفت: نباید شبها با شکم خالی خوابی...

  برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشن...

  بادام زمینی احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد آیا می‌د‌انید‌ که خورد‌ن باد‌ام‌زمینی به مقد‌ار ۵ ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی برای خرید سرویس قاشق و چنگال برای ما آدم های امروزی، اینکه غذا را در چه ظرفی و با چه وسیله ای صرف کنیم، اهمیتی به اندازه خود غذا دارد.
آشنایی با عادات غذایی خوب و بد در ایران ما ایرانی‌ها در گذشته عادت‌های بسیار خوب غذایی داشتیم که به مرور بسیاری از آنها را فراموش کرده‌ایم؛ عادت‌هایی مثل دور هم غذاخوردن، مصرف کمتر گوشت‌ قرمز و خوردن مواد غذایی تازه.
تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری بر اهمیت توجه به تنوع غذایی ایران برای برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی تاکید کرد.
معجزه زنجبیل برای لاغری، کاهش درد و درمان دیابت یک محقق و مدرس طب اسلامی - ایرانی گفت: گیاه زنجبیل مزاج گرمی دارد و دارویی بسیار مفید برای اصلاح عملکرد سلولهای بدن است.این گیاه دارویی ضد درد و سرماخوردگی و لاغرکننده است.