نوشیدن قهوه؛ مفید یا مضر؟


یک متخصص تغذیه گفت: برخلاف نظرعده‌ای که بر مبناهای غیرعلمی نوشیدن قهوه را مفید و یا مضر اعلام می‌کنند، هنوز نتیجه آزمایش‌ها در این باره نتیجه قطعی نداشته است. در این شرایط بهتر است که قهوه به عنوان یک نوشیدنی گرم و آرام‌بخش مورد استفاده قرار گیرد اما نوشیدن آن تبدیل به عادت نشود.

به گزارش لقمه، مجید کاراندیش اظهار کرد: تا زمانی که آزمایش‌ها درباره فواید یا زیان‌های نوشیدن قهوه به نتیجه قطعی نرسیده است، بهتر است توصیه علوم تغذیه به گونه‌ای باشد که مردم را دچار تعارض نکند.

وی گفت: چای و قهوه پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در سطح دنیا هستند. هر چند با توجه به سابقه تاریخی، گرایش کشورهای شرقی به سمت نوشیدن چای بوده است و نوشیدن قهوه بیشتر در کشورهای غربی رواج داشته است ولی امروزه میل به نوشیدن قهوه در میان ایرانیان نیز رایج شده و هم‌پای چای در قفسه آشپزخانه‌ها یافت می‌شود.

وی ادامه داد: قهوه به عنوان یک نوشیدنی آرام‌بخش دارای ترکیباتی است که بعد از استخراج می‌تواند جنبه دارویی پیدا کند که یکی از این ترکیباب کافئین است.

این متخصص تغذیه درباره کافئین عنوان کرد: کافئین ترکیبی است که فعالیت زیستی دارد و بسیاری از فرایندهای بدن مانند دستگاه گوارش، دستگاه تنفس و مهمترین آنها، اعصاب مرکزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: به دلیل تاثیر کافئین بر روی سیستم اعصاب مرکزی است که افراد با مصرف قهوه هوشیاری‌شان بیشتر شده و یا قادر می‌شوند با خواب‌آلودگی مقابله کنند، به همین علت است که به افراد سالم توصیه می‌شود از نوشیدن قهوه 2 تا 3 ساعت قبل از خواب خودداری کنند.

کاراندیش تصریح کرد: برخلاف نظر عده‌ای که بر مبناهای غیرعلمی نوشیدن قهوه را مفید و یا مضر اعلام می‌کنند، هنوز نتیجه آزمایش‌ها در این باره نتیجه قطعی نداشته است و پاسخ‌ها متناقض بوده است. در این شرایط بهترین توصیه این است که قهوه به عنوان یک نوشیدنی گرم و آرام‌بخش مورد استفاده قرار گیرد ولی نوشیدن آن تبدیل به عادت نشود.

این متخصص تغذیه در ادامه گفت: وقتی فرد به نوشیدن قهوه و یا هر نوشیدنی دیگری عادت می‌کند، با قطع آن عوارضی مانند سردرد، عصبی شدن و ... برای وی ایجاد می‌شود که به این حالت، "سندروم قطع" می‌گویند. این عوارض جدی نبوده و معمولا نیز کوتاه‌مدت هستند.

وی زنان باردار را از مصرف زیاد قهوه منع کرد و توضیح داد: نوشیدن قهوه برای زنان باردار ممنوع نیست ولی باید میزان آن به یک یا دو فنجان در روز محدود شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4878 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۸ مرداد بازدید: 2142 ساعت: 1:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
2 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
5 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
6 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
7 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
8 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 ممنوعیت تجویز داروهای گیاهی در عطاری‌ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
10 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های لازم برای تغذیه در دوران بارداری پایگاه خبری لقمه: درصورتی بارداری نتیجه ی موفقیت آ...

  با انواع غذاهای آلرژی‌زا آشنا شوید آلرژی‌های غذایی در سال‌های اخیر نگرانی‌های بسیاری ...

  چرا برخی افراد هیچ وقت لاغر نمی مانند؟ رژیم غذایی همیشه تنها عامل اضافه وزن و چاقی نیست. ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بلاهایی که سر میوه ها آورده ایم/ موزهای هسته دار، پرتقال های بی هسته! میوه های نوبر این روزها به خاطر قیمت بالایشان سر و صدا به پا کرده اند، اما شاید بد نباشد که بدانید این نوبرهای زودرس، نه تنها برای اقتصاد خانواده تهدید به حساب می آیند، بلکه ممکن است سلامت خانواده شما را هم تهدید کنند!
اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت مدیره انجمن علمی آسیب شناسی ایران در مورد وضعیت آزمایشگاه‌های پزشکی در بخش دولتی و مشکلاتی که با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند، توضیحاتی داد.
آیا این هشت خاصیت لیمو عمانی را می دانید؟ پایگاه خبری لقمه: لیمو عمانی یک ماده غذایی رایج در بیشتر آشپرخانه‌های عربی و آسیایی است که دارای فواید فوق‌العاده‌ای برای سلامت جسم است.
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.