به گزارش لقمه، شیر کیسهای به قیمت 1100 تومان و برای اقشار متوسط جامعه در نظر گرفته شده بود اما مدتی است در مغازهها کمتر یافت میشود. در پی افزایش بیحد و اندازه قیمت شیر که طی دو سال گذشته بیش از 200 درصد افزایش داشت، مسئولان تصمیم گرفتند شیر کیسهای را به صورت یارانهدار و با قیمت مناسب و با این نیت که خانوادههای کم درآمد نیز بتوانند از آن بهرهمند شوند، عرضه کنند. هزینه ظرف شیر کیسهای زیاد نیست و زمانی دولت با پرداخت یارانه قیمت این نوع شیر را پایین نگه داشت و در عین حال کارخانهها تصمیم گرفتند شیر در ظروف بطری و تتراپک را که با چربی بیشتری عرضه میشود با قیمت نسبتاً بالا در نظر بگیرند و به همان نسبت از قیمت شیر کیسهای کم کنند که مجموع این علل و عوامل باعث شد قیمت شیر کیسهای در بازار نسبتا مناسب باشد. هرچند این شیر کیسهای از قیمت 350 تومان به 1100 تومان رسید اما در مقایسه با شیر تتراپک و بطری که 2200 تومان است قیمت مناسبتری داشت تا حداقل اقشار کم درآمد بتوانند استفاده کنند. اما با کاهش عرضه این نوع شیر در بازار، اقشار کم درآمد جامعه از لبنیات کم چرب و ارزان هم بی بهره شدند. یک مغازهدار به خبرنگار فارس گفت: شیرهای کیسهای در اولین روز تحویل در مغازه فاسد می شود و مشتریهایی که خریداری کردهاند بر میگردانند. دبیر انجمن صنایع لبنی در پاسخ به این که چرا شیر کیسهای ارزان قیمت در بازار کم شده است، گفت: از قدیمالایام در مورد شیر کیسهای مشکلاتی وجود داشت؛ از آنجایی که مغازهها در یخچال جایی برای نگهداری ندارند، این نوع شیرها را در کف مغازه ساعتها نگهداری میکنند و این عاملی برای فساد شیر میشود. وی ادامه داد: شیر باید در دمای 4 درجه نگهداری شود، اما دمای مغازه بیش از 30 درجه است. این گزارش حاکی از آن است، در بسیاری از مغازهها شیر کیسه ای از ابتدای صبح تا ساعتها به دلیل نبود جا در یخچال، در کف مغازه میماند. در این میان، مسئولان که موظف هستند به سلامت و بهداشت محصولات غذایی مردم نظارت داشته باشند اینگونه مغازهها را به حال خود رها کردهاند و ضمن به خطر افتادن سلامتی مردم، اقشار متوسط و کم درآمد جامعه از استفاده این مایع حیاتی که برای سلامتی ضروری است محروم میمانند. بازگشت به صفحه نخست