کمبود ویتامین"B" را جدی بگیرید


یک متخصص تغذیه در خصوص کمبود ویتامین B، گفت: ویتامین‏‌های گروه B انواع مختلفی دارند که هر یک در مواد غذایی مختلفی وجود دارد پس افراد باید کمبود ویتامین B را جدی بگیرند.

به گزارش لقمه، فرناز جزءدایمی اظهار کرد: ویتامین‎های گروه B هر یک نقش خاصی را در بدن ایفا می‎کنند که نبود یا کمبود هر کدام از آنها مشکلاتی را ایجاد می‎کند.

وی با اشاره به هر یک از انواع ویتامین‎های گروه B، افزود: ویتامین B معمولاً در حبوبات، مغزها و مغز جو وجود دارد که کار اصلی آنان سوخت و ساز بدن، انتقال پیام‏‌های عصبی و نیز عملکرد صحیح قلب می‎باشد. مهم‏ترین عارضه‎ای که در اثر کمبود ویتامین B حاصل می‌شود بیماری بربری، بی‌اشتهایی فرد و اختلال در سیستم گوارشی و قلب است.

جزءدایمی تصریح کرد: ویتامین B2 در برخی سبزیجات، غلات و سبوس گندم وجود دارد، تمام ویتامین‏‌ها محلول در آب هستند این ویتامین برای سوخت و ساز بدن بسیار مفید است. نبود این ویتامین مشکلاتی همچون ایجاد زخم در گوشه لب، تورم زبان، اگزمای پوستی و ریزش مو را حاصل می‌شود.

این متخصص تغذیه درخصوص ویتامین B3، یادآور شد: این نوع از ویتامین‏‌های گروه B در غلات، سبوس غلات، خرما و جو به وفور یافت می‌شود که به تقویت پوست و رشد مو کمک می‎کند نبود این ویتامین بی‎اشتهایی، زخم دهان، ورم لثه و ضعف حافظه را به همراه دارد.

جزءدایمی عنوان کرد: ویتامین B5 یکی دیگر از شاخه‎های ویتامین‏های گروه B است که در مغز گردو، سیب و برگه زردآلو وجود دارد که باعث رشد و نمو بدن، درمان خستگی و مبارزه با برخی بیماری‏ها موثر است و کمبود آن، افسردگی، ضعف بدن و بی‎حالی را در پی دارد.

این متخصص تغذیه در خصوص ویتامین B9 و B12، خاطرنشان کرد: ویتامین B9 در حبوبات مثل لوبیا چشم بلبلی و آرد سویا وجود دارد که برای زنان به ویژه در دوران بارداری بسیار مفید است و باعث حفظ سلامت جنین می‌شود. ویتامین B12 در عصاره مخمر، جوانه گندم، کشمش و جگر به فراوانی یافت می‌شود که به عملکرد اعصاب و انتقال پیام‏های عصبی کمک می‎کند. کمبود ویتامین B12 باعث کم خونی شدید، خستگی، ضعف، عدم تمرکز و درد عضلانی می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5109 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۸ شهريور بازدید: 4906 ساعت: 12:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
4 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
5 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
6 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
7 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
8 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
10 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت