صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
15 نکته مهم در مورد سفر در ماه رمضان
دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم
بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد
درمان پیش دیابت با کلم بروکلی
کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟
بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی
واردات دام پایه پروار در حال انجام است
«نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران
خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض
آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی
مجله لقمه
ویژه نامه رمضان
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مجله لقمه
>
ویژه نامه محرم و صفر
>
آش نذری به سبک گیلانی ها
غذاهای نذری در ایران/3
آش نذری به سبک گیلانی ها
این آش از مغذی ترین و خوش مزه ترین آش های ایرانی است که یک ظرف از آن با یک تکه نان می تواند غذای کاملی از نظر تغذیه ای باشد.
لقمه:
این آش گیلانی به این دلیل به آش نذری معروف است که معمولا سالی یک بار درست می شود و به مقدار زیاد و بین مستمندان و دوستان پخش می شود. مردم این منطقه معتقدند که این آش باید با حرارت بسیار ملایم 3 تا اذان روی آتش بماند یعنی از صبح تا شب. نام دیگر این آش، آش حضرت زهرا (س) است.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
کشک 1 پیمانه
لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی 150 گرم
نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش 200 گرم
گندم پوست کنده، برنج 200 گرم
گوشت با استخوان(دنده و سرسینه گوسفندی) 400 گرم
قیمه ساده 1 پیمانه
پیاز 3 عدد
سبزی: تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، برگ چغندر 500 گرم
روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به میزان لازم
نعنا داغ و سیر داغ به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت را همراه با 1 پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و 1 لیتر آب روی حرارت می پزیم. بعد برنج و گندم را اضافه می کنیم. بعد از آن که گوشت پخته شد آن را خارج نموده، بی استخوان می کنیم و می کوبیم و سپس همراه با آن، سبزی و 2 قاشق پیاز داغ را به آش اضافه می نماییم. (شوید و تره 2 برابر جعفری و برگ چغندر 4 برابر ترخون ومرزه است.)
در ظرفی دیگر حبوباتی را که از قبل خیس کرده ایم با 1 لیتر آب کاملاً می پزیم و بعد با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگری یک سوم آن را می کوبیم (نه همه آش را)، زیرا آش یک دست می شود.
تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه نموده، نمک آن را اندازه می کنید و اگر آش شل نبود، آماده است. آن را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، کشک و قیمه ساده تزیین می کنیم.
نکته: در روش سنتی پخت این آش، همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ جاداری ریخته و آن قدر هم می زنند تا دانه های بنشن در آش حل شود و به قول مادر بزرگ ها تا 3 اذان روی آتش می ماند، ولی از لحاظ مزه و ظاهر آش هر دو روش شبیه هم است.
کد:
522
تاریخ نشر:
۱۳۹۰ چهارشنبه ۱۶ آذر
بازدید:
8727
ساعت:
12:00 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد
۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2
کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟
۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3
بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی
۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
4
«نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران
۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5
خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض
۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
6
تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا
۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
7
شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا
۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8
مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است
۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
9
چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟
۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10
نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمیدهد
۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
11
پرده بدون سفره
۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
رژیم غذایی و عملكرد ریهها
پزشكان در یك آزمایش جدید دریافتهاند كه رژیم غذایی...
تاثیر كفیر بر پوست و مو
یكی از نوشیدنیهای بسیار مفید كه در بحث تغذیه بسی...
خوراکیهایی که رشد مو را زیاد میکنند
خوردن سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره هستند، سرشار از ...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
خوراک های معروف هر شهر برای سفرهای شما
سفر رفتن و تفریح و استراحت همیشه برای ما با یک حس خوب به اسم خوردن همراه بوده است. لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و در غذاخوری های سنتی یا بازارهای محلی یک شهر همیشه برای ما به یادماندنی و خاطره انگیز است. استفاده از خوراک های سنتی یک شهر می تواند شادی سفر ما را چند برابر کند.
باید و نبایدهای لاغری که شاید از آنها بیخبر باشید
اگر به دنبال راهحلهایی برای لاغری میگردید، خوب است بدانید کارهایی هست که باید آنها را انجام دهید و کارهایی هم هست که اگرچه فکر میکنید برای رسیدن به این هدف موثرند اما اشتباه هستند و نباید آنها را انجام دهید.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی
انگشتهایی كه قبلا با آبگوشتهای چرب و پردنبه خورده میشد و دلهایی كه قبلا برای قورمهسبزیهای جا افتاده و خوشعطر غنج میرفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده میشود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال میرود.
آبلیمو آب لیموست!؟
فصل، فصل لیمو و آبلیموی تازه است و یکی از سۆالهایی که این روزها مطرح میشود در مورد تفاوت آبلیموهای خانگی و صنعتی موجود در فروشگاهها و مغازههای عرضه مواد غذایی است...
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است