هرم غذایی مناسب سالمندان


یکی از نکات اساسی در حفظ سلامت سالمندان توجه به تغذیه ایشان است. سالمندان بر اساس تعریف، افراد بالاتر از 65 سال هستند و سالمندی با تغییراتی در توان فرد و حواس این افراد همراه است.

به گزارش لقمه، کاهش قدرت و توانایی، اختلال در سیستم ایمنی بدن و اختلال در عملکرد ارگان‌ها از تغییرات دوران سالمندی است. یکی از عوارض مهم این دوران کاهش حواس است؛ مثل حس چشایی و بویایی.

حتماً شنیده‌اید که افراد پیر می‌گویند غذاها دیگر مزه قدیم را ندارد. این امر نشانگر این است که فرد سالمند حدود نیمی از حس خود را از دست داده است. از این رو دقت در تغذیه سالمندان برای حفظ سلامت بدنی آن‌ها و برای جلوگیری از بروز بیماری‌های مزمن و عوارض سوء‌تغذیه در ایشان بسیار اهمیت دارد بسیاری از سالمندان دچار سوء‌تغذیه هستند؛ بدین ترتیب که یا مصرف بیش از حد مواد غذایی موجب بروز چاقی در آن‌ها شده و یا بیماری‌های مزمن ناشی از آن مثل دیابت، فشار خون یا عوارض قلبی عروقی آن‌ها را رنج می‌دهد. این امر مراقبت‌های خاص تغذیه‌ای را می‌طلبد.

بعضی اوقات سالمندان نیز در اثر کم خوراکی دچار سوء‌تغذیه می‌شوند که ناشی از عدم اشتها یا مسائل جانبی دیگر است که این نیز خطرات خاصی به همراه دارد و مراقبت‌های مربوط به خود را می‌طلبد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص هرم غذایی مناسب سالمندان شما می توانید برنامه سیب را از ساعت 10:30 سه شنبه 9 مهر به مدت 25 دقیقه با حضور دکتر مجید اسد زاده متخصص تغذیه از شبکه رادیویی تهران روی موج FM 94  بشنوید.

شما شنوندگان محترم برنامه سیب می توانید پیشنهادات ، انتقادات و دیدگاه های خود در خصوص این برنامه را از طریق  شماره پیامک برنامه  30000951 و 30000955    و نشانی الکترونیکی   radiotehran@irib.ir با ما درمیان بگذارید.

برنامه سیب همه روزه به جزجمعه ها از ساعت 10:30 صبح به مدت 25 دقیقه از شبکه رادیویی تهران روی موج FM 94  پخش می شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5298 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۰ مهر بازدید: 3913 ساعت: 8:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
3 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 آب ورودی به سدهای کشور افزایش یافت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
5 سیدجواد ساداتی از وزارت کشاورزی برکنار شد/ انتصاب سرپرست ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ فروردين
6 افزایش ۱۴ درصدی عرضه مرغ و طیور در آبان ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر
7 دستور وزیر جهاد کشاورزی برای کمک به زلزله‌زدگان هرمزگان ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۲ تير
8 این شایعات به ملون نمی چسبد! ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ فروردين
9 ادامه روند نزولی بورس / شاخص ۶۶۰۰ واحد افت کرد ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
10 برگزاری وبینار روز جهانی غذا ۲۳ مهرماه ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
11 لیست ۵۳ کالای پرمصرف ارزان شده ۱۳۹۸ يکشنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توت سفید برای مبتلایان به دیابت مفید است توت سفید سرشار از املاح معدنی، تانن، مواد چربی و و...

  افرادی که رو به پیری هستند از این ویتامین بخورند! لقمه: همراه با پیر شدن جمعیت، پیشگیری از زمین خورد...

  سندرم روده تحریک پذیر و دوری از FOODMAP ها پایگاه خبری لقمه: سندرم روده تحریك پذیر یك بیماری ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم غذایی ضد سرطان زنانه سرطان تخمدان نهمین سرطان شایع بین زنان و پنجمین علت مرگ و میر آنهاست. در واقع سرطان تخمدان بیشتر از هر سرطان دیگری باعث مرگ در زنان می‌شود.
چاقی شما چه مدلی است؟ گلابی یا موزی؟ دانش و اطلاعات کافی درباره بدنمان، این امکان را به ما می دهد که با بدنمان درست رفتار کنیم و انتظار درست و بجایی از، آن داشته باشیم. راستی می دانید چاقی چند نوع دارد؟
مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی پایگاه خبری لقمه: بسیار شنیده ایم که یکی از جذابیت های ایران برای گردشگران خارجی، بویژه اروچایی ها غذای ایرانی است اما این همه ماجرا نیست و رسانه های غربی به مزایا و معایب غذاهای ایرانی از منظر گردشگران پرداخته اند.
آیا رژیم سیب و تخم‌مرغ لاغر می‌کند؟ رژیم غذایی «سیب» و کاهش 4 کیلوگرم وزن در 5 روز، رژیم لیمو و شکست دادن سرطان در 30 روز، با رژیم قارچ در هر 10 روز 3 کیلو لاغر شوید، رژیم تخم‌مرغ و عسل، رژیم قهوه، رژیم چای و خرما و .... این اسامی را بارها و بارها از زبان دوستان می‌شنویم یا در اینترنت می‌خوانیم.