سخنگوی برنامه جهانی غذا در ایران:
از 30 هنرمند یاور غذا تقدیر می شود/حدود یك میلیارد نفر در جهان گرسنه هستند


دارا دربندری، سخنگوی برنامه جهانی غذا با بیان اینکه کشور ایران جزو پنج کشور مطرح در زمینه اطلاع‌رسانی در رابطه با مبارزه با گرسنگی بوده است،از برگزاری مراسم بزرگداشت روز غذا و تقدیر از 30 نفر از هنرمندان با عنوان «یاوران غذا» خبر داد.

به گزارش خبرنگار لقمه، دارا دربندی در نشست خبری اعلام برنامه های روز جهانی غذا در محل دفتر ملل متحد در تهران افزود: برنامه جهانی غذا به ملتها در ایجاد شبكه های تامین غذا و تغذیه برای حفظ زندگی و معیشت ملل مختلف یاری می رساند.

وی خاطر نشان كرد: برنامه جهانی غذا به عنوان آژانس پیشگام سازمان ملل متحد در مبارزه با گرسنگی ، برنامه هایی را در دور افتاده ترین ، خطرناك ترین و فراموش شده ترین نقاط جهان اجرا می كند.

دربندی اظهار داشت: نجات جان افراد و حمایت از امرار معاش در مواقع اضطراری ، جلوگیری از گرسنگی حاد و سرمایه گذاری برای آمادگی مقابل بلایای طبیعی ، بازگرداندن و بازسازی زندگی و امرار معیشت بعد از جنگ و بلایای طبیعی ، كاهش گرسنگی مزمن و سوء تغذیه و همچنین تقویت توانایی ملت ها برای مهار گرسنگی از اهداف پنجگانه برنامه جهانی غذا است.

به گفته دربندی هدف از اجرای این برنامه اطمینان از دسترسی افراد ضعیف و آسیب پذیر، به وِیژه كودكان به غذای كافی و مناسب در زمان مناسب است. این در حالی است که كمك های غذایی به گرسنه‌ترین گرسنگان جهان ،حفظ معاش افراد ،تامین غذای مغذی برای افراد ناتوان و همچنین ایجاد ثبات در جوامع را از دیگر اهداف برنامه جهانی غذا است.

وی ضمن تاکید بر اینکه ایران طی سه سال گذشته از جمله ۵ كشور برتر دنیا در زمینه اطلاع رسانی در خصوص گرسنگی قرار داشته است، خاطر نشان كرد : این برنامه جهانی هر ساله كمك های غذایی خود را در اختیار بیش از ۹۰ میلیون نفر در بیش از ۷۰ كشور فقیر جهان قرار می دهد .

به گفته وی در نقشه گرسنگی جهان، كشورها و مناطق با رنگهایی مشخص شده اند كه شرایط و وضعیت آنها را از لحاظ تغذیه و گرسنگی نشان می دهد كه در این میان ایران از نظر رنگ و جایگاه با كشورهای توسعه یافته یكسان است.

سخنگوی برنامه جهانی غذا تاكید كرد : ایران با وجود داشتن ۷۵ میلیون نفر جمعیت، از لحاظ مبارزه با گرسنگی و تغذیه خوب در جایگاه مطلوبی قرا دارد. 

این گزارش حاکی است برنامه های ویژه روز جهانی غذا ۲۱ مهر ماه در سالن كتابخانه ملی با حضور جمعی از هنرمندان، ورزشكاران و سفیران كشورها و نمایندگان سازمان ملل در ایران برگزار شود.

در این روز برنامه های متنوعی از جمله معرفی ۳۰ نفر هنرمند به عنوان یاوران غذا  و اجرای گروه موسیقی رستاك برگزار می شود.


پوشش 30 هزار پناهنده افغانی و عراقی توسط برنامه جهانی غذا در ایران

بر اساس این گزارش نماینده برنامه جهانی غذا در ایران گفت: برنامه جهانی غذا در ایران 30 هزار نفر پناهنده افغانی و عراقی را تحت پوشش قرار داده که این جمعیت در مقابل یک میلیون پناهنده تنها سه درصد جمعیت را در بر می‌گیرد.

نگار گرامی در نشست خبری بزرگداشت روز جهانی غذا، گفت: برنامه جهانی غذا 20 سال است که در ایران فعالیت می‌کند و رسالت آن مبارزه با گرسنگی است که تنها با ابزار غذا و به روش‌های مختلفی انجام می‌شود و هدف آن از بین بردن فقر و گرسنگی تا سال 2015 در جهان است.

وی افزود: کار ما در ایران منحصرا با پناهنده‌های افغانی و عراقی است و تنها در زمان بروز بلایای طبیعی که نیاز به کمک بین‌المللی باشد، برای افراد ایرانی اقدام خواهیم کرد. به طور مثال در سال 2003 و در زمان وقوع زلزله بم نیاز به کمک جامعه جهانی بود که برنامه جهانی غذا در روز دوم با مواد غذایی مورد نیاز در محل زلزله حاضر شد.

نماینده برنامه جهانی غذا در ایران با بیان اینکه 21 مهر (16 اکتبر) مصادف با عید قربان، روز جهانی غذا است، افزود: امسال هم این روز را به سنت گذشته با شکوه برگزار می‌کنیم. می‌خواهیم روزی باشد که همه از گرسنگی حرف بزنیم و به یاد گرسنگان باشیم.

گرامی با اشاره به اینکه ایران با معضل گرسنگی مواجه نیست، گفت: کشور ایران می‌تواند کمک‌های فراوانی به برنامه جهانی غذا داشته باشد. در سال گذشته جزو پنج کشور در سطح بین‌المللی و بین 79 کشور بودیم که اطلاع‌رسانی خوبی در زمینه برنامه جهانی غذا داشتیم.

وی از برگزاری مراسم رونمایی تمبر یادبود برای روز جهانی غذا خبر داد و گفت: در روز 13 اکتبر (18 مهر) این مراسم برگزار می‌شود. همین‌طور یاران برنامه جهانی غذا معرفی و از افراد تاثیرگذار به عنوان یاوران تقدیر می‌شود. این افراد شامل هنرمندان است که می‌توانند در انتقال پیام کمک زیادی به برنامه جهانی غذا داشته باشند.

نماینده برنامه جهانی غذا در ایران در ادامه عنوان کرد: برنامه جهانی غذا در ایران به 30 هزار نفر پناهنده از افغانستان و عراق کمک می‌کند که کمتر از سه درصد پناهندگانی را که در اردوگاه‌ها و مهمان‌ شهرهای ایران سکنی دارند، پوشش می‌دهد.

گرامی افزود: برای ما کمک به آسیب‌پذیرترین افراد اهمیت دارد و این 30 هزار نفر کسانی هستند که خارج از اردوگاه‌ها قادر به ادامه زندگی نیستند. برنامه جهانی غذا، سبد غذایی را هر ماه برای این افراد توزیع می‌کند. همچنین 8000 نفر از این افراد تنها با بسته غذایی توزیعی تغذیه می‌شوند و 2000 نفر نیز بسته کمکی دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه طرحی برای تشویق دختران به ادامه تحصیل در اردوگاه‌ها اجرا می‌کنیم، گفت: برای این دختران برای هر ماه تحصیل در مدرسه سه بطری روغن مایع در نظر گرفتیم تا دختران و خانواده‌های آنها برای ادامه تحصیل تشویق شوند.

نماینده برنامه جهانی غذا در ایران در رابطه با افرادی که به صورت غیرقانونی در ایران هستند، گفت: امکان کمک برای کسانی که بدون برگه تردد در ایران حضور داشته باشند، فراهم نیست. چرا که ما به درخواست دولت‌ها فعالیت می‌کنیم و افرادی که غیرمجاز در کشوری حضور داشته باشند، نمی‌توانند از کمک‌های بین‌المللی استفاده کنند.

گرامی در رابطه با کمک‌هایی که مردم ایران به برنامه جهانی غذایی دارند، گفت: کمک‌های مردم ایران فقط نقدی و جنسی نیست، همراهی رسانه‌ها نیز در این زمینه بسیار موثر است. ایرانی‌ها به روش های مختلفی به برنامه جهانی غذا کمک می‌کنند. به طور مثال وقتی در شاخ آفریقا بحرانی به وجود آمد، در 1.5 تا دو ماه مدت زمانی که کمپین آن در ایران فعال بود، 140 هزار دلار کمک مردمی جمع‌آوری و برای منطقه ارسال کردیم.

وی با بیان اینکه برای شناسایی نیاز افراد نیازمند به غذا در ایران، تیم ارزیابی‌ کننده داریم، گفت: گروه‌های ارزیاب شامل یک متخصص از برنامه جهانی غذا، یک متخصص از کمیساریای عالی و یک نفر از دولت معرفی می‌شوند که با نگاهی جامع و در نظر گرفتن امکانات و شرایط‌ در رابطه با نیاز افراد تصمیم‌گیری می‌کنند.

نماینده برنامه جهانی غذا در ایران در رابطه با وجود سوء تغذیه و بد تغذیه، گفت: برای برنامه عملیاتی تعداد و آمار اهمیت دارد، اما تعداد سوء تغذیه در ایران به میزانی نیست که نیاز به کمک بین‌المللی باشد. فعالیت سازمان‌های بین‌المللی مکمل فعالیت دولت است، نه جایگزین آن.

گرامی ادامه داد: کمک به افراد نیازمند غذایی در ایران مگر در شرایط اضطراری انجام نمی‌شود. چرا که ایران واجد شرایط کمک‌های توصیه‌ای است و وجود گروهی با سوء تغذیه دلیلی بر نیازمند بودن کشور ایران نیست، چرا که از 84 میلیون گرسنه در جهان، 19 میلیون آن در کشورهای توسعه یافته، آمریکای شمالی و اروپا هستند واین دلیل نمی‌شود که کشورهای توسعه یافته نیز از کمک‌های بین‌المللی استفاده کنند.

وی در رابطه با اردوگاه‌های تحت پوشش برنامه جهانی غذا، گفت: این اردوگاه‌ها در 13 استان ایران از جمله استان مرکزی، فارس، خراسان شمالی، سمنان، کرمان، خوزستان، آذربایجان غربی و کردستان شامل حمایت می‌شوند.

بازگشت به صفحه نخست




کد: 5365 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۶ مهر بازدید: 3601 ساعت: 3:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار افطاری در رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
5 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
6 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر
7 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
8 چگ.نه 1.5 میلیون تن‌ آرد یارانه‌ای در کشور صرفه‌جویی شد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 دلایل معاون وزیر اقتصاد بر عملکرد بانک کشاورزی در مسیر حرفه‌ای ۱۴۰۲ جمعه ۳ آذر
10 چاه‌های مجاز دارای کنتور چقدر پول آب می‌دهند؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
11 فرصت‌ها و چالش‌های تعامل شهرداری‌ها با رستوران‌داران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چربی های رژیم غذایی، بر کیفیت اسپرم اثر دارند این یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه‌ای میان عوامل قا...

  افزایش کلسترول عامل بازگشت سرطان پروستات بعد از سرطان پوست، سرطان پروستات یکی از بیماری‌های...

  خوراندن غذای سفره به کودک زیر یک سال، زمینه ساز بروز آلرژی است اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت